REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Medic: Varianta Omicron afectează mai ales persoanele tinere

Medic: Varianta Omicron afectează mai ales persoanele tinere

Replica API 28 noiembrie 2021 | 22:17 2160

Persoanele din Africa de Sud care au contractat tulpina Omicron a coronavirusului nu au dezvoltat forme grave ale bolii, a declarat șefa Asociaţiei Medicale din Africa de Sud (SAMA), medicul Angelique Coetzee. Ea a precizat că boala vine cu simptome neobișnuite, care se manifestă mai ales la persoane tinere.

Cazurile depistate până acum în Africa de Sud nu sunt grave, a afirmat Angelique Coetzee, precizând însă că cercetările privind noua variantă Omiccron sunt încă într-un stadiu foarte incipient.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a spus dr. Coetzee, potrivit dpa, preluată de Agerpres și digi24.ro.

Aceştia au fost pacienţi care nu au fost internaţi direct în spital, a precizat Coetzee.

Cu toate acestea, medicul sud-african şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectele pe care noua variantă ar putea să o aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabetul.

Simptomele noii variante de COVID-19 sunt neobişnuite, însă uşoare, a mai spus Coetzee, adăugând că ea a fost prima care a alertat cu privire la posibilitatea unei noi variante după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat, la începutul lunii noiembrie, pacienţi cu simptome neobişnuite de coronavirus, care s-au plâns de oboseală severă.

Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile în legătură cu pacienţi care au contractat o nouă variantă de COVID-19, pe 18 noiembrie.

În Africa de Sud, doar 24% din populaţia ţării este complet vaccinată, potrivit dr. Coetzee.

Varianta Omicron a fost clasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept o „variantă îngrijorătoare”, care are un potenţial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante.

Tot mai multe țări europene raportează primele cazuri suspecte sau chiar confirmate cu noua variantă sud-africană a coronavirusului, Omicron.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BigFarma a pregatit vascinul pentru varianta sud africana cu doua saptamani inainte ca mutatia sa apara. Donatzia incredibila a fundathorului Maresotf pentru dezvoltarea sseerruulluuii
1
0
Doar retarzii ca Greata mai cred ca valurile nu apar doar prin media care isi ia banu
5
0
Pe Strada Analescu la numarul 69 e plin de varianta asta,nu se respecta distanta si se transmite analeanu persoanelor care nu folosesc lubrifiant sau sapun,cum sa va spun?afecteaza doar pe aia ca Fuego si Elton John
1
0
cand iti vad comentariul si numarul de sustinatori imi dau seama cat de usor se pot spala creierele care cred ca orice e maro se poate manca indiferent daca e cacat sau ciocolata!!!
2
1
Mincinosule nu tinerii sunt predispusi, Numai Politicienii si acolitii lor
5
0
si cei care au facut vaccinu ce fac, ca acum nu mai e bun la omicron?
5
0
Afecteaza doar tinerii , ai ? Javre mondiale ,vadutilor
11
0
Durere in corp la tineri .hahaha durere in pupa
12
1
Dupa ce citesti comentariile realizezi ce tipuri de oameni frecventeaza ziarul asta online. Niste anonimi frustrati fara viata din spatele unei tastaturi.
7
13
De cand am bagat vaccinul in carici regulez doar cheliosi...Te astept limbistule
9
4
au aparut mai multi specialisti decat pacienti
16
0
cercetarile sunt in faza incipienta dar vacinul e aproape gata
19
2
nici nu a aparut bine virusul si deja nu mai poti sa scoti poola de specialisti care ne spun cat e de periculos si ce grupa de varsta ataca!! mai ziceti de sosotisti!!!
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920