REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Meva Concept se chinuie de patru ani să facă o creșă la Poarta Albă. Video

Meva Concept se chinuie de patru ani să facă o creșă la Poarta Albă. Video

Mirela PASCAL 30 ianuarie 2023 | 00:00 3888

Înainte să facă lucrări de mântuială pe bulevard Ferdinand, lucrare pe care și-a adjudecat-o anul trecut, Meva Concept și-a lăsat amprenta și la Poarta Albă, acolo unde se chinuie de patru ani să termine creșa din localitate. Primăria așteaptă să expire, de la sine contractul, pentru a putea scoate, din nou, la licitație proiectul, astfel încât un constructor serios să poată finaliza restul de 50 % din lucrările lăsate baltă de băieții deștepți de la Meva Concept. Primarul Vasile Delicoti trage un semnal de alarmă și spune că și Constanța ar putea avea de suferit din pricina lor, existând riscul să piardă banii. Și, nu sunt deloc puțini, doar…  70 de milioane de lei.

Meva Concept se chinuie de patru ani sa faca o cresa la Poarta Alba. Video

Încă din 21 iulie 2022, au început lucrările pe bulevardul Ferdinand. Firma care se ocupă de acestea este SC Meva Concept SRL, care a câștigat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, care are o valoare totală de 68.888.580,61 RON. Luând la pas trotuarele proaspăt pavate, se constată denivelări din loc în loc, existând și porțiuni unde lipsesc pavele, de parcă s-ar fi uitat așezarea lor. Însă, înainte de facă lucrări de mântuială pe Ferdinand, Meva Concept s-a făcut cunoscută și la Poarta Albă, în urmă cu vreo patru ani, când a pus mâna pe contractul pentru noua creșă din localitate. De atunci, nu a mai reușit s-o termine. Și nici măcar nu au bunul simț să dea explicații, spune primarul Vasile Delicoti.

Avem o creșă la care ne chinuim de 4 ani de zile cu un constructor și nu am reușit să ajungem la final. El nu lucrează, efectiv. Trebuia finalizată de cel puțin 2 ani de zile. Sunt fonduri de la Ministerul Dezvoltării, sunt fonduri guvernamentale pe PNDL 2, avem norocul că Guvernul a prelungit finanțarea pe aceste proiecte prin PNDL 2 la nivel național și ne avantajează și pe noi. Și acum, în momentul în care contractul va expira, suntem nevoiți să relicităm pentru că am demarat alte lucrări în același timp, acolo deja funcționăm de 3 ani de zile și acest obiectiv nici măcar nu e finalizat”, spune Delicoti.

Meva Concept se chinuie de patru ani sa faca o cresa la Poarta Alba. Video

Vin cu hârtii, cu adrese în care spun că recuperează. Contractul a fost prelungit din cauza Covidului, ceea ce i-a avantajat și au mai câștigat 6 luni de zile. Termenul de execuție ar fi putut să fie cel de maxim 12 luni. Contractul era de 36 de luni, dar termenul de execuție într-o firmă serioasă, mai mult de 12 luni nu ar fi durat. Este o firmă care, din păcate lucrează și prin Constanța. Sunt lucrări prin Constanța și dacă acea firmă nu pleacă de pe lucrare, din punctul meu de vedere, Constanța riscă să piardă bani. Noi avem șansa noastră, fiind fonduri naționale, contractul expiră, îl relicităm. Ar mai fi cam 50 % din lucrare. Când îi contactam, nici măcar nu au bunul simț să răspundă. Dacă nu ne înțelegem cu ei, mergem în instanță, le vom impune penalități. Dar asta nu ajută. Mai ales dacă există o lucrare foarte mare. Firma poate intra foarte bine în faliment, nu există răspundere și nu ai cum să îi impui penalități. De aceea legislația ar trebui schimbată: dacă se vede că progresul pe șantier nu este conform graficului, acea firmă să nu mai fie tolerată, să nu mai aibă dreptul să participe la licitație sau cel puțin nu cu aceeași autoritate locală”, a continuat primarul.

Video:

SC Meva Concept SRL  are sediul în București, fiind înființată în 2002. În anul 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 54.297.799 lei.

Așa arată lucrările de pe Ferdinand, realitate de Meva :

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ALOOO.. Replica!! Cam cât va da hoțul asta pe articol?
2
0
Impuscatii pe toti netrebniciii !care sunt implicati in construirea cresei si aruncati in canal de pe pod !
6
0
Vasile e liber? Dupa ce a lovit un organ de politie, e liber mersi. Astia au imunitate? Ce sa faca si Sile, sa conduca primaria sau tirul?
7
0
Firma asta Meva..numai trebuie primita la nici o licitație...incurca lumea
7
0
afaceristi romani! sa le mai dea guvernul niste facilitati.
5
0
Primaru asta o buleste pe g***a asta sau care-i faza de tot il cheama saptamanal?
12
0
Exact ca pe timpul Comunistilor care il lingeau in c.ur pe Ceausescu cizmarul. Lingai care ling politicul petru talharirea tarii. Lingusesc din tatan fiu.
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102