REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Medici: "Pentru POPORUL ROMÂN, ultima speranță este DUMNEZEU"

Medici: "Pentru POPORUL ROMÂN, ultima speranță este DUMNEZEU"

Replica API 22 octombrie 2021 | 13:42 5606

România traieste acum drama Italiei din primăvara anului trecut. În timp ce medicii fac eforturi disperate pentru ca oamenii să fie salvaţi, autorităţile din ţara noastră cer ajutor internaţional. Avem nevoie de medicamente, ventilatoare şi tuburi de oxigen. Secţiile ATI sunt pline, iar şansa la viaţă vine de la vecinii nostri din Ungaria sau Polonia. Specialiştii în sănătate spun că greul abia acum vine deoarece nu am atins încă vârful valului 4, scrie antena3.ro

Cu sute de morţi zilnic, România a ajuns pe primul loc în lume la rata deceselor de COVID. În unitatile medicale din ţară situaţia este critică.

La Spitalul de Urgenţă Galaţi când un pat se eliberează, imediat este ocupat, iar containerele şi ambulanţele sunt pline. În doar câteva ore, opt pacienţi au murit în containere sau la UPU, fără a mai avea şansa de a ajunge să fie îngrijiţi pe secţii.

"În momentul de faţă, în serviciul UPU existând în jur de 40 de pacienţi, dintre care 30 de pacienţi sunt cu necesar mare de oxien, patru pacienţi sunt intubaţi-ventilaţi", spune un medic.

Sistemul sanitar este în colaps

Medicii fac tot posibilul pentru ca toti pacienţii în stare gravă sa primeasca ajutor.

"Nu avem suficente locuri pentru ei si atunci trebuie să îi punem si in zonaverde, care sunt pentru pacientii care nu au coronavirus, pentru că nu o să îi ţinem afară în stradă", mărturiseşte alt medic.

În ticăitul aparatelor de ventilaţie, alarmele se declanşează, iar medicii şi asistentele se grăbesc să deschidă ferestrele, ca să evite o tragedie.

Pentru unii pacienţi, şansa la viaţă vine de la vecinii noştri

Un bărbat de 68 de ani din comuna Călățele, judeţul Cluj, a fost transferat cu elicopterul în Szeged, Ungaria, după ce a stat cinci zile în UPU cu oxigen, pentru că nu a mai avut loc la Terapie Intensivă.

Nu acelaşi noroc l-au avut trei membrii ai unei familii din Calafat. Oamenii au murit infectați cu SARS-CoV-2 la un interval de câteva zile.

Oamenii care ajung în stare gravă la spital sunt în mare parte nevaccinaţi. Cu toţii regretă prea târziu că nu s-au imunizat.

La capela spitalului din Timişoara, imaginile sunt greu de privit

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
azi am facut test la spital si am covid,am miros si gust,14 zile carantina
3
1
te rog sa mi numesti si mie cativa specialisti ... macar vreo 2 sau 3
7
3
Ba sa crezi atata vreme cat suntem condusi pe ultimul drum de un medic anestezist.
7
1
@Anif.Ba sa crezi!
8
1
Nu cred ca inca sunt oameni atat de inculti incat sa creada in continuare in teorii conspirationale. Nu pot crede ca sunt inca foarte multi ignoranti. Refuz sa cred ca acest popor involueaza cu fiecare zi, ca sosocistii sunt mai vocali decat specialistii. Doamne, in ce tara traim.
20
8
guvernantii sunt acolo sa ne omoare, prin infometare, frig, imbolnavire etc. in niciun caz nu sunt unde sunt ca sa faca ceva pt popor!
17
7
Acum o dati cu Dzeu...cand furati si incasati spagi de la oameni bolnavi basca saraci nu mai credeati in Dzeu doctorii plii
19
5
scapa chiar prea multi . sai mai speriem un pic
12
14

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369