REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Michaela Moua este primul coordonator antirasism al Comisiei Europene

Michaela Moua este primul coordonator antirasism al Comisiei Europene

Replica API 19 mai 2021 | 00:00 685

Comisia Europeană a numit primul său coordonator antirasism, îndeplinind astfel un important angajament asumat în planul de acţiune antirasism al Uniunii Europene, informează luni website-ul executivului comunitar, scrie Agerpres.

Michaela Moua

Rolul Michaelei Moua (Finlanda) în noua sa calitate va fi de a menţine un contact strâns cu reprezentanţii minorităţilor rasiale şi etnice şi de a transmite preocupările acestora Comisiei.

Michaela Moua va interacţiona cu statele membre, cu Parlamentul European, cu societatea civilă şi mediul academic pentru a întări răspunsurile politice în domeniul combaterii rasismului şi va coopera cu alte servicii ale executivului european pentru a pune în aplicare politica acestuia vizând prevenirea şi combaterea rasismului.

Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, a salutat numirea Michaelei Moua, subliniind că "munca ei va fi esenţială pentru punerea în aplicare a planului de acţiune antirasism".

"Cu această numire, Comisia face încă un pas important în promovarea unei Uniunii Europene antirasiste. Intenţionăm să ne întărim eforturile de combatere a rasismului în strânsă legătură cu ţările UE, societatea civilă şi alte părţi interesate", a asigurat Dalli.

Michaela Moua are studii în domeniul dezvoltării internaţionale şi a ocupat posturi de conducere în mai multe organizaţii nonguvernamentale din Finlanda consacrate combaterii rasismului şi discriminării, iar în ultimii ani a lucrat la Ministerul finlandez al Justiţiei, având o vastă experienţă şi expertiză în combaterea rasismului şi a discriminării pe baze etnice şi promovarea unei societăţi egale şi diverse din punct de vedere etnic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272