REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.5° Constanța Dum., 14 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6790
30.5° Constanța Duminică, 14 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6790
 

Mihălcioiu, ipoteză după naufragiul de la Sf. Gheorghe: A fost o coliziune cu o altă navă

Mihălcioiu, ipoteză după naufragiul de la Sf. Gheorghe: A fost o coliziune cu o altă navă

Mirela PASCAL 18 mai 2024 | 19:40 986

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a afirmat că cel mai probabil nava scufundată în zona Sfântu Gheorghe s-ar fi lovit de o altă navă şi a explicat că, în general, un vapor se poate scufunda foarte rapid dacă este lovit în zone sensibile.

Mihalcioiu, ipoteza dupa naufragiul de la Sf. Gheorghe: A fost o coliziune cu o alta nava

„Navă venea de la Mersin probabil către Sulina pentru un port ucrainean. În dreptul localităţii Sfântu Gheorghe probabil ar fi fost o coliziune cu o altă navă, care este acum în zonă. O navă comercială cu pavilion Belize.  ”, a declarat jurnaliştilor, sâmbătă, Adrian Mihălcioiu.

Mihalcioiu, ipoteza dupa naufragiul de la Sf. Gheorghe: A fost o coliziune cu o alta nava

”Nava se poate scufunda foarte rapid dacă este lovită în anumite zone destul de sensibile. Fiind foarte veche, probabil că nu avea dublu fund, nu avea dublu bordaj. Nava fiind din ‘80 sau din ‘88, se poate întâmpla ca navele să se scufunde la coliziuni şi ştim foarte bine că se întâmplă în toată lumea coliziune marine şi navele unele se scufundă, altele sunt doar avariate, depinde unde s-a produs coliziune. ”, a mai subliniat Adrian Mihălcioiu.

Cum s-au salvat cei opt marinari? „Dai semnalul de alarmă. Nava nu s-a scufundat instantaneu. Transmiţi SOS şi apoi dai drumul la mijloacele de salvare individuale de pe bord, bărcile de salvare. Nu ştiu dacă se poate scufunda o navă chiar în trei minute. Dar şi în trei minute poţi să te salvezi. Nu ştiu aceasta în ce condiţii naviga. A fost inspectată în Egipt ultima dată şi a avut patru deficienţe. Nu ştiu ce fel de deficienţe, dar ea nu a fost reţinuţă. Nu a avut deficienţe majore. E o navă care a fost cumpărată anul acesta de la un alt proprietar, de la 1 ianuarie naviga cu noul proprietar”, a conchis Adrian Mihălcioiu.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a mai fost întrebat cum s-au salvat cei opt marinari. „Dai semnalul de alarmă. Nava nu s-a scufundat instantaneu. Transmiţi SOS şi apoi dai drumul la mijloacele de salvare individuale de pe bord, bărcile de salvare. Nu ştiu dacă se poate scufunda o navă chiar în trei minute. Dar şi în trei minute poţi să te salvezi. Nu ştiu aceasta în ce condiţii naviga. A fost inspectată în Egipt ultima dată şi a avut patru deficienţe. Nu ştiu ce fel de deficienţe, dar ea nu a fost reţinuţă. Nu a avut deficienţe majore. E o navă care a fost cumpărată anul acesta de la un alt proprietar, de la 1 ianuarie naviga cu noul proprietar”, a mai explicat Adrian Mihălcioiu.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sindicalist-nava-scufundata-la-sfantu-gheorghe-a-intrat-cel-mai-probabil-in-coliziune-cu-o-alta-nava-2796521

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se baga si asta ca musca in c..u calului . Stie el ca s-a lovit de alta nava . Acolo e zona in care mai plutesc mine ruseti .
1
0
Asta la cat de p***t e doar sopozitoare poate sa dea
6
0
SUPOZITII!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191