rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mihai LUPU: În CONSILIUL Județean era HAOS pe vremea PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, nu se sfiește să recunoască că, în momentul în care a preluat mandatul, în urmă cu șapte luni, a găsit un haos în instituție, fiind nevoit să o curețe și să impună ordinea și disciplina. Bătăliile pentru funcții erau mai importante, spune el. Președintele CJ a vorbit despre acest aspect, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, însă a făcut o trecere în revistă a activității desfășurată de la preluarea mandatului până în prezent și a răspuns criticilor adversarilor politici, care spun că ”nu s-a făcut nimic până acum”.

Mihai Lupu: Consiliul Județean funcționa haotic

Ce a găsit Mihai Lupu la Consiliul Județean când a preluat ștafeta de la Horia Țuțuianu? ”Consiliul Județean era într-o situație în care funcționa haotic și asta pentru că bătăliile interne pentru funcționare aparțineau altor persoane care au adus acolo un personal nemotivat, nu era un personal care să producă, să elaboreze proiecte, să corecteze activitatea. Nu era o conducere participativă, ori eu am schimbat această abordare. Nici acum nu am intrat în foarte multe birouri pentru că aștept ca persoanele care sunt să vină și să își facă treaba. Încă suntem în faza de evaluare. Unii au plecat, unii sunt în faza de evaluare, unii nu mai sunt în funcție pentru că nu putem să încălcăm legea, unii sunt funcționari publici și atunci lucrurile trebuie făcute în spiritul legii”, a declarat Mihai Lupu.

Întrebat ce are să-i reproșeze lui Horia Țuțuianu, acesta a declarat: ”Un singur lucru era corect și civilizat: atunci când termini un mandat să-l aștepți pe cel care vine în loc și să-i prezinți ceea ce a fost făcut, așa că cel care vine din urmă să nu mai aibă motive să spună că nu știe de unde să se apuce. Lucrul acesta m-ar fi ajutat extrem de mult, să-mi fi spus până unde a lucrat, până unde a dus lucrurile și să știu și eu de unde să mă apuc. Altceva nu am de reproșat”.

Mihai Lupu are un obiectiv clar: dezvoltarea tuturor localităților, pe toate palierele

Care sunt proiectele lui Mihai Lupu, pentru următoarea perioadă? Dezvoltarea tuturor localităților din județ. ”Chiar de la preluarea mandatului am spus care sunt prioritățile județului pentru o dezvoltare coerentă și unitară. Vorbim de apă, de canalizare, de drumuri, de gaze, de școli și de spitale. Obiectivul meu este foarte clar, dus spre această zonă dezvoltare și punerea în valoare a celor două elemente majore: Potențialul geografic pe care ni l-a dat Dumnezeu, patrimoniul pe care îl aveam de mii de ani și pe care alte județe nu îl au și, cel mai important lucru care completează acest tablou, este resursa umană. Județul Constanța are aproximativ 850 de kilometri de drumuri județene, marea majoritate a acestor drumuri permit accesul și descărcarea către marile drumuri naționale. Din păcate, încă ne confruntăm cu mari probleme, avem încă 50 de kilometri de pământ de drumuri județene, sunt încă multe drumuri care sunt doar în faza de proiecte și toate au avut anumite hibe, fie suprapuneri de cadastru, fie nu au avut toate avizele, fie nu s-au înțeles constructorii cu beneficiarul”, a completat Lupu.

O altă direcție spre care șeful CJ se îndreaptă este educația. ”Suntem obligați să ne îndreptăm către sistemul de învățământ. Problema se pune altfel: de ce nu s-au făcut aceste lucruri până astăzi, colegii mei liberali care erau în Consiliul Județean au ridicat aceste probleme, au venit și cu soluții pentru multe zone, dar degeaba. Foarte multe autobuze sunt depășite ca și număr de kilometri și ca și uzură, lucrurile acestea trebuie gândite împreună cu Inspectoratul Județean, dar și cu Primăriile din acele localități pentru că trebuie făcute într-un parteneriat complet. Trebuie să eliminăm aceste neconcordanțe”, a adăugat Mihai Lupu.

Lupu: Voi ați lăsat acest municipiu în paragină, dar veniți și aruncați cu noroi

Președintele CJ a vorbit și despre criticile aduse în spațiul public de adversarii politici, în speță PSD, care-l acuză pe șeful CJ că nu a făcut nimic de la preluarea mandatului. Cum comentează? ”Am văzut astăzi niște personaje toxice din județ care tot blamează acest lucru. Vreau să vă aduc aminte că au fost dați afară peste 250 de artiști de la teatru, au transformat instituțiile de cultură în ceea ce și-au dorit ei numai nu în ceea ce trebuia, niște artiști care nu au primit sub nicio formă considerația de care trebuiau să beneficieze și confortul necesar, o lipsă totală de coordonare a acestora și lăsate în paragină. Voi ați lăsat acest municipiu în paragină, peste tot unde mergi vezi edificii lăsate de izbeliște și astăzi veniți să ne reproșați nouă că nu v-am dus proiectele mai departe. Lăsând la o parte aceste imobile, de ce nu aţi făcut ceva cu Spitalul Judeţean, măcar un pavilion, dar veniți și aruncați cu noroi. Ar trebui să se uite în urmă şi să gândească la ceea ce au făcut ei. Nu au fost capabili să facă atâţia ani mai nimic, să se uite în oglindă. Nu vreau să comentez astfel de afirmaţii, nu mă interesează, pe mine mă interesează doar ce fac eu astăzi, ce spun oamenii, iar cel mai important lucru – transparentizarea banului public”, a spus șeful CJ. ”Lăsați ceea ce facem noi acum, dar voi ce ați făcut, măi oameni buni, ca să ieșiți în față?”, a adăugat el.

