REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Metro şi-a cerut înapoi peştele confiscat de Paşte şi s-a plâns în instanţă că OPC n-are competenţe să-i amendeze!

Metro şi-a cerut înapoi peştele confiscat de Paşte şi s-a plâns în instanţă că OPC n-are competenţe să-i amendeze!

Replica API 20 mai 2019 | 00:00 292

Înainte de Paşte, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au luat la puricat marile lanţuri de magazine, în vederea verificării modului de comercializare a peştelui şi a produselor din peşte. Printre acestea, se numără şi Metro Cash & Carry Romania S.R.L., magazinul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu. Inspectorii au constatat mai multe nereguli, fapt pentru care au amendat magazinul cu 10.000 lei şi au dispus retragerea de la comercializare, atât din magazinul controlat, cât şi cel de pe Şoseaua Mangaliei, a produselor din peşte.

Societatea s-a arătat neîndreptăţită, fapt pentru care a depus o ordonanţă preşedinţială în instanţă, pentru ca magistraţii să dispună suspendarea producerii efectelor procesului verbal până la soluționarea litigiului asupra fondului, pe motiv că marfa se alterează. “Este îndeplinită condiția urgenței în condițiile în care prin măsura complementară s-a dispus retragerea definitivă de la comercializare, atât a produselor proaspete de pescuit, cât și a produselor similare de la toate punctele de lucru aparținând societății, existând riscul alterării în timp ca urmare a naturii perisabile a produselor”, s-au plâns reprezentanţii societăţii în instanţă.

În urma controlului efectuat înainte de Paşte, la punctul de lucru situat pe Bld. Aurel Vlaicu, cu privire la modul de etichetare, publicitate și comercializare a peștelui și preparatelor din pește preambalate, inspectorii au constatat că au fost încălcate prevederile legii și s-a dispus sancționarea contravențională a societății cu amenda contravențională și măsura complementară a opririi definitive de la comercializare, atât a produselor proaspete de pescuit, în stare refrigerată ce depășesc 72 de ore de la data capturării/pescuitului, cât și a produselor similare la toate punctele de lucru aparținând societății. Măsura a fost valabilă şi pentru magazinul de pe Şoseaua Mangaliei.

Concret, societatea era acuzată de comercializarea produselor din pește proaspete cu date limite de consum, iar din actele puse la dispoziție nu a rezultat data capturării și nu s-a putut deduce durata durabilității minimale a produselor comercializate, la momentul controlului.

În acest context, societatea a formulat plângere contravențională împotriva procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, la Judecătoria Constanţa, motivând că măsura complementară dispusă este nelegală în condițiile în care Comisariatul „nu avea atribuții legale de control și pentru constatarea și aplicarea de sancțiuni contravenționale în legătură cu model de respectare a Normei ANSVSA”, după cum au susţinut apărătorii societăţii în instanţă, potrivit rolii.ro. În opinia SC Metro Cash & Carry Romania S.R.L, măsurile complementare se aplică doar în legătură cu faptele constate și sancționate prin procesul-verbal de contravenție, însă în cauza de față măsura complementară a fost dispusă pentru toate punctele de lucru ale societății, iar nu numai punctului de lucru situat în municipiul Constanţa supus controlului.

Judecătoria Constanţa a respins, pe 7 mai, acţiunea SC Metro Cash & Carry Romania S.R.L. Societatea a formulat recurs.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba baiatule tu chiar esti un prostalau, ce treaba are USR cu pestle imputit... Imputita-i javra de mata
0
0
Daca l-au cerut inapoi, sa-l manance ei !
4
2
....adus din Spania si Italia si "spalat" de VIVA, CARREFOUR si METRO prin facturi !
8
1
Ce treaba au USRisti cu pestele inputit deocamdata tot ce misca in Romania se face sub conducerea PSDeului daca nu cunosti mai intreba si tu.
5
5
stiam eu ca OPC este neconstitutional
1
3
Pestele de la cap se-mpute!Nu-l mai persecutati pe Tiriac!
2
0
Pentru neregulile constatate , 10 000 de lei este frectie la un picior de lemn . La asemenea nereguli , unui buticar i se dadea o amenda cu mult mai mare plus ca risca sa i se inchida magazinu . Eu as modifica legile incat marile lanturi de magazine sa primeasca amenda pe masura cifrei de afaceri . Este de neadmis asemenea neregului . Tinand cont ca eu ca si consumator gandesc asa . Ca nu se fac asemenea mizerii in magazine de nivelu marilor lanturi de magazine . Numai ca acum me-am schimbat total parerea .
12
0
luati va imputeniile inapoi sa le revindeti.Daca avem impotenti in loc de potenti.Acum vre o 2 luni procurorii constanteni condusi de "cap de guma" sau "tiuga"cum ii spun colegii lui Viorel ii forta pe acestia sa faca greva ca il da jos pe tortionarul Augustin Lazar in loc sa mearga in marile magazine care vand imputenii in loc de peste.Se stia de aceste lucruri inca din anul 2018.Cand intrai in marile magazine la standul de peste iti venea sa vomiti.Acum este tardiv dupa ce sa imbolnavit mii de oameni de la peste imputit din Carrefour,Metro,Selgros.
12
1
Pestele ala trebuia sa ajunga ciobita de peste la adivin. Peste proaspat, evident
8
3
Metro isi cere pestele imputit inapoi pt al face cadou celor din USR.....
11
15

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218