REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Medic ginecolog din Constanța, fără dreptul de a mai profesa! A fost acuzat de ucidere din culpă

Medic ginecolog din Constanța, fără dreptul de a mai profesa! A fost acuzat de ucidere din culpă

Replica API 24 decembrie 2018 | 01:06 355

DEFINITIV!

DEFINITIV!

Medicul ginecolog Hany Riad, acuzat de ucidere din culpă după ce, în luna mai 2010, a chiuretat-o pe Rabia Hulia Sadula de 15 ani, care a decedat apoi pe patul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, și-a aflat sentința.

În iunie, Tribunalul l-a condamnat la 2, 6 ani de închisoare pentru ucidere din culpă și i-a fost interzis dreptul de a mai profesa timp de 2 ani, după executarea pedepsei. Totodată, Tribunalul l-a obligat, în solidar cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa şi Societatea de asigurare SC Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA, CÂT ȘI şi Societatea de asigurare Omniasig Vienna Insurance Group SA, la plata sumei de 100.000 de euro cu titlu de daune morale către partea civilă Sadula Metin. Decizia nu a fost definitivă, așa că a fost atacată la Curtea de Apel. Joi, 20 decembrie, magistrații au desființat, în parte, prima hotărâre, menținând, astfel, decizia de condamnare a medicului. Rejudecând, judecătorul de caz a redus cuantumul daunelor morale şi a obligat pe Riad Hany, în solidar cu părţile responsabile civilmente S.A. Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group S.A. şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la plata sumei de 10.000 euro către partea civilă Sadula Metin. De asemenea, Curtea de Apel a înlăturat obligarea Societatea de Asigurare Omniasig Vienna Insurance Group S.A. la plata daunelor morale Totodată, a fost desfiinţată foaia de observaţie şi internare pentru pacienta Sadula Rabia Hulia, fiind falsificată. Decizia pronunțată joi, 20 decembrie, este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tot vorbesti aiurea ca a trecut examenele dand bani? La C-ta nu exista asa ceva. Da tu un ex!?!
1
0
Sunt si doctori arabi foarte buni care merita tot respectul si invidiati de multi . El este o exceptie a luat o decizie gresita de a intrerupe o sarcina avansata, peste 4 luni fara o comisie de specialitate. Trebuia sa lucreze in echipa si poate pacienta traia si acum.
4
1
pai asa performeaza arabii care au facut facultatea de medicina trecand ca gasca prin apa.......... nu va mai mirati de ce a putut face, asta e, si e bine ca i s-a luat dreptul de a mai profesa, ca oricum nici nu avea cunostintele necesare pentru a profesa in domeniu de vreme ce a trecut clasele dand bani
7
4
Asa cum exista medici criminali, asa exista si judecatori de nota 10 si judecatori de nota 1.
6
0
Atat face o viata in ochii judecatorului care ia 10 000 euro pe luna salariu de la statul roman ca sa simuleze actul de justitie.
16
1
Moarte arabilor
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108