Lupu, către primarii nemulțumiți că n-au primit bani mai mulți: Domnilor, v-ați învățat la banul public?

Legat de faptul că social democrații spun că repartizarea banilor către primării s-a făcut pe criterii politice, Mihai Lupu a explicat: ”Toți banii s-au dus în funcție de proiectele pe care primăriile le-au cerut. Prioritățile au fost: apă, canalizare, drumuri, gaz, spital și școli. Banii s-au dat pentru că proiectele au fost în concordanță cu necesitățile acestor localități. Banii s-au dat doar pe proiecte și în funcție de solicitările primăriilor pentru proiecte, sub nicio formă nu au fost repartizați pe afinități politice. Am spus foarte clar că trebuie să dezvolt județul acesta unitar. Domnilor, v-ați învățat la banul public? Faceți proiecte și accesați fondurile europene! Lucrurile acestea nu pot continua așa”, a lămurit Lupu.

Cât despre așa-zisele întâlniri pe care le-ar fi avut cu Gheorghe Donțu, proaspăt exclus din PSD, șeful CJ a declarat: ”Nu știu ce spune PSD-ul și nici nu mă interesează. Eu spun foarte clar: m-am întâlnit cu toată lumea, mai puțin cu diverse personaje, am discutat cu toată lumea, le-am explicat și am căzut cu toții de acord că proiectele trebuie votate pentru dezvoltarea județului și sub nicio formă nu a fost o înțelegere între mine și domnul Donțu. E treaba PSD-ului, văd că nu mai au încredere în oamenii lor, e treaba lor ce fac, treaba mea este să duc proiectele de dezvoltare unitară pentru județ în practică. Domnul Donțu a votat în cunoștință de cauză aceste proiecte, a votat după cum i-a dictat conștiința. Lucrurile astea nu mă privesc pe mine, eu le-am spus consilierilor județeni să voteze după cum le dictează conștiința. Nu mânat de interese sau de electorat, ci să voteze pentru dezvoltarea județului. Îi sfătuiesc să fie mai ponderați în declarații”.

Cine ar trebui să fie noul președinte al liberalilor, în opinia lui Lupu

Mihai Lupu a vorbit și despre alegerile PNL, la nivel național, exprimându-și poziția față de viitorul președinte al liberalilor. ”Împreună cu Bogdan Huțucă am spus foarte clar că trebuie să susținem un președinte care să ne explice și nouă, județului Constanța, cum vine în sprijinul județului, să vedem care este proiectul lui pentru acest județ. Va fi o decizie luată de conducerea județeană a PNL (n.red. privind susținerea candidatului pentru conducerea PNL). Proiectul pe care ni-l vor propune candidații trebuie să întrunească foarte multe condiții. Lucrurile acestea sunt foarte bine analizate pentru dezvoltarea județului Constanța”, a conchis Lupu.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

vineri, 4 iunie 20213406
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
31 iul 00:22InterviuriStelian GIMA: Ministerul Transporturilor NU consideră IMPORTANTĂ Varianta Techirghiol! Video

Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța din partea PNL a fost prezent în studioul Replica,...2321

14 iul 23:47InterviuriCÎRJALIU: Prin absurd, ÎNLĂTURAREA mea ABUZIVĂ va reprezenta un DEZASTRU pentru Agigea6371
1 iul 00:06InterviuriGeorge MĂNDILĂ: Se va înființa o ORGANIZAȚIE care se va ocupa de promovarea stațiunii Mamaia2510
10 iul 23:45InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: Proiectul „Constanța coffee break“ va aduce un suflu nou orașului

Mihaela Andrei, consilierul local municipal din partea Partidului Național Liberal, a fost prezentă în studioul...1633

3 iul 00:02InterviuriMedicul Constantin Dina: Varianta DELTA a VIRUSULUI este foarte AGRESIVĂ, INFECTEAZĂ DUBLU! Video3042
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO2510
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1298

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video2176
19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video11610
26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1506

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video2270
25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!2746
Vremea
29.3°27.1° - 29.3° miercuri, 4 august 2021
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 5.63 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 aug 00:00SportJocurile Olimpice - Alexandru Mihăiță Novac s-a calificat în finala probei de aruncarea suliței

Atletul român Alexandru Mihăiță Novac a reușit miercuri dimineața să se califice în finala probei olimpice de...102

