REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Miniştrii Pintea şi Teodorovici promit spital regional la Constanţa, până la finele lui 2020. Spitalul de pediatrie - sub semnul întrebării

Miniştrii Pintea şi Teodorovici promit spital regional la Constanţa, până la finele lui 2020. Spitalul de pediatrie - sub semnul întrebării

Replica API 21 iulie 2018 | 00:00 246

Tur de forţă a miniştrilor Sorina Pintea şi Eugen Teodorovici la Constanţa! „Dacă nu investim din timp să prevenim, investim mai mult pentru a asigura o calitate a serviciului medical. Legat de Spitalul Regional, este un obiectiv foarte important pentru întreaga țară, nu doar pentru orașul Constanța. Am decis să îmi asum la nivelul Guvernului implicarea foarte activă a tot ceea ce înseamnă Spitalul Regional Constanța”, a afirmat ministrul Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici. Acesta a adăugat că Spitalul Regional Constanța va fi gata până la sfârșitul lui 2020 și va avea 1.300 de paturi.

“Spitalul Regional trebuie să cuprindă toate particularitățile. La un spital de acuți, numărul de zile optim de ocupare este 290, la cronici este 390. În momentul în care dimensionăm spitalul regional atunci ne putem pronunța”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în legatură cu înfiinţarea Spitalului Regional de la Constanța. Reamintim că în luna iulie a anului trecut, acum exact un an de zile, comisarul European Corina Creţu anunţa că a avut o discuție cu premierul Mihai Tudose și l-a asigurat pe acesta că România va beneficia de sprijinul Băncii Europene de Investiții pentru a construi trei spitale regionale în România, începând cu anul 2018.

Este vorba despre spitalele regionale anunţate cu mult timp în urmă că vor fi înfiinţate la Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova. Judeţul Constanţa a tras şi el atunci speranţe că va fi inclus pe o listă de priorităţi din acest punct de vedere.

Revenind la precizările legate de viitorul spital regional de la Constanţa, interesant că ministrul Pintea a avut o scurtă remarcă şi legată de intenţia Consiliului Judeţean Constanţa de a construi şi un spital de sine stătător, cu cu specialitatea pediatrie - neonatologie. Ministrul Sănătăţii a opinat că nu ştie dacă acesta îşi mai are justificare, atâta timp cât există undă verde pentru spitalul regional.

De precizat că, înainte de conferinţa de presă de la Spitalul Judeţean Constanţa, unde s-a vorbit şi despre spitalul regional, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-au aflat la Eforie, la invitaţia conducerii Consiliului Judeţean Constanţa. Motivul: CJC a implementat proiectul “Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Eforie Sud” , finanțat prin Programul Operațional Reginal 2007-2013. Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea calitãții serviciilor medicale, modernizarea și eficientizarea serviciilor medicale în Ambulatoriul Eforie Sud. Prin proiect au fost executate și recepþionate lucrãri de reabilitare și modernizare a infrastructurii, însemnând reparații la clãdiri și instalații fiind totodatã reabilitate și cele douã bazine existente.

Tot vineri, Sorina Pintea a fost prezentã şi la Nãvodari, unde va funcţiona, din 2019, un centru de sãnãtate multifuncţional.

P.S., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mai asteapta DNA de n o ridica pe Maticheasca care dupa vizita curtii de conturi numai defileaza cu Range Rover ul de 150 000 euro prin parcarea CJC? Femeia asta pateaza si franeaza tot ce vrea sa faca bun echipa CJC ptr Constanta.
0
0
Spalat chilotii, sau tot cu ei nespalati de o saptamana umbla,.
0
0
Stimati tovarasi si preteni, din pacate nu va mai crede nimeni...asta e rezultatul pesedizarii . Spor la furat!
2
0
Ce cauta Maticheasca, aceasta ciurli-burli a C-tei in acel prezidiu? Ce o recomanda? Vocea si talentul?!?
1
0
ministri temporari cu vorbe goale ...
1
0
La pararea mea: cel mai bun doctor din Constanta este trenul de Bucuresti!
1
0
Daca mananci clorofila in vacanta parlamentara orice e posibil!
1
0
Numai cacati in poze ! Muie pesede !!!
10
1
MINCIUNI ORDINARE. Spitalul OCH, cu 5 nivele, a costat cat s-a furat la reabilitarea unei singure sectii in SCJU. In aceste conditii de unde banii pt un spital de 1300 locuri???? ca sa nu spun, problema si mai importanta, de unde OAMENII?
6
1
Praf in ochii, minciuni ordinare, nemernicilor! Pana in 2020 poate faceti studiul de fezabilitate si reusiti sa parliti terenul, poate. Mincinosilor
11
0
PROMIT MINISTRI DAAA. SA O LUAM CATINEL ZIC SA NU NE UMPLEM DE RIDICOL. DOMNUL IN ALB DIN CAPUL MESEI ZISESE II MENEGER LA SF ANDREI. IN FAPT II DOAR O SLUUUGA POLITICA PUSA CU MINA LA CONDUCEREA INSTITUTIEI SPITALICESTI. SA AVEM PARDON CHIAR CREDETI CA VA MERGE CU ASA NIMICURI UMANE PUSE LA CONDUCERE. SANE LUMINEZE NINEVA CARE AU FOST CONTRA CANDIDATI ACESTUL EXCREMENT LA ASA ZISUSL CONCURS DE MENEGERIAT. NU MAI VB CA A OPTINUT CEA MAI MARE NOTA. NEMERNICIE MAI MARE GREEEEU IMI ESTE DAT SA VAD
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108