REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Mihai Lupu: Consilierii PNL au ordin de la Huțucă să nu voteze proiectele importante pentru județul Constanța. Video

Mihai Lupu: Consilierii PNL au ordin de la Huțucă să nu voteze proiectele importante pentru județul Constanța. Video

Mirela PASCAL 13 martie 2024 | 00:00 4212

Președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, s-a aflat marți, 12 martie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a făcut un bilanț al primului mandat, dar a vorbit și despre candidatură, cât și despre foștii săi colegi de la PNL, în special despre Bogdan Huțucă. Legat de liderul PNL Constanța, Lupu spune că ar trebui să candideze din partea PNL și, dacă nu o face, atunci să-și dea demisia. Tot despre Huțucă, Lupu spune că e cel mai slab președinte pe care PNL Constanța l-a avut vreodată.

Mihai Lupu: Consilierii PNL au ordin de la Hutuca sa nu voteze proiectele importante pentru judetul Constanta. Video

În debutul interviului, Mihai Lupu a făcut un scurt bilanț al mandatului pe care se pregătește să-l încheie, în octombrie a.c.. „Încă mai e timp de implementat proiecte care au ajuns la maturitate sau mai sunt în curs de implementare. Dacă vorbim de începerea unui mandat după 9 iunie... am stabilit clar că voi candida. Acum, lăsând la o parte ce spun unii și alții, ai o responsabilitate când peste 100.000 oameni îți încredințează un vot pentru că ai ieșit în fața oamenilor, ți-ai asumat un program și atunci ai obligația morală să mergi mai departe pentru că oamenii au avut încredere în tine. Dacă te confirmă după 9 iunie, cu atât mai bine, dacă nu, te duci acasă, că ăsta e rolul democrației”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean, încă vizibil dezamăgit de faptul că nu-și mai poate continua proiectele susținut de PNL.

Lupu: Sunt o persoană asumată, cu principii și nu pot fi manipulat

Eu nu plecasem din PNL și, dacă nu greșesc, și astăzi sunt cel mai vechi membru din organizație. Eu sunt cel care am contribuit la cooptarea tuturor celor pe care îi vedeți azi aici (n.r., în PNL) și primirea lor în partid, cu vechea conducere, mai ales că aveam și o funcție destul de bine conturată în cadrul organizației județene. Din punctul meu de vedere, nu știu de ce se renunță la un președinte care a respectat întotdeauna deciziile partidului, un președinte care a respectat pe toată lumea, nu am avut niciodată nici un conflict cu nimeni. În fond, știu de ce”, a completat Lupu.

Întrebat dacă a încurcat pe cineva, acesta a răspuns: „Categoric, da. Din poziția de președinte, am spus-o: sunt o persoană asumată, cu principii, și nu pot fi o persoană manipulată și pusă de pe un scaun pe altul că așa vrea unul sau vrea altul. Am spus-o de la bun început, am avut niște înțelegeri cu conducerea pe care le-am respectat: «voi conduceți politic județul ăsta, nu mă amestec, dar eu, dacă am fost ales de oameni trebuie să conduc administrativ județul ăsta». Am respectat acel proiect, acel program al partidului, cu care am venit în campanie și bineînțeles, rezultatele se văd și atunci intrăm puțin pe realizările acestui mandat”, a mărturisit șeful CJ.

