REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MINCIUNILE unui ŞOFER, PRINS cu PERMIS de CONDUCERE FALS: 'Am completat nişte formulare în Bulgaria'

MINCIUNILE unui ŞOFER, PRINS cu PERMIS de CONDUCERE FALS: 'Am completat nişte formulare în Bulgaria'

Replica API 21 mai 2019 | 00:00 613

Un bărbat a fost tras pe dreapta de polițiști, acesta prezentând un permis de conducere fals. A declatat că a făcut cursurile unei școli de șoferi din România, după care, aflându-se în Bulgaria, a susținut acolo examenul. Concubina sa, cu care se afla în mașină, a declarat că școala de șoferi a făcut-o în Bulgaria. De asemenea, el nu a depus nici un document din care să rezulte cele declarate. Astfel, judecătorii l-au condamnat la 3 ani, cu mențiunea că bărbatul, Niculae C., mai fusese condamnat în trecut, pentru conducere fără permis.

Prin Rechizitoriul din data de 05.04.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Niculae C. pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

În sarcina inculpatului s-a reținut că, la data de 1.11.2014, în jurul orelor 11:30 , a fost depistat conducând autoturismul marca Volkswage n Passat fără a poseda permis de conducere și prezentând organelor de poliție permisul de conducere fals purtând însemnele autorităților bulgare.

Instanța a dispus efectuarea cercetării judecătorești în lipsa inculpatului, din procesul-verbal de executare a mandatului de aducere rezultând că inculpatul nu ar fi locuit niciodată la adresa de domiciliu (Valu lui Traian). În urma solicitării efectuării mențiunilor în sistemele de alertă SYNS și SIS II cu privire la inculpat, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a comunicat faptul că acesta a fost identificat la data de 19.06.2018 de Poliția din Beriain, Navarra, Spania, declarând o adresă de domiciliu din Valencia, Spania, potrivit rolii.ro. Începând cu termenul de judecată din 25.09.2018 inculpatul s-a prezentat în fața instanței de judecată.

La termenul de judecată din 12.02.2019 inculpatul a arătat în prezența apărătorului ales că recunoaște învinuirea ce i se aduce, astfel cum a fost reținută în actul de sesizare a instanței. Acesta a declarat că, în anul 2010, a lucrat în Bulgaria, în stațiunea Nisipurile de Aur, unde angajatorul i-ar fi propus să urmeze cursurile școlii de șoferi pentru a obține permisul de conducere pentru categoria C.

Inculpatul a arătat că a fost de acord și a completat niște formulare, iar ulterior angajatorul i-ar fi înmânat permisul de conducere, despre care nu ar fi știut că era fals. A mai precizat inculpatul că s-a considerat îndreptățit să conducă autovehicule pe drumurile publice de la data obținerii acestui permis. Însă, concubina sa a declarat cu totul altceva, plus că el nu a făcut dovada celor declarate. Prin urmare, a fost condamnat la 3 ani cu executare. Decizia nu a fost definitivă și urmează a se judeca apelul, termenul fiind fixat pe 6.06.2019.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru toate dumele astea cu Bulgaria sa-i multumim lu mosh Tariceanu, ca el a bagat nenorocirea aia de taxa auto, tu-l in goarna. Taxa sanctionata atunci de Europa si desfiintata pentru ilegalitate, ulterior. Azi, iese pe televizoare sa ma duc sa-l votez, ca l-a lovit europenismul, jeg batran.
0
0
Mare curaj a avut ! Dar este si un mincinos notoriu !
2
0
deh bulgaria asta.... ! de-ar disparea odata numerele . nu pot sa inteleg . stai in ro , esti cettean roman si platesti statului bulgar niste amrate de inmatriculari. in caz de accident ..yok despagubiri sau ceva de genul.. mi nou apar si permise
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102