REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ministrul Bogdan Trif: „Ne dorim REVITALIZAREA LITORALULUI Mării Negre!” VIDEO

Ministrul Bogdan Trif: „Ne dorim REVITALIZAREA LITORALULUI Mării Negre!” VIDEO

Replica API 29 martie 2019 | 10:42 578

Decebal Făgădău, Dănuț Jugănaru, Bogdan Trif, Dumitru Jeacă

„Ne dorim revitalizarea litoralului Mării Negre”, a subliniat ministrul Turismului, Bogdan Trif, cu prilejul deschiderii Târgului de Turism „Vacanța”, la Pavilionul Expozițional Constanța. Cu acest prilej, ministrul a mai arătat că „plusurile” litoralului sunt resorturile moderne pe care le are și că, atât autoritățile, cât și mediul privat ar trebui să pună mai mult accent pe promovarea distracțiilor de la malul mării. „Avem o mare extrem de frunmoasă, dar poate nu este cea mai frumoasă din lume. Dar ce aveți dvs. aici este distracția, care este non stop. Trebuie să profitați de acest aspect și să se meargă și pe acest sistem de promovare”, a afirmat ministrul.

Pavilionul Expozițional Constanța găzduiește, în perioada 28 – 31 martie a.c., a 12-a ediție a Târgului de Turism „Vacanța”, dar și Salonul de dotări hoteliere și alimentație publică și Târgul de Mobilă. Târgurile reunesc, după cum a prezentat Dănuț Jugănaru, director general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța – organizatori ai evenimentului – comercianți din peste 15 județe ale țării, veniți cu oferte dintre cele mai tentante – atât pentru turiștii aflați în căutarea unui loc pentru petrecerea vacanței, cât și pentru operatorii de turism de pe litoral, aflați în prezent în plină pregătire pentru sezonul estival.

La festivitatea de deschidere au participat ministrul Turismului, Bogdan Trif, prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, subprefectul Ionuț Done, cât și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Ministrul Bogdan Trif a reiterat faptul că litoralul va beneficia de investiții în perioada următoare, scopul fiind de a-l „revitaliza”. De altfel, tot pentru a da un imbold dezvoltării turismului, în prezent este în pregătire un proiect în parteneriat public – privat pentru construirea unui resort în zona Costinești.

„Pe ordonanța care reglementează parteneriatul public privat, ne dorim o nouă stațiune în România, un nou resort și sper ca anul acesta, cât mai curând, să îi dăm drumul. Este nevoie de un astfel de resort care să fie la standardele zilelor noastre.

Asta ne dorim, dar nu doar asta. Ne dorim să revitalizăm tot litoralul Mării Negre iar prin legea turismului, prin toate legile fiscale pe care noi le-am acordat anul trecut, cred că acest sector va fi revitalizat. Anul trecut am avut un număr record de turiști pe litoralul Mării Negre și în toată România. Acum, dacă vreți să vă faceți o rezervare la o pensiune, la un hotel, într-un week-end, întâmpinați dificultăți, semn bun că turismul funcționează în România”, a afirmat ministrul Bogdan Trif. Dar până la realizarea respectivului proiect mai este de așteptat. Urmează o licitație publică – pe care ministrul speră să o realizeze până la sfârșitul anului – apoi construcția. În consecință, cel puțin doi ani, dacă toate merg ca unse.

Până atunci, este în pregătire și o nouă lege a turismului, care dă posibilitatea dezvoltării zonelor turistice prin parteneriate publice – private.

„Legea turismului a fost în dezbatere publică, cu siguranță cel mai importat lucru pe care îl va reglementa legea turismului este acel OMD – organizație de management a destinației, care va da posibilitatea ca acea taxă să fie gestionată în comun de mediul privat și administrația publică locală. Mai mult decât atât, prin această lege a turismului am dat posibilitatea autorității publice locale să suplimenteze această taxă cu bani de la buget și cred că este o metodă foarte bună de a se promova România, pe toate componentele ei, din toată țara”, a arătat ministrul.

„Cu siguranță hotelierii vor fi pregătiți la începerea sezonului estival!”

Sezonul estival 2019 bate la ușă. Ministrul Bogdan Trif a afirmat că, la acest moment, sunt numeroase lucruri bune pe litoral, dar și alte aspecte care trebuie puse la punct, „dar cu siguranță hotelierii vor fi pregătiți la începerea sezonului estival”.

„Bineînțeles, voi veni înainte de începerea sezonului estival. Dar trebuie să știți, industria de pe malul Mării Negre este 95% privatăl. Deci toate aceste inconveniente de multe ori le reglează piața. ai un hotel la standarde, lumea va veni. Dacă nu ții ritmul, cu siguranță, vor avea de suferit din cauza regulilor pieții”, a mai afirmat ministrul.

