REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MINCĂ, fostul șef de la AJOFM, a pierdut PROCESUL cu Protecția Consumatorilor

MINCĂ, fostul șef de la AJOFM, a pierdut PROCESUL cu Protecția Consumatorilor

Replica API 15 februarie 2021 | 00:21 3582

Romulus Mincă, fost șef al AJOFM (Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă) Constanța, acum manager general la ATP (Alege Tu Profesia) – Centrul de Formare Profesională, a fost acuzat, anul trecut, că eliberează diplome de care cursanții nu se pot folosi. Însă, Asociația a fost sancționată de OPC, dar a depus plângere, ce i-a fost respinsă de către Judecătoria Constanța.

ATP (Alege Tu Profesia) – Centrul de Formare Profesională a fost sancționat contravențional, reținându-se încălcarea prev. art. 51 alin. 1 din OG 21/1992 (împiedicarea, sub orice formă, a organelor administrației publice însărcinate cu protecția consumatorilor de a exercita atribuțiile de serviciu referitoare la prevenirea și combaterea faptelor care pot afecta viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora) și cele ale art. 9 (Operatorii economici sunt obligați să pună pe piață numai produse sau servicii care corespund caracteristicilor prescrise sau declarate, să se comporte în mod corect în relațiile cu consumatorii și să nu folosească practici comerciale abuzive) respectiv art. 50, alin. 1, lit. c) din același act normativ. Pentru aceste două fapte contravenționale, au fost aplicate o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru prima faptă descrisă, respectiv o sancțiune cu amendă în cuantum de 5000 lei pentru cea de-a doua, fiind vorba de un curs care nu s-a mai ținut.

Însă, așa cum este precizat mai sus, reprezentanții Centrului au depus plângere contravențională, menționând că nu s-a împiedicat, în nici un fel efectuarea controlului. Magistrații au analizat întregul material probator și au respins plângerea.

Acuzații și din partea cursanților

Amintim că, spre finele anului 2020, Romulus Mincă, managerul general al ATP (Alege Tu Profesia) – Centrul de Formare Profesională, era acuzat de către 28 de cursanți că firma pe care o deține eliberează diplome de care nu se pot folosi. Contactat telefonic la acea dată, Mincă a declarat, pentru ”Replica”, faptul că este vorba de o situație provocată de anumite norme date prost, dar că situația se va remedia.

Citește detalii aici: MINCĂ, ACUZAT că eliberează DIPLOME de care cursanții NU se pot FOLOSI!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minca este un parvenit plin de datorii.
0
0
Un jeg de om. Se ocupa numai de falsuri si de tepe. Un cacat cu ochi girat de partidul pulii numit PNL
3
2
Minca nu e machidon. Intradevar machedinii fiind o minoritate au acaparat majoritatea functiilor de conducere din institutiile publice din Romania si asta pentru ca noi, romanii autentici, pe care ei ii numesc,, ceilalti" le-am permis. Dar Minca nu e machedon. Si are dreptate cu normele neactualizate ale ministerului invatamantului. Doar ca avocatul lui, nu a invocat exceptia de neconstitutionalitate a normelor, si instanta a judecat dupa norma in vigoare. De asta a pierdut procesul.
3
2
PNL Constanta este o asociere de mikidoni excroci si hoti.Constantenii au luat teapa cu PSD cu PDL cu PNL cu USR. Toate sunt variantele aceleiasi makidoneli. Trebuie un partid nou al romanilor in Constanta.Numai romani fara makidoni.
4
2
caz de puscarie.alo justitia
5
0
asta impreuna cu fra-su au relatii intime cu nimfomana aia moldoveanca care a fost dactilografa si secretara la armata , apoi a ajuns parlamentara si director la loto... acum golanul se da pnl-ist ?!?
7
1
Acest pitic pnl ist doar amendat iar eu in procese,termene si judecata de 5 ani de zile.Asta este romania lucrului bine facut !!!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468