REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministerul Sănătății cere preoților să nu mai împărtășească cu aceeași linguriță. Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului!

Ministerul Sănătății cere preoților să nu mai împărtășească cu aceeași linguriță. Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului!

Replica API 24 martie 2020 | 12:14 3837

Ministerul Sănătății a transmis o adresă Arhiepiscopiei Tomisului prin intermediul căreia solicită să impună preoților interzicerea folosirii unei singure lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane.

„În contextul epidemiologi actual, dar și pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneți urgent interzicerea folosirii unei lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane.

De asemenea, este important ca pentru distribuirea/porționarea împărtășaniei, recipientul să permită turnarea în linguriță și nu scufundarea acesteia în pocal, manoperă ce poate duce la contaminarea conținutului cu risc pentru sănătatea persoanelor prin transmiterea unor boli infecțioase.

În sensul unei practici corecte, care să elimine riscul de îmbolnăvire, vă recomandăm utilizarea lingurițelor de unică folosință.”, se arată în adresa ce poartă antetul Ministerului Sănătății.

Cultul BOR este decis de către Sf. Sinod. Inclusiv utilizarea linguriței.

Referitor la adresa nr. 7403/23.03.2020 a DSP Constanța, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

"Adresa este tardivă și fără scop, întrucât Ordonanța militară nr. 2 a interzis accesul public al credincioșilor la slujbele bisericești; Ne miră foarte tare conținutului adresei, care pare a fi scrisă direct de către profesorul Emil Moise, care, în ultima vreme, desfășoară o anti-cruciadă la adresa slujbelor oficiate la Arhiepiscopia Tomisului și de către IPS Teodosie. Probabil, din exces de zel, funcționarii DSP s-au grăbit să se acopere cu hârtii, auzind de amenințările penale ale lui Emil Moise. Reprezentanții DSP ar fi trebuit să știe că Arhiepiscopia Tomisului este parte integrantă a Patriarhiei Române, că ritualul religios oficiat în Arhiepiscopie se oficiază în întreaga Patriarhie Română, și că Legea Cultelor permite BOR să își organizeze cultul potrivit propriilor norme canonice, factorul decizional fiind Sf. Sinod. Prin urmare, o eventuală discuție asupra desfășurării ritualului religios trebuie purtată de către autorități la nivelul Patriarhiei Române și al Sf. Sinod", a transmis Arhiepiscopia.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ba b0ule restul pe care il iei de la magazin iti este dat in gura, ti-l baga vanzatoarea cu linguruta. Ce il doare mana pe sfintenia sa sa dea la enoriasi cu lingurite de unica folosinta. Apoi te intrebi de unde a luat ma-ta covid-19 si de ce a murit ca ea era o sfanta.
0
1
Nu fiti fara de Dumnezeu. Tot ce este in lacasul sfant este protejat de Domnul nostru Dumnezeu. Lingurita nu face rau nimanui, decat celor necredinciosi si fara de Dumnezeu care mimeaza credinta in Dumnezeu. Asa se ne-ajute Dumnezeu. Amin !
1
2
In decembrie 89 eram cu arma in mana si pazeam cu alti colegi sediul RAJA de pe Calarasi ca sa nu se otraveasca apa. O faceam pentru libertate. Printre altele si pentru libertatea religioasa. Pentru credinta bunicilor si a parintilor mei. Nu mi-as fi imaginat atunci ca peste 30 de ani va renaste isteria, ura si habotnicia activistilor comunisti colhoznici din anii 50. Fiindca si aceia aveau fix acelasi discurs ca cel din multe comentarii de aici. Nu va baga nimeni cu forta nicio lingurita pe gat. Dar ultima oara cand ati luat restul la magazin v-ati intrebat prin cate maini au trecut banii ?
