REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Merkel spune că organizatorii încercării de asasinare a lui Hitler sunt modele de urmat

Merkel spune că organizatorii încercării de asasinare a lui Hitler sunt modele de urmat

Replica API 15 iulie 2019 | 00:00 390

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel sâmbătă la o rezistenţă hotărâtă împotriva avansului extremismului de dreapta în Germania, înaintea marcării a 75 de ani de la tentativa de asasinat împotriva lui Adolf Hitler, relatează DPA.

Data de 20 iulie ar trebuie să fie o zi de comemorare a tuturor celor care s-au ridicat împotriva regimului nazist, a transmis Merkel în mesajul său video săptămânal.

"Şi noi avem de asemenea datoria să ne opunem tuturor acelor tendinţe care vor să ne distrugă democraţia", a mai afirmat cancelarul.

La 20 iulie 1944, Claus Schenk Graf von Stauffenberg a orchestrat un atac cu bombă în încercarea de a-l asasina pe Adolf Hitler. Planul a eşuat, Hitler fiind doar uşor rănit. Stauffenberg şi alţi circa 200 de oameni implicaţi în acest complot au fost executaţi de nazişti.

Merkel a spus că îi consideră pe organizatorii complotului ca fiind modele de urmat. "Ei au arătat că şi-au urmat conştiinţa şi, prin urmare, au făurit o parte a istoriei Germaniei care altfel ar fi fost definită exclusiv prin întunericul naţional-socialismului", a declarat ea.

Merkel a subliniat de asemenea că Germania le datorează o mare recunoştinţă, pentru că nu ar fi existat Constituţia de după război fără astfel de acţiuni. "Astăzi putem să construim pe curajul acestor oameni şi să fim recunoscători că există această parte a istoriei noastre", a spus cancelarul.

Ea a atras atenţia asupra numărului în creştere de extremişti de dreapta în Germania de astăzi. Recenta crimă a cărei victimă a fost politicianul local Walter Luebcke a arătat ce important este sprijinul pentru cei care îşi asumă o responsabilitate politică, a declarat Merkel.

"Acest lucru necesită un semnal clar din partea tuturor", a spus Merkel.

Toţi germanii sunt invitaţi "să îşi facă treaba în societate pentru a garanta că democraţia noastră este solidă, că societatea civilă este puternică şi că extremismul de dreapta nu are nicio şansă", a adăugat cancelarul german. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MERKEL, ne-ai adus milioane de migranti in Europa, viitori infractori, teroristi, etc.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920