Mihai Lupu a vorbit, în continuare, despre realizările sale, în primul mandat la conducerea CJ. Vorbim despre proiecte din toate domeniile, culturale, sănătate, educație, infrastructură. „O componentă esențială în existența unui județ este infrastructura, sunt drumurile. Sunt zone în care astăzi am fluidizat traficul de mărfuri și traficul de persoane. Vorbim despre două drumuri de importanță vitală, Corbu - Mihai Viteazu și drumul de la Cetatea Istria până la Tariverde. Și va continua... Vorbim și de drumul de la Ion Corvin la Cernavodă sau de la Cernavodă la Ion Corvin, care pune în valoare zona aceea și mai ales potențialul turistic și agricol. (...) Consiliul Județean este acționar majoritar al Regiei Județene de Apă. Multe proiecte au fost elaborate, s-a obținut finanțare pe durata mandatului domnului Stroe Felix, a trebuit să le punem în operă și astăzi suntem în faza aproape finală pentru că s-au investit și în municipiul Constanța și în tot județul aproximativ 500 și ceva de milioane de euro. E o sumă pe care nu cred că a mai investit-o cineva. Sigur, nu este meritul nostru, dar noi am  fost acolo, am susținut, am votat toate proiectele, am contribuit, am venit cu acea contribuție, și nu au fost puțini bani, și i-am dus înapoi spre dezvoltarea județului (...)Pe sănătate, vom intra în operă cu un spital de Pediatrie pe care județul nostru nu l-a avut și avea mare nevoie și el va fi practic cu statut regional. La Spitalul Județean am reușit în 2016, după 4-5 ani de zile, să facem maternitatea și UPU - a început să se modernizeze. Sigur că nu am ajuns la parametrii extraordinari, dar lucrurile au început să se facă bine acolo cu echipa managerială, cu toți. (...)

Mai multe despre realizările din primul mandat al lui Lupu, urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Schimbând registrul, am vorbit cu Mihai Lupu și despre politică. Așa cum spuneam și mai sus, președintele PNL nu va mai candida din partea PNL. S-a rupt lanțul de respect între el și partidul din care a făcut parte mulți ani. Dar, când au apărut problemele și de ce? „Lanțul de respect s-a rupt de la bun început. Mi-am dat seama că se dorea un alt profil de candidat, un alt profil de președinte și am spus stop, ăsta sunt eu, nu pot să fiu altfel. Sunt asumat. Dacă o să vă uitați peste toate postările organizației PNL Constanța nu o să vedeți nicio realizare, niciun eveniment creat de președintele de Consiliu Județean, Mihai Lupu. Și atunci îți pui o întrebare: de ce nu s-a promovat? Pentru că nu s-a dorit o colaborare. Nu am dorit-o eu? Ba da! Când se fac ședințele zonale, nu inviți și președintele Consiliului Județean? Și asta, încă de la început”, a spus Mihai Lupu.

Lupu: Nu sunt persoana care să fiu manipulată

Întrebat dacă au încercat să-l manipuleze cumva, în interesul altcuiva, acesta a răspuns: „Vă dați seama că nu sunt persoana care să fiu manipulată. Aici e deranjul foarte mare. Eu cred că un lider de partid este cel care își asumă și  candidaturi și are și voturile cele mai mari. Hai să ne uităm la un lider de organizație. Cum e posibil ca un primar de comună să stea mai bine ca președintele de organizație? Păi, de ce mai stai în fruntea acesteia? Toți se fofilează că nu e pentru președinte. Era suficient să ne așezăm la masă, nu să îl alungi și să îi ataci familia și să îi aduci injurii. Bun, nu îți convine, candidează tu că ești președinte de organizație. Ce încredere mai au ceilalți oameni în tine, ca și președinte de organizație, dacă tu nu îți asumi o candidatură? Să intri la bătaie și să îți asumi, da domnule, am câștigat, merit să fiu în fruntea voastră, am pierdut, merit să plec acasă

De ce nu își asumă Huțucă candidatura? „Nu stă bine în sondaje din cauza aroganței”

Întrebat de ce nu își asumă Huțucă o candidatură, Lupu a declarat: „Nu stă bine în sondaje din cauza aroganței cu care te privește și ideii de a fi oamenii obedienți lui. Oamenii sunt partenerii tăi. Toți oamenii pe care tu îi ai în această organizație sunt partenerii tăi. Tu nu ești șeful lor, tu îi reprezinți pe ei. Sunt organizații la care eu mă duc permanent în tot județul, unii nu se duc de când au fost aleși, fie pe funcție, fie parlamentari. Pun pariu că nici nu știu toate localitățile din județul ăsta. “Nu au fost în toate localitățile. Pun pariu că nici nu știu toate localitățile din județul ăsta.“ Întrebat cum era PNL pe vremea lui Gheorghe Dragomir, Lupu a precizat: „Erau toți membrii motivați, erau consultați, acum e o gașcă de câțiva oameni care spune că așa s-a hotărât și trebuie să mergeți mai departe. Se știe cine sunt aceștia, nu trebuie să dau nume. Cu mine nu a vrut să comunice Huțucă, deși l-am sunat când au fost probleme, create tot de interior. Tu nu ieși să ne spui nici marile realizări, n-ai nici declarații politice, tu nu ieși să spui «am venit l-am luat pe primarul X și am mers cu el și am rezolvat problema asta», că n-ai fost, că de aia nu ai cu ce să ieși. Tu nu ți-ai asumat o candidatură și tu spui că ești dezamăgit de președintele CJC.

Mihai Lupu: Consilierii PNL au ordin de la Hutuca sa nu voteze proiectele importante pentru judetul Constanta. Video  Bogdan Huțucă

Lupu, despre Huțucă: Sunt atacuri mârșave, care nu se fac, oricât de mult te-ai supăra pe cineva

Mihai Lupu a mai precizat că Huțucă i-a atacat inclusiv familia, făcând referire la declarațiile celui din urmă despre ginerele președintelui CJC, numit în 2021 secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe de premierul Florin Cîțu. „Nu a respectat deciziile partidului şi s-a «vândut» pentru a obţine un post de secretar de stat pentru ginerele său. Pentru că i-a tratat pe primarii liberali cu indiferenţă şi indolenţă“, au fost declarațiile lui Huțucă, făcute recent, printr-un comunicat de presă.Când spui că mă milogesc și trag sforile să îl pun pe ginerele meu secretar de stat în condițiile în care Huțucă, personal, cu profesorul Manolescu, cu care ginerele meu e membru al Uniunii Scriitorilor, s-a dus pentru a lua funcție. Împreună cu dumnealui a fost și pus de liberali, nu m-am dus la PSD să fac chestia asta. Adică sunt niște atacuri mârșave, care nu se fac, oricât de mult te-ai supăra pe cineva”, a explicat Lupu.

Mihai Lupu: Huțucă este cel mai slab lider pe care l-a avut PNL Constanța până acum

Acesta a mai precizat că Bogdan Huțucă „este cel mai slab lider pe care l-a avut PNL-ul (Constanța) până acum. Dacă nu îți asumi o candidatură dă-ți demisia și pleacă. Un lider trebuie să fie peste tot, trebuie să își asume și cele bune și cele rele, să îți apere partidul de multe lucruri și nu în ultimul rând trebuie să îți aduci voturile în spatele tău”. Totodată, Mihai Lupu spune că liderul PNL încearcă, și reușește, să-l saboteze. „Nu încearcă, reușește. PNL nu votează proiectele importante pentru Constanța. Am sprijinul PSD, USR, PMP. Au ordin de la partid“, a spus Lupu.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Lupu ar candida din partea PSD?!

Întrebat din partea cărui partid va candida, Lupu a declarat: „Am avut discuții și cu celelalte partide, în afară de PNL cam toate au fost. Am avut discuții clare cu oameni care vor să fie în spatele acestui proiect, că nu pot să neg că am avut discuții. 

Mihai Lupu: Consilierii PNL au ordin de la Hutuca sa nu voteze proiectele importante pentru judetul Constanta. Video  Mihai Lupu

Am avut discuții inclusiv cu PSD, și cu domnul Stroe și cu alți lideri. PSD Constanța e o organizație puternică, au și orgoliile lor, au și candidați puternici. Ei vor hotărî dacă pot să fiu candidatul lor, nu pot să spun eu. Nu am luat încă o decizie, când va fi luată, va fi asumată și va fi publică.“

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272