REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

METEO! ANOMALIE LA CONSTANȚA: TEMPERATURILE AFECTEAZĂ AGRICULTURA ȘI NE ȘUBREZESC SĂNĂTATEA!

METEO! ANOMALIE LA CONSTANȚA: TEMPERATURILE AFECTEAZĂ AGRICULTURA ȘI NE ȘUBREZESC SĂNĂTATEA!

Replica API 6 noiembrie 2018 | 00:20 328

Deşi ne apropiem cu pași repezi de prima lună de iarnă, temperaturile din Dobrogea ne dau senzația că ne aflăm în anotimpul primăvara. După ce am avut câteva zile de primăvară, de marți, temperaturile mai scad și se apropie de valoarea normală. Zilele următoare, vom avea temperaturi cuprinse între 11 și 15 grade. deși, în noaptea de luni spre marți, ne confruntăm cu o minimă de 9 grade și cu o maximă de 13 grade. Atât miercuri, cât și joi, temperaturile se mențin la nivelul de 15 grade, însă, de vineri, în special în weekend, maximele ajung până la 19 grade, în Dobrogea, anunță meteorologul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, Anca Petrea. Temperaturile peste normele climatologice, pentru unii, reprezintă o bucurie, însă, pentru alții, sunt îngrijorătoare, dacă vorbim din punctul de vedere al sănătății. Medicii avertizează: schimbările bruște de temperatură ne pot afecta imunitatea. Sistemul imunitar este afectat, apar tot felul de tulburări, respiratorii și digestive. Vremea foarte caldă afectează și agricultura. Conduce la înmulţirea dăunătorilor care atacă culturile de cereale şi oleaginoase, spun specialiștii. Bolile vor fi mai multe şi mai variate în primăvară, ceea ce înseamnă cheltuieli și pierderi de producţie. În județul Constanța, de exemplu la Lumina, copacii au început să înflorească, iar căpșunile în grădini au prins viață. ”Fiind cald, vorbim de secetă. Pomii înfrunzesc, chiar și înfloresc. Am văzut vișinul și merii înfloriți, liliacul înflorește. Căpșunile din grădină au înflorit și ele. Plantele considere că-i primăvară și reînvie. Nici măcar brumă n-am fost”, a declarat un locuitor din Lumina. Iar veștile, pentru următoarele săptămâni, nu sunt deloc bune. Temperaturile vor fi, în continuare, ridicate în Dobrogea. Cel puțin până pe 15 noiembrie, anunță meteorologii.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai taiati padurile ?
3
0
salariile si pensiile tot scad, preturile tot cresc, romania merge in directia gresita si acum eprea cald. dzeu ne pedepseste pentru pacatele noastre multe. doamne ajuta!
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108