13
9
Bai Vasile 18:51, pentru stiinta ta, numarul de paturi din spitale din Romania este dictat de UE. Actualmente, in Romania nu poti construi un nou spital cu, sa zicem 1.000 de paturi fara a inchide un alt spital cu 1.000 de paturi. Sau doua de 500 daca vrei. Si fiindca in Romania, atunci cand a decis UE asta erau mai multe paturi pe cap de locuitor, PDL-istii, mutati acum cu catel si purcel in PNL, au pus lacatul pe o serie de spitale. 2. Daca tu nu stii, nu inseamna ca nu exista ci ca tu esti prost informat.
5
5
Niste animale patrupede trebuie impuscate cu un singur glont
4
5
Impozitarea BOR si banii obtinuti in constructia de spitale. Nu se poate ca in 2020 sa nu avem spitale regionale iar preasfintiile lor sa se plimbe cu kilograme de aur si Mercedes la scara bisericii. Ori biserica se dezice de aceste naravuri ori va scade din popularitate. N-am vazut din 2007 incoace un exemplu caritate a liderilor religiosi prin care ei sprijina constructia de spitale. Ei strang bani pentru terminarea catedralei prostiei neamului....
16
4
..conform recomandarilor,incepand de maine dnii.preoti vor face sfanta impartasanie cu...POLONICUL..multumiti..
5
5
Mai catolici decat Papa.Altii si-au incinerat mortii iar noi stam in loc de BOR,Sinod, Patriarhie...pentru o lingurita.
13
6
Aste e si ideea, nu v-ati prins? Sa se infecteze si sa crape cat mai multi ca dupa au ei grija, inmormantari, pomeni etc. Acum e o paine de mancat pentru ei
12
8
Panarame 90%.
7
3
BOR: Banca Ordodoxa Romana
14
6
Bai vitelor , bai nemernicilor . Bai voi nu pricepeti ca prin ritualurile voastre bagati o groaza de oamenii in pamant .
22
10
Preotii se vor alinia la noile restrictii impuse de situatie.
11
1
Daca BOR-ul are credinta de care spun ei ca o au ii invit pe toti preotii in spitale sa-si ajute semenii.
28
4
Dumnezeu e in sufletul nostru, nu in masinile de lux ale preotimii
22
4
BOR-ul a devenit o secta nimic altceva iar asa zisii credinciosi ai lor nu sunt altceva decat niste mici teroristi bombe pe picioare pe care biserica ii foloseste impotriva oamenilor. Sictir BOR!
27
7
Multi botanisti pe aici care inca mai cred in iluzia numita religie!
16
8
O sa L suparam pe Dumnezeu tare rau. Nu mai avem credinta deloc ? Impartasania e plina de duh sfant,e sangele Domnului nostru. Iarta ne Doamne!
9
32
Iarta-i Doamne
8
13
Iar a trimis un mesaj Satan prin acest slujitor al lui Teodosie
20
5
Cainele moare de grija stapanului si prostul de grija altuia! Ce va fvte pe voi grija daca noi crestinii murim? Din contra ar trebui sa fiti fericiti ca murim la cata ura aveti impotriva noastra! Voi nu veniti la SFANTA BISERICA deci nu o sa patiti nimic, nu? Sau virusul asta e doar o minciuna iar voi stiti asta?
11
34
SUGETI OTRAVA SATANELOR!!! IMPARTSIREA CONTINUA CU ACEEASI LINGURITA!!!
3
24
Ar trebui confiscata toata averea bisericilor si popilor ,acesti imbuibati nesatuli care indibitocesc populatia cu minciunile lor . Confiscat tot si construiti spitale din banii obtinuti !
34
7
Va casunat iar pe biserica. Biserica a ramas ultima reduta a Romaniei. Aparati o
19
38
anti-cruciada sau cruciada? Astia sunt de pe alta lume! Nicio initiativa, donatii, cladiri puse la dispozitie, nimic! intoarceti dracului societatii tot ce ati supt de atatia ani! Va trece si urgia asta dar veti iesi tot mai sifonati ca imagine! Lipitori ordinare, va scadea nr spalatilor pe creier!
30
6
