REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită în Constanța: a fost inaugurat un proiect de 8,2 milioane de lei

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită în Constanța: a fost inaugurat un proiect de 8,2 milioane de lei

Replica API 13 martie 2019 | 02:03 581

Ministrul Agriculturii Petre Daea s-a aflat marți, 12 martie a.c., în județul Constanța, pentru a participa la inaugurarea stației de pompare Galeșu, care urmează să ofere apă de irigat pentru aproximativ 5.000 de hectare.

Stația de pompare Galeșu a fost retehnologizată și urmează să utilizeze apă din Canalul Poarta Albă – Midia, ce va fi pompată într-un canal de irigații care ajunge până la Ovidiu. Canalul de irigații deservește aproximativ 5000 de hectare. Proiectul a fost derulat de ANIF, iar ministrul Agriculturii, Petre Daea s-a aflat la Constanța pentru inaugurarea stației de pompare.

Stația de pompare Bază Galeșu a fost reabilitată printr-un proiect al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Dobrogea, valoarea lucrărilor fiind de peste 8,2 milioane de lei, cu TVA inclus. Pe lângă reabilitarea stației de pompare, în proiect este inclusă și reabilitarea a 530 de metri liniari de conducetă de refulare, cu diametrul de 1.200 mm.

Investiţia „Reabilitarea si modernizarea staţiei de pompare Bază Galeşu“ a fost suportată din fonduri de la bugetul de stat şi din alte fonduri legal constituite.

Staţia de pompare este amplasată la km 20+800, pe malul drept al canalului navigabil Poarta Albă - Midia - Năvodari, având următoarele vecinătăţi: la sud - localitatea Poarta Albă; la est - staţia de alimentare cu apă potabilă a municipiului Constanţa; la vest - staţia de tratare Poarta Albă; la nord - localitatea Poarta Albă.

Amenajarea de irigaţii din zona Galeșu are o vechime de aproape cinci decenii și ajunsese într-o stare avansată de degradare, atât utilajele de pompare, cât și instalațiile auxiliare, dar și cele hidromecanice și electrice, conductele și armăturile nu mai prezentau siguranță în exploatare. În consecință costurile de întreținere și exploatare erau din ce în ce mai mari și erau necesare reparații frecvente.

De asemenea, și clădirea stației de pompare ajunsese într-o stare avansată de degradare din cauza infiltrațiilor de apă și a lipsei de investiții.

Prin investiția realizată, ANIF Dobrogea și-a propus: îndeplinirea rolului funcţional proiectat, îmbunătăţirea randamentelor agregatelor de pompare, ceea ce conduce la un regim normal de exploatare, reducerea pagubelor pe terenurile agricole amenajate cu lucrări de irigaţii şi asigură reducerea cheltuielilor de exploatare şi a tarifelor de livrare a apei de irigaţii. În consecință, au fost realizate următoarele lucrări: înlocuirea grupurilor de pompare, înlocuirea armăturilor de pe liniile tehnologice de aspirație și refulare, montarea unui debitmetru pe conducta de refulare, înlocuirea instalaţiilor hidromecanice auxiliare, înlocuirea căruciorului cu electropalan; înlocuirea instalaţiei de amorsare, înlocuirea instalaţiei de epuisment, înlocuire instalaţii electrice şi automatizarea staţiei; realizarea instalaţiei de împământare, realizarea unui sistem de securitate format din sistem antiefracţie perimetral, înlocuirea celor şapte conducte de aspiraţie cu diametrul de 800 mm, înlocuirea conductei de refulare existente cu o conductă cu diametrul de 1.200 mm din poliester armat cu fibră de sticlă şi inserţie de nisip. Totodată, a fost reabilitat și bazinul de refulare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La castelu nu interveniti?!
0
0
Doar cativa prosti rad de Daea. Omul e dedicat meseriei sale, face ce stie si stie ce face. Ce-ar fi fost sa avem asemenea ministri si la transporturi, mediu, justitie, sanatate si invatamant, la economie sau la ape si paduri? Cred ca eram undeva mai departe... Bravo, Daea!
6
3
Daea este cu adevarat un ministru al Agriculturi responsabil.Prin Ministerr il gasesti mai rar.Statia de care vorbeste ajunsese o ruina!!A fost reconstruita si modernizata.Deci nu este gresit sa afirmi ca a fost la inagurare.Apoi acest om ,trebuie sa fie incurajat ,sustinut si chiar laudat!!Pana acum nimeni nu i a reprosat ca primeste mita sau altceva.Agricultura are nevoie de apa ,de irigatii sa nu stea la mana capriciilor atmosferice.Bine ar fi ca si alti ministri sa i urmeze exemplu!Daea face politica muncind.!!!
7
4
in zona valu lui traian,ce faceti nu vreti sa investiti ? avem nevoie de irigatii
5
2
Daca altii nu au reusit.......oare vroia sa-si asume chestia asta Orban ?
6
3
ce faceti ma ,ati inceput sa reinaugurati statiile facute de ceausescu?
8
2
Radem noi de Daea da asta chiar sta pe teren unde il vezi e pe teren si nu numai inaugurari . Daca aveam si la transporturi directori si ministri ca asta chiar erea ceva , acum ca nu are omul o dictie corecta cand da interviuri pe mine nu ma deranjeaza atata timp cat statia asta si altele vor functiona si agricultura va da roade si datorita putinului aport dat de ministerul agriculturii
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218