REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul britanic al sănătăţii şi-a cerut scuze după ce a îndemnat populaţia să nu se "ferească" de coronavirus

Ministrul britanic al sănătăţii şi-a cerut scuze după ce a îndemnat populaţia să nu se "ferească" de coronavirus

Replica API 26 iulie 2021 | 00:00 648

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, şi-a cerut scuze duminică pentru că a sugerat că naţiunea nu ar trebui să se "ferească" de coronavirus, în remarci care au fost catalogate drept insensibile de familiile îndoliate şi de parlamentari din opoziţie, transmit PA Media/dpa, citate de Agerpres.

Sajid Javid

Ministrul a şters duminică tweet-ul în care a făcut comentariul jignitor, recunoscând că ''a fost o alegere proastă a cuvântului'' şi cerându-şi scuze ''sincere''.

El a făcut comentariul iniţial pe Twitter sâmbătă, când a anunţat că s-a ''vindecat complet'' după o infecţie cu coronavirus, după ce fusese vaccinat cu două doze, şi a spus că ''simptomele sale au fost foarte uşoare, datorită vaccinurilor uimitoare''.

"Vă rog, dacă nu aţi făcut-o încă, faceţi-vă vaccinul, pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el'', adăugase ministrul.

Javid a fost nevoit să îşi ceară scuze după ce asociaţia Covid-19 Bereaved Families for Justice s-a alăturat unor parlamentari catalogând sugestia sa de ''laşitate'' ca fiind jignitoare pentru persoanele care au făcut scut şi pentru cele care au rămas acasă pentru a proteja societatea.

"Mi-am exprimat recunoştinţa că vaccinurile ne ajută să luptăm ca societate, dar a fost o alegere proastă a cuvântului şi îmi cer scuze cu sinceritate'', a declarat ministrul duminică.

''La fel ca mulţi, am pierdut persoane dragi din cauza acestui virus îngrozitor şi nu aş minimaliza niciodată impactul său'', a adăugat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marea Britanie are ministru al sanatatii?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218