Ati luat-o razna cu totii! Uite, vi s-au indeplinit si ultimile dorinte : spitale - da, biserici - nu! V-a dat Dumnezeu, acum, spitale, dar nu sa le construiti, ci sa ne tratam in ele. La Biserica nu mai avem voi, nu mai avem voie sa ne impartasim, dar ne-a venit diaspora inapoi. O sa vrem sa ne inmormantam rudele, dar nu vom putea. Ce sa zic, ni se indeplinesc dorintele
14
17
Oare cand o sa intelegeti ca nu trebuie sa mergeti la biserica ca sa-L gasiti pe Dumnezeu? El este tot timpul cu noi, doar ca noi nu suntem constienti de asta, preotii ne-au spalat mintile, iesiti din minte, intrati in Sinele vostru si toate problemele se vor rezolva.
28
8
Zdrente arogante!
10
7
Se pare ca virusul asta ocoleste preotii, un adevarat miracol. Sugerez Sinodului sa-si trimita preotii la camerele de urgenta cu cadelnitze, haine sfinte, lingurite si apa sfintita sa-i vindece pe toti de acolo.
35
2
de vina nu e popa ci prostovanii care se duc sa se impartaseasca.stati acasa terminatilor.
34
9
Inchideti in pastele ma-sii bisericile
20
13
nu sint normali la cap popi astia avari dupa bani .....sa i aresteze ca in grecia care fac de astea ,,,,legea este pentru toti futuva n gura de popi
30
10
Astia sunt batuti in cap,"cica legea cultelor permite BOR sa isi organizeze cultul potrivit normelor canonice",bai popilor prosti in Romania este stare de urgenta ma, asta inseamna ca ordinele care se dau acum sunt obligatorii pentru toata lumea pentru ca tocmai dasta s-a decretat starea de urgenta in tara.
39
11
Conform prevederilor legale in vigoare, modul de oficiere a ritualului religios se stabileste de catre Sfantul Sinod al B.O.R., confor propriilor norme canonice. Restul sunt vorbe, unele rau intentionate... Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti!
9
27
Pana si Iisus Hristos a criticat popii si a fost sapat de ei,trimis la crucificare. Preotimea,ca de altfel absolut toate domeniile de activitate din tara si din lume are si ea in randul ei si a conducerii ei insi cu capete seci,boi cu bale. Preoti,magistrati,scriitori si ziaristi,lideri de stat,ingineri,alte categorii,au in randurile lor multi cretini tafnosi,ticalosi si prostovani. Nu ei trebuie sa-i defineasca si pe ceilalti ,normali.
23
4
Dar nu era mai simplu si mai sigur daca faceau portii, in sticlute mici ptr toata lumea, astfel incat sa se evite contactul direct cu lingurita? adica fiecare sa isi ia impartasania la pachet, precum aghiasma?
17
6
MUIE BOR !!
20
12
urgenta BOR A3 RTV
18
10
Mai bine puneti masca pe televizor ca sa acoperiti minciunile pe care vi le livreaza televiziunile varanului.
19
6
Frate, o sa va salveze biserica si credinta fmm cu prieteni vostri imaginari. Mai pupati si mana preotului cu care isi da laba va meritati soarta.
24
10
Problema nu e lingurita,e popa.Da asa e cind suntem imbecili,nici vederea nu mai functioneaza corect.
25
6
Vor umple spitalele si cimitirele, impartasitii vostri. Sunteti de o inconstienta criminala iar biserica voastra va pica tocmai din cauza acestei arogante. Sper sa faceti si puscarie, pana una-alta... mi-e scarba de voi!
39
10
Nu desfasoara activitatea pe teritoriul statului roman? Ei sunt deasupra legii. Sa se duca in imparatia cerului daca legile pentru sanatate publica nu vor sa le respecte. Cand le da statul banii atunci nu mai cer opinia canonului. Niste hoti ordinari care pun in pericol viata oamenilor. Criminali
46
11
Dosar penal pentru zadarnicirea combaterii epidemiei... Asta e tara in care traim, niciodata un popa nu va plati pentru infractiunile comise.
60
14

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212