REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

MESERIILE UNUI INFRACTOR DE LA MALUL MĂRII: DE LA POLIŢIST LA TÂLHAR şi FURTURI DIN RULOTĂ

MESERIILE UNUI INFRACTOR DE LA MALUL MĂRII: DE LA POLIŢIST LA TÂLHAR şi FURTURI DIN RULOTĂ

Replica API 31 august 2018 | 14:42 473

Memet Erdinci este cunoscut cu antecedente penale, iar de dată recentă a fost, din nou, "vizitat" de mascați. Este bănuit că a sustras o borsetă dintr-o autorulotă de pe bulevardul Mamaia, cauzând un prejudiciu în valoare de 14.000 de lei. În urma cercetărilor s-a stabilit că el este autorul și altor furturi. De menționat este că individul, în trecut, s-a dat drept polițist pentru a jefui turiști străini.

În urma cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de furt, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție l-au identificat pe Memet Erdinci, în vârstă de 43 de ani, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data 23 august a.c., persoana în cauză ar fi sustras, din interiorul unei autorulote, o borsetă ce conținea un telefon mobil, bani, carduri bancare și alte documente personale, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 14.000 de lei.

Autorulota se afla parcată pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanța. Totodată, în sarcina acestuia a fost reținută săvârșirea unei alte infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 25 august a.c., când persoana în cauză i-a sustras portofelul unui turist, de 45 de ani, pe o stradă din municipiul Constanța.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii constănțeni și a unei percheziții domiciliare, bărbatul în cauză a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța, iar la data de 30 august a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Constanța care l-a pus în libertate.

Amintim că Erdinci a ajuns de mai multe ori în atenția oamenilor legii. Spre exemplu, alături de un alt individ, la data de 10 februarie 2016, în jurul orei 17.00, ar fi abordat doi cetăţeni străini care se deplasau pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa, şi declinându-şi calităţi oficiale le-au solicitat actele de identitate şi au efectuat asupra lor un control corporal, în urma căruia le-ar fi sustras suma de 200 euro, ulterior lăsându-i să plece.

Apoi, pe 26 februarie, poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi, iar în urma probatoriului administrat în cauză, Pomac Memet a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi ulterior arestat preventiv pentru 20 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi uzurpare de calităţi oficiale.

De asemenea, Memet Erdinci a jefuit un cetăţean turc, în 2007. Este vorba despre un turist care era cazat în Mamaia. Astfel, Erdinci, Memet Asan şi Ginan Iup au acostat victima în zona hotelului Parc, dându-se drept poliţişti. Aceştia au fluturat nişte ecusoane şi au adoptat o atitudine sfidătoare. Au trecut la verificarea documentelor cetăţeanului turc şi i-au sustras din portofel 1.100 de euro. Ulterior, infractorii i-au propus victimei să plece cât mai repede pentru a nu avea probleme. Turistul a realizat după aceea că a fost furat şi a alertat autorităţile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar i a facut farmeci giumatica
1
0
Asta e turc sau tigan??
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218