REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Migranţi: Nava umanitară Sea-Watch 3 şi-a schimbat pavilionul din olandez în german

Migranţi: Nava umanitară Sea-Watch 3 şi-a schimbat pavilionul din olandez în german

Replica API 7 decembrie 2019 | 00:00 404

Sursa foto: sea-watch.org

Nava umanitară Sea-Watch 3, care a fost sechestrată în Italia începând din luna iulie pentru încălcarea legilor privind migranţii, şi-a schimbat pavilionul din cel olandez în cel german, a anunţat organizaţia umanitară germană Sea-Watch, transmite dpa.

Sea-Watch a menţionat într-o declaraţie că decizia este urmare a ''poziţiei cu încăpăţânare necooperante'' a autorităţilor olandeze. Organizaţia umanitară a explicat că a contactat Olanda întotdeauna după o operaţiune de salvare, dar nu a primit vreun sprijin de la autorităţile olandeze de câte ori a întâmpinat probleme.

De asemenea, organizaţia a acuzat Ministerul Transporturilor olandez pentru introducerea unei legislaţii ''ad hoc'' contra Sea-Watch 3, făcând ''mai dificilă şi mai costisitoare'' înregistrarea activelor ONG-ului în Olanda.

În prezent, nava Sea-Watch 3 este blocată în portul sicilian Licata.

Autorităţile italiene au sechestrat vasul după un incident pe insula Lampedusa, în care căpitanul navei, Carola Rackete, a forţat intrarea în port pentru a debarca 40 de migranţi ce fuseseră salvaţi.

La sosirea în portul Lampedusa, Carola Rackete a fost plasată în arest la domiciliu, dar a fost eliberată după câteva zile.

''Sperăm să revenim curând pe mare, sub pavilion german, pentru a salva vieţile celor aflaţi în pericol de a muri pe mare sau ale celor forţaţi să se întoarcă în Libia şi denunţăm consecinţele letale ale actualei politici europene privind migraţia'', a subliniat organizaţia umanitară Sea-Watch. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A "salva" adica a incuraja si sprijini traficul de migranti. Cineva incaseaza si bani pentru "salvarile" astea ca doar trebuie sa mance si ei ceva. Astfel de organizatii ar trebui anchetate. Se ascund in spatele actiunilor numite umanitare dar nu constientizeaza ce alte dezastre creeaza.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218