„Cum arată litoralul... bineînțeles, sunt lucruri extrem de reușite, avem resorturi foarte bune, care rivalizează cu toate celelalte din zona noastră, cu Bulgaria; dar avem și lucruri mai puțin plăcute. Noi am creat toate posibilitățile, astfel că la ora actuală, gradul de fiscalitate cred că este cel mai redus la nivel de UE. Acum, ține și de mediul privat să se adapteze și să își facă oferta”, a adăugat ministrul Trif.

„Vom face o serie de controale. Nu aș vrea să sperii agenții economici pentru că nu vom veni să luăm capete. În primă fază în controale de îndrumare, nu vom da amenzi, nu vom închide unități dar în cazul în care avcești nu se conformează, cu siguanță o să luăm drastice. Pentru că, într-adevăr protejăm industria, dar în aceeași măsură protejăm și turiștii”, a anunțat ministrul Bogdan Trif, cu privire la controalele ce vor fi făcute pe litoral.

„Avem mai mult decât litoralul: avem turism ecunemic, turism de aventură și drumul vinului”

Revenind la Târgul de Turism care se desfășoară, zilele acestea, la Pavilionul Expozițional, prezent la inaugurare, prefectul Dumitru Jeacă a arătat că Dobrogea are de oferit mult mai multe turiștilor decât litoralul. „Târgul acesta este deja o tradiție de 12 ani. Vorbeam înainte de deschiderea oficială că deja suntem acolo unde trebuie să fim, tindem spre ce ne-am propus. Îl felicit și pe domnul ministru, pentru sprijinul pe care ni-l acordați și mai ales că, în ultima perioadă, atât în sectorul privat cât și în sectorul public se vede că xistă o relaționare foarte mare, ceea ce o valoare mai mare turismului. În Constanța, în Dobrogea, nu numai despre turismul de pe litoral trebuie să vorbim. Ar trebui să vorbim și despre cel ecumenic, și despre turismul de aventură și să descoperim acel „drum al vinului” pe care vrem să îl implementăm. Avem foarte multe”, a afirmat prefectul Dumitru Jeacă.

La rândul său, primarul Decebal Făgădău a propus președintelui CCINA, Dănuț Jugănaru, ca în denumirea instituției în fruntea căreia se află, să fie adăugat și „turismul”. Președintele Jugănaru l-a invitat pe primar să reitereze propunerea, vineri, 5 aprilie a.c., în cadrul ședinței CCINA, la care primarul va participa ca reprezentant al municipiului Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si alti mameluci. Vor face rahatul praf.
1
0
Intai trebuie sa ne civilizam ca oameni, ca la turisti le este frica sa mai vina in Romania
1
0
pai ce ati vrea sa zica fratilor, n-ati inteles : ne dorim, acu' daca nu reusim e alta poveste
1
0
sezlonguri pana-n buza,cu nisip plin de scoici de te racaie la picioare si coloana,alge in apa de ti e sila sa intri,cu tiganime care vinde porumb si alte mizerii agasandu-te fonic,cu preturi de zici ca in 3 luni vor sa se imbogateasca,cu tiganime de vinde carne stricata si hamsie in satul de vacanta,si restaurante cu mancare veche,unde sigur te alegi cu toxinfectia alimentara, plus oribilele manele peste tot,cu duggene la tot pasul,nimic care sa te atraga sa vii,mergi mai ieftin la bulgari sau greci
8
0
bine ca s a oprit la pavilion si nu a mers spre nord sa vada zecile de constructii noi , unele abandonate cu o luna inainte de deschiderea sezonului plus haitele de maidanezi si mizeria din mamaia .
6
0
Chiar tot litoralul Marii Negre vrei sa-l revitalizezi?Pai vezi ca litoral la Marea Neagra au si bulgarii si rusii s.a.m.d.
4
0
EU DORESC NATIONALIZAREA,,AVEM NUMAI PATRONI HOTI,,,,
7
0
Pentru un oras curat asigurati-le la putorile de maturatoare care sunt platite sa doarma cu ochii deschisi pe bancile din statii cu tomberoanele goale si gunoiul in urma, deci administratile, maturi din nuiele flexibile si forase cu coada, eventual stabiliti si un punct de colectare al gunoiului de unde la sfarsitul zilei de munca sa vina o masina sa ridice gunoiul. Cu maturile alea grele din crengi de copac nu fac decat sa ridice in sus praful si sa imprastie gunoaiele.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272