REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

'Mi-am PIERDUT locul de muncă din cauza DROGURILOR, aveam un STATUT în societate'. VIDEO

'Mi-am PIERDUT locul de muncă din cauza DROGURILOR, aveam un STATUT în societate'. VIDEO

Replica API 11 iulie 2020 | 10:35 7891

Consumul de droguri, în special marijuana și etnobotanice, este pe un trend ascendent în România. Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta încearcă să limiteze acest consum atât prin consiliere psihologică cât și prin tot felul de activități specifice. Ziarul Replica a reușit să obțină mărturisirile unui beneficiar al Centrului, un fost consumator de marijuana și etnobotanice, care de 6 luni este abstinent. Ajutat de psihologul Carmen Lipan, care l-a consiliat în toată această perioadă, bărbatul în vârstă de 31 de ani a reușit să scape de acest flagel și să înceapă practic o nouă viață.

Totul a plecat de la o decepție sentimentală

Motivul care l-a făcut să o ia pe acest drum a fost o decepție în dragoste. Pe parcursul filmului veți afla cum, dintr-un om cu o carieră de succes, respectat de toată lumea, a ajuns să piardă absolut tot. Doar cu ajutorul părinților și a celor de la Centrul Antidrog a început o nouă viață.

„Mi-am pierdut locul de muncă, aveam un statut în societate”

„Am fost consumator de droguri, am consumat aproximativ 3 ani de zile, au fost zile sau săptămâni când am făcut pauze, din 6 ianuarie 2020 sunt abstinent. M-am apucat din cauza unui şoc emoţional, în proporţie de 50 %, dar şi din cauza anturajului. Dar şi din cauza faptul că am suferit din pricina unei relaţii, am ales să mă refugiez în droguri”, a mărturisit bărbatul de 31 de ani.

„Prima încercare a fost foarte urâtă, am început cu etnobotanice (...). Crezând că mă va ajuta drogul, aşa cum îmi spuneau prietenii, aşa îi credeam, mi-am pierdut locul de muncă, unul foarte bun, aveam un statut în societate. Financiar, începeam să mă duc în cap, intrasem în datorii...mai tare am început să consum, să uit tot ce se întâmplă. Dar tot nu-mi era bine”, a mai continuat fostul consumator de droguri.

Mai multe puteţi urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cacatule traficant nu mai indemna lumea cu medicamentele tale ar trebui politia daca nu este corupta sa se autosesizeze si sa te bage la parnaie futute in gura sa te futem
1
0
Mai mult ca sigur ca e vorba de etnobotanice, in niciun caz de cannabis, lsd sau mdma. Nu mai folositi generic termenul de droguri, multe droguri au efecte medicinale. Multe droguri au fost medicamente inainte sa fie interzise.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218