REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mesaj EMOȚIONANT al campionei Adelina Gavrilă, care a avut nevoie de sânge pentru o naștere complicată: „Mi-ați plătit cu sânge, bucuria de a trăi!”

Mesaj EMOȚIONANT al campionei Adelina Gavrilă, care a avut nevoie de sânge pentru o naștere complicată: „Mi-ați plătit cu sânge, bucuria de a trăi!”

Replica API 4 august 2018 | 02:06 292

Fosta campioană la atletism, Adelina Gavrilă (Oancea), pentru care apropiații făceau un apel public pentru donare de sânge, a depășit cu bine nașterea și operația complicată care ar fi putut să o coste viața. Aceasta a născut joi, 2 august și atât ea, cât și bebelușul sunt bine.

„Adelina e bine! Acum sunt patru în familie. Gata cu emoţiile! Mulţumim tuturor care au încurajat donarea de sânge, mulţumim celor care au donat sânge, mulţumim tuturor celor care au încurajat-o pe Adelina! Mulţumim echipei medicale care a depus un efort extraordinar pentru reuşita acestei intervenţii. Doamne, îţi mulţumesc!”, a făcut anunţul Rodica Tudor Mateescu, campioană la triplu salt.

Reamintim că sportiva Adelina Gavrilă, mamă a unui băiețel, a devenit mamă pentru a doua oară, la 40 de ani. Ea a fost diagnosticată cu placentă Previa Percreta, o afecțiune rară care pune viața în pericol prin hemoragia masivă pe care o cauzează. Naşterea a fost urmată de o operaţie complicată, care a durat mai bine de patru ore și pentru care a fost nevoie de cantități mari de sânge. Atletismul românesc, dar şi colegi din alte ramuri s-au mobilizat pentru a asigura necesarul de sânge pentru operaţia Adelinei Gavrilă.

Adelina Gavrilă deţine recordul naţional la triplusalt, tineret sub 23 ani - cu o performanţă înregistrată în 1999 de 14,71 m, dar şi recordul la tineret, în sală: 14,39 m în 2000. A fost de trei ori finalistă la Campionatul Mondial de atletism în sală, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial U20 din 1996, locul 5 în finală Europeanului din 2010, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice şi de zece ori campioană naţională.

Miercuri, 1 august, pe pagina personală de Facebook a sportivei a fost postat un mesaj emoționat: „Mai e o zi si gandurile toate se vor risipi/Si toata viata imi voi aminti/Cum pentru mine..atatia oameni s-au unit/Si mi-au zambit/Si au cantat la unison o rugaciune/In fata voastra pentru voi, sportivii mei, fac plecaciune/Voi oamenilor mi-ati dat aripi../Pe pamant.../Si m-ati facut sa nu mai plang/Ati alungat si orice gand venit sa-mi amorteasca lumea../Si sa-mi rapeasca linistea si fericirea/

De maine viata -ntreaga-mi va dansa/Si eu cu ea.../Cu doi baieti in brate va voi multumi/Ca mi-ati platit cu sange..bucuria de-a trai/Acum nu concurez la individual../Am o echipa-ntreaga ce imi striga-n spate/Hai Adelinaaa!! Un singur triplu salt a mai ramas/Un simplu pas...”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108