REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mihai Lupu: Huțucă stă în spatele dosarelor mele, mi-a recunoscut Nicolae Ciucă. Video

Mihai Lupu: Huțucă stă în spatele dosarelor mele, mi-a recunoscut Nicolae Ciucă. Video

Mirela PASCAL 9 aprilie 2024 | 00:00 3521

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, s-a aflat luni, 8 aprilie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre candidatura sa pentru un nou mandat la conducerea CJ, din partea PUSL. Președintele Consiliului Județean Constanța a vorbit și despre Bogdan Huțucă și „marea familie PNL“ care l-a abandonat.

Mihai Lupu: Hutuca sta in spatele dosarelor mele, mi-a recunoscut Nicolae Ciuca. Video

În debutul interviului, Mihai Lupu a precizat ce anume l-a determinat să se orienteze spre PUSL și de ce au eșuat negocierile cu PSD. „La dumneavoastră am mai spus că PUSL este un partid de luat în seamă, pentru că are și o platformă destul de bine definită și înglobează cam tot ce înseamnă ofertele doctrinare. Acest partid a fost în atenția mea și a contat foarte mult acest lucru. În al doilea rând, tot la dumneavoastră aici și cu alt prilej am spus că e exclus o candidatură independentă, pentru că fără o structură politică care să-ți promoveze proiectele e foarte greu. Am avut discuții cu decidenții și cu domnul Popescu Piedone și cu doamna președinte Grațiela Gavrilescu, cu care am fost coleg în Parlament, și le-am prezentat proiectele pe care le am eu și care trebuie duse mai departe... Toată lumea s-a angajat că voi avea suportul necesar să merg mai departe. Așadar, nu a fost destul de greu să am această opțiune, dar a contat foarte mult și elementul doctrinar.“

Mihai Lupu: Hutuca sta in spatele dosarelor mele, mi-a recunoscut Nicolae Ciuca. VideoMihai Lupu, Mirela Pascal

De ce au eșuat negocierile cu PSD?

De ce nu s-au concretizat negocierile cu PSD? „Eu în calitate de președinte al Consiliului Județean, trebuie să am discuții cu toată lumea și interesul meu este să dezvolt județul, proiectele trebuie susținute. Tot aici am zis că am avut suportul clar și de la PSD pentru promovarea proiectelor și suportul ce ține de pârghiile necesare finanțării acestor proiecte. Sigur că am spus-o și v-o repet: PSD este un partid mare, un partid puternic cu multe orgolii, dar decizia nu a fost la mine, decizia a fost la ei. Și-au desemnat candidații și trebuie respectați pentru punctul lor de vedere și inițiativa lor.“

Cum vede Lupu candidatura lui Cătălin Grasa la Consiliul Județean? „În perioada cât a fost manager, (n. red. la Spitalul Județean Constanța), decidenții dumnealui au spus că a transformat Spitalul Județean în cel mai mare mall din Constanța. Și când te uiți, astăzi, se vorbește de un chirurg care nu a operat de doi ani. Ce poți să spui mai mult de atât? Pe deasupra, a lăsat un sistem sanitar fără un proiect integrat, fără să facă demersurile respective la nivel național. Când te uiți că toate instituțiile care erau în subordinea managerului spitalului s-au prăbușit fără să aibă nici o inițiativă, îți pui întrebarea dacă a fost manager de spital. Cum vii acum să te gândești că poți să ai o viziune de ansamblu a județului? E ușor să spui că nu s-a făcut. Sigur, nu toate lucrurile sunt așa cum mi-aș fi dorit, dar, din punctul meu de vedere, am făcut tot ce a depins de mine și m-am ținut de cuvânt cu tot ceea ce am promis. Toată lumea a spus că este un blat între cele două partide (n.red. PNL și PSD). Nimeni nu își dorește să piardă, dar toate premisele duc în această direcție, că PSD îți dorește să piardă. La Consiliul Județean clar vor pierde”, a specificat Mihai Lupu.

Lupu: PNL și-a bătut joc de un om care e cel mai vechi membru liberal

În continuare, Mihai Lupu a vorbit și despre „familia PNL“ și cum și-a bătut joc conducerea partidului de el și l-a abandonat. „PNL și-a bătut joc de un om care e cel mai vechi membru liberal și nu sunt numai eu, sunt foarte mulți. La nivel de PNL nu mai există nici un fel de democrație, nu mai există nici un fel de decizie opțională. Este «am venit, s-a hotărât pe x și așa trebuie să votați». Un președinte de organizație nu mai este în sediul PNL. Un grup care a acaparat clar conducerea PNL este predispus la jocuri în detrimentul unui partid istoric, a unor oameni care au murit în temnițe, unui partid care a fost a întreprinzătorilor. Foști bugetari conduc PNL, despre asta vorbim. Nu vedeți nici un om de afaceri, nici un intelectual, nici un fermier nu se află în PNL, dar știți de ce? Pentru că nu au încredere, acești oameni nu sunt reprezentativi. Când tu nu poți să fii partener, să înțelegi care sunt valorile, să înțelegi pentru ce a venit cineva să candideze, și a și câștigat alegerile, începi să-l marginalizezi și să-l sabotezi pentru că ți-e frică că o să-ți ia locul. Eu nu am venit niciodată să iau locul nimănui, m-ați chemat de acasă după patru ani, cu riscul de a pierde. M-am expus, am venit și, în loc să ne gândim la proiecte, să le promovați în toate inițiativele parlamentare, v-ați gândit cum să-l scoateți pe Lupu de acolo. Era simplu să vină să comunice, nu m-am băgat pe structura lor politică, era suficient să spună «am promis ceva, ne ținem de cuvânt, dar peste patru ani nu mai vrem să fii candidatul nostru, că ne strici planurile»“.

Mihai Lupu: Hutuca sta in spatele dosarelor mele, mi-a recunoscut Nicolae Ciuca. VideoBogdan Huțucă

Mai departe, Lupu a vorbit și despre dosarele „fabricate“ și despre cum Huțucă a executat ordinul. „Să te apuci să faci mizeriile care mi s-au întâmplat anul trecut, să faci dosare, la ordinul actualei conduceri PNL Constanța... Bogdan Huțucă a fost și el implicat și mi-a recunoscut asta președintele partidului. M-am dus în luna ianuarie la domnul Ciucă, care mi-a spus «Știm, domnule, că ești curat, știm că ai noștri de la Constanța ți-au făcut-o». Deci, nu mi-a spus cineva din piață. Eu nu știu dacă ei dau ordin sau primesc ordin, că mie mi se pare că au primit ordin și l-au executat. Dar nu o să recunoască.“

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 

Mihai Lupu: Florin Mitroi este și manipulat de PNL și va fi și abandonat, așa cum au făcut cu mine

În continuare, Mihai Lupu a vorbit și despre candidatura lui Florin Mitroi la conducerea Consiliului Județean Constanța. Președintele CJ crede că primarul din Valu lui Traian a fost manipulat și că face o mare greșeală. „Florin Mitroi a fost aruncat în această bătălie și va avea o soartă destul de complicată după alegeri. Pentru că nu va câștiga alegerile și va pierde și primăria. Este și manipulat și va fi și abandonat“, spune Lupu.

Mihai Lupu: Hutuca sta in spatele dosarelor mele, mi-a recunoscut Nicolae Ciuca. VideoFlorin Mitroi

Mihai Lupu: Nu am înțeles de ce Florin Mitroi a intrat în acest joc manipulat de Huțucă?!

„Eu nu a înțeles de ce Florin Mitroi, cu experiența lui, a intrat în acest joc manipulat de Huțucă?! O să-l lase așa cum au făcut și cu mine. Eu, spre insatisfacția lui Huțucă, am câștigat, Florin Mitroi nu va câștiga, nu are nici un atuu care să-l recomande. E cea mai proastă opțiune pe care a putut să o dea PNL. Când își va da seama că a fost trădat va avea o mare problemă cu el însuși, pentru că n-a avut discernământul să nu intre în acest joc a lui Huțucă. Și mai grav pentru el este că lasă și o primărie în care a performat. Când își va da seama va fi prea târziu pentru el“, este de părere Lupu.

Întrebat ce relație a avut cu Florin Mitroi, Lupu a răspuns: „O relație corectă, de amiciție, nu ne-am certat niciodată, n-am ce să-i reproșez din punct de vedere uman. E opțiunea lui politică. Prietenește îi spun că a greșit“, a adăugat Lupu.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Mihai Lupu a vorbit, în cadrul interviului, și despre proiectele pe care le are în plan pentru următorul mandat. Aflați ce pregătește pentru Consiliul Județean, dacă va câștiga, dar și ce spune despre ceilalți contracandidați, în interviul INTEGRAL de mai jos. Și tot în interviul integral aflați care sunt șansele lui Cristian Piedone, în opinia lui Mihai Lupu, la Primăria Capitalei.

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272