REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MEGA ANCHETĂ: Cum ACȚIONA LIDERUL unei GRUPĂRI care dădea BUFURI în ISRAEL

MEGA ANCHETĂ: Cum ACȚIONA LIDERUL unei GRUPĂRI care dădea BUFURI în ISRAEL

Replica API 11 mai 2021 | 23:22 3193

Tănase Eugen, Abagiu Adrian și Podoleanu Constantin Cătălin au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța pe 6.05.2021. În cauză urmează să se stabilească primul termen de judecată. Cei trei sunt inculpați într-un dosar instrumentat de DIICOT.

În cauză s-a reținut faptul că, pe raza județului Constanța, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat transfrontalier cu ramificaţii în alte state, în scopul săvârşirii de infracţiuni specifice pe linia compromiterii şi fraudării de instrumente de plată electronică/carduri bancare la bancomate aflate pe teritoriul statului Israel, gruparea urmărind astfel obţinerea de foloase materiale injuste. Membrii grupării au acţionat din dispoziţia şi sub coordonarea lui Eugen Tănase (potrivit surselor noastre). Întrucât avea o situație financiară bună, un trecut infracţional şi experienţă dobândită pe linia fraudării cardurilor bancare, inclusiv pe aspecte de ordin tehnic (acesta având cunoştinţe tehnice necesare asamblării componentelor de skimming şi operaţiunilor de falsificare de carduri – scrierea acestora pe carduri clonă), şi-a asumat şi impus statutul de lider al grupării.

Liderul grupării suporta cheltuielile

Din această poziţie acesta a iniţiat şi a racolat membrii grupării, stabilind și finanţând planul infracţional şi totodată participând în mod direct în anumite etape infracţionale. Acesta a suportat cheltuielile necesare şi ocazionate atât de achiziţionarea echipamentelor de skimming, confecţionarea acestora cât şi de deplasările (biletele de avion) şi cazarea membrilor grupării pe teritoriul Israelului, în vederea testării, montării echipamentelor specifice şi retragerii frauduloase de numerar din bancomate, urmând astfel să beneficieze de cea mai mare parte a produsului infracţional astfel obţinut.

S-a lăsat cu percheziții în Constanța și Ilfov

În cauză, la data de 16.12.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Ilfov. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 laptopuri, 9 telefoane mobile, 2 SSD-uri, 7 memory stick-uri, 5 cartele SIM, 7 carduri bancare, 2 carduri de memorie, o agendă cu înscrisuri olograf, 2 mini camere video, 2 pistoale cu gaz și un act de identitate fals.

Cercetările au continuat, iar anchetatorii le-au finalizat recent, luna aceasta fiind înregistrat dosarul pe rolul instanțelor. Urmează să se stabilească primul termen în proces.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca erau condusi de strutzul fugar care e dat in urmarire nationala.
1
0
proata alegere sa mergi in israel pt asa ceva...
0
0
Ce sa faca si ei... foame mare mon cherule.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614