REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Meditațiile online, o ALTERNATIVĂ: Sorin Mihai: Mi se pare BIZAR

Meditațiile online, o ALTERNATIVĂ: Sorin Mihai: Mi se pare BIZAR

Replica API 18 aprilie 2020 | 00:00 1259

Ministerul Educației a realizat, în parteneriat cu Televiziunea Română, cursuri televizate pentru perioada în care școlile sunt închise, din cauza noului coronavirus. Programele, numite Teleșcoală, vor fi realizate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale. Cu toate acestea, pentru unii părinții aceste cursuri nu sunt de ajuns, astfel că au apelat la meditații online, efectuate de profesori sau studenți care doresc să își rotunjească veniturile.

Ministerul Educației a inițiat programul ”Teleșcoala”

Printre măsurile luate de autoritățile române pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, au fost și acelea de suspendare a cursurilor. Pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, lucrul acesta poate să reprezinte un adevărat dezastru, dat fiind că pentru ei urmează examenul de capacitate respectiv de bacalaureat. Ministerul Educației a venit în sprijinul celor care au nevoie de ajutor pentru pregătirea acestor examene prin programul ”Teleșcoala”, prin care se vor realiza cursuri pentru toate nivelurile de învățământ, cu prioritate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a/XIII-a, pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale.

Nu am încredere în acest program

Chiar dacă acest program este foarte bine văzut de majoritatea părinților și a elevilor, există și persoane care nu au încredere în el drept dovadă stând înmulțirea celor angajează meditatori online pentru copiii lor. ”Nu am încredere în teleșcoala asta. E praf în ochi. Copilul meu are profesorul lui de matematică care se ocupă personal de el, îl meditează online, de două ori pe săptămână. Sper să nu se înghețe anul și să poată da examenul de capacitate”, a declarat pentru ziarul Replica, un părinte din Constanța.

Am 8 elevi cu care fac meditații online

Dorina M. este una dintre persoanele care fac meditații online cu elevii pentru clasa a VIII-a, în vederea susținerii examenului de capacitate: ”Am 8 elevi cu care fac meditații online la matematică. Eu făceam meditații cu ei și înainte de închiderea școlilor, doar că acum totul s-a mutat în mediul online”.

Nu văd de ce ar alege cineva să plătească meditații online

”Nu am auzit sincer până acum de meditații online, însă dacă se fac sub o formă legală prin care să plătească impozite, e ok. Nu prea le văd rostul sincer, pentru că sunt atâtea variante utile de meditație puse gratuit la dispoziția elevilor astfel că nu văd de ce ar alege cineva să plătească pentru așa ceva. Problema cred că e la cel care vrea să dea bani pentru așa ceva. Avem Universitatea ”Ovidius” care pregătește elevii pentru bacalaureat, după ”vacanță” o să începem cercul pedagogic. E o noutate pentru mine, și mi se pare bizar. Fiecare poate să opteze pentru ce metodă de învățare dorește pentru copilul lui, atâta timp cât se respect legea”, a declarat pentru ziarul Replica, Sorin Mihai, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoala romaneasca se straduieste sa cultive coruptia din primii ani de scoala. Invatatorii demonstreaza in fata clasei ca regulile nu sunt aceleasi pentru toti. Profesorii au grija sa transmita ca una se spune oficial si alta se practica. Intr un asemenea mediu este de asteptat ca tinerii sa termine scoala obisnuiti cu coruptia. Cand voteaza cauta coruptii pentru ca par familiari.
3
1
ofer meditatii la matematica prin telepatie calitate garantata
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212