4 aug 22:26SportLarisa Iordache, prima reacție după retragerea din finala de la bârnă

Gimnasta Larisa Iordache a scris un mesaj, marţi, după retragerea din finala la bârnă, în care afirmă cu durerea...559

4 aug 22:26SportLarisa Iordache s-a retras în finala olimpică de la bârnă, de la Tokyo

Laria Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român într-o...572

4 aug 22:27SportAlexandru Chipciu S-A BĂTUT cu un coechipier și a fost EXCLUS din lotul CFR Cluj. Şumudică: Nu pot să accept

Mijlocaşul Alexandru Chipciu (32 de ani) a fost exclus din lotul echipei CFR Cluj şi a fost scos de pe lista UEFA...936

Local
4 aug 23:10LocalHală din incinta FABRICII de MOBILĂ din Constanța, inundată cu FUM

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 3 august a.c., în Constanța, pe strada...508

4 aug 23:10LocalCoronavirus la Constanța: 43.104 persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.104 persoane...349

4 aug 23:10LocalCasă ÎN FLĂCĂRI, la Lumina. O femeie de 75 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD

578

4 aug 23:09LocalMai mulți TURIŞTI, anul acesta, decât în 2020

Turiştilor străini le place pe litoralul românesc! Numărul turiştilor a crescut în perioada anului 2021 în...255

4 aug 23:10LocalCoronavirus: 696 persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...265

4 aug 11:13LocalSTATISTICĂ! Au EXPLODAT PREȚURILE la ALIMENTE

Prețurile mondiale la alimente au explodat! Vești extrem de proaste vin de la Direcția Județeană de Statistică...391

4 aug 23:11LocalAccident rutier la Viișoara. Un BICICLIST a fost RĂNIT

Cadrele medicale au fost solicitate marți, 3 august a.c., să intervină la Viișoara, acolo unde a avut loc un...478

4 aug 23:11LocalTrecerea de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân va fi desființată

Lucrările vor loc avea în această noapte. Echipele administratorului drumului public vor aplica marcajele care vor...641

4 aug 00:05LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID, în CONTINUĂ CREŞTERE la Constanţa

2949

Politică
4 aug 00:00PoliticăMinistrul Mediului, întrebat cât se mai fură din păduri: Este imposibil de spus

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a declarat că este imposibil de precizat "cât se mai fură...149

4 aug 19:31PoliticăSorin Cîmpeanu l-a DEMIS pe șeful ARACIP. ANI și Parchetul au fost sesizate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că au fost găsite "nereguli grave" în urma unui control la...272

4 aug 19:25PoliticăSorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"

262

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1298

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2176

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11610

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1506

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2270

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2746

Monden
4 aug 00:00MondenPrimul film din 'La casa de papel Partea 5' va fi difuzat de Netflix pe 3 septembrie

„La casa de papel Partea 5” va fi lansat de Netflix în două părţi: volumul 1, pe 3 septembrie, iar volumul 2, pe...146

4 aug 00:00MondenFilmările la thrillerul 'Emancipation', cu Will Smith în distribuție, întrerupte după apariţia unor cazuri de Covid-19

Filmările la viitorul film cu Will Smith, „Emancipation”, despre fuga unui fost sclav afro-american, au fost...120

4 aug 02:20MondenAriana Grande va susţine un concert virtual în jocul video „Fortnite“

104

4 aug 00:00MondenCoronavirus: Solistul trupei Lordi, care a câştigat Eurovision 2006, vaccinat în timp ce purta un costum de monstru

Mr. Lordi, solistul trupei hard-rock finlandeze Lordi, a purtat celebrul său costum de scenă - cel al unui monstru -...128

4 aug 00:00MondenProducţia Disney „Jungle Cruise“ debutează pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul de aventuri cu tente nostalgice ''Jungle Cruise'', prezentat în premieră pe marile ecrane din America de Nord...96

4 aug 00:00MondenPe Broadway, vaccinarea anti-COVID-19 şi măştile sanitare devin obligatorii la deschiderea viitoarei stagiuni

102

Mapamond
Sănătate
4 aug 00:00SănătateBăuturi detoxifiante care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Fața și abdomenul sunt primele zone în care se vede când punem câteva kilograme în plus și nu avem o dietă...199

4 aug 00:00SănătateRozaceea – cauze, manifestări şi metode de tratament

Începutul perioadei însorite din decursul unui an poate semnifica şi debutul sau agravarea leziunilor de rozacee la o...129

4 aug 00:00SănătateEste crema de plajă sigur de utilizat?

101

4 aug 00:00Sănătate5 tipuri de mușcături de insecte pe care nu trebuie să le ignori

Orice mică umflătură sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul...152

4 aug 00:00SănătateTop 10 alimente care îți protejează inima

Legumele și fructele proaspete, oleaginoasele, peștele gras și uleiurile sănătoase (precum uleiul de măsline,...161

4 aug 00:00SănătateSemințe de susan: nutriție, beneficii și contraindicații

Semințele de susan oferă multe beneficii pentru sănătate. Poți folosi aceste seminţe delicioase pentru a crește...117

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT