REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ministrul Apărării Naţionale: Ţara noastră este un aliat pe deplin angajat în păstrarea valorilor NATO

Ministrul Apărării Naţionale: Ţara noastră este un aliat pe deplin angajat în păstrarea valorilor NATO

Victor ROTARU 30 martie 2024 | 00:00 188

România este "un aliat pe deplin angajat în păstrarea valorilor NATO", a afirmat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, într-un mesaj transmis cu ocazia celebrării a două decenii de la aderarea ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică.

Ministrul Apararii Nationale: tara noastra este un aliat pe deplin angajat in pastrarea valorilor NATO Angel Tîlvăr

El afirmă, în mesajul publicat de MApN, că e convins că NATO "va trece testul timpului, asigurând generaţiilor următoare libertatea şi securitatea".

La momentul aderării, spune ministrul, România "a primit cele mai solide garanţii de securitate, datorită apartenenţei la cea mai puternică alianţă politico-militară din lume şi a devenit mai puternică şi mai vizibilă în plan euro-atlantic".

În acest context, Tîlvăr vorbeşte de militarii români.

"Îi omagiem astăzi pe eroii care au căzut la datorie în teatrele de operaţii şi au devenit ancore în timp pentru generaţiile următoare. Totodată, îmi exprim respectul şi recunoştinţa pentru militarii răniţi în timpul acţiunilor de luptă, pentru veteranii din teatrele de operaţii, precum şi pentru personalul Ministerului Apărării Naţionale care a contribuit la evoluţia ţării noastre în cadrul Alianţei. Nu în ultimul rând, transmit mulţumiri militarilor români care participă, în prezent, la misiuni, operaţii şi exerciţii sub stindard NATO şi demonstrează că România nu este doar un beneficiar, ci şi un furnizor de securitate alături de partenerii săi strategici", afirmă ministrul român.

În acest context, îi menţionează şi pe militarii ţărilor membre ale NATO dislocaţi pe teritoriul României, "care contribuie la asigurarea unei posturi de descurajare şi de apărare eficientă şi consolidată în regiunea Mării Negre şi pe întregul Flanc estic".

"Contribuţia aliaţilor noştri la asigurarea securităţii României constituie o dovadă puternică a solidarităţii şi coeziunii aliate, precum şi a capacităţii de apărare colectivă a NATO", spune Tîlvăr.

El evidenţiază că "statutul de membru al NATO este unul dintre pilonii fundamentali ai sistemului de apărare şi securitate din România, alături de statutul de membru al UE şi de parteneriatul strategic cu SUA".

"Alianţa Nord-Atlantică împlineşte, anul acesta, 75 de ani de la înfiinţare. În cele şapte decenii şi jumătate de existenţă ale Alianţei, au fost perioade mai mult sau mai puţin frământate în plan securitar. Valorile NATO, transpuse în asigurarea păcii, libertăţii şi ataşamentului faţă de valorile democraţiei, sunt cele mai importante realizări ale acestei alianţe politico-militare", mai afirmă Angel Tîlvăr, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unul care stie sa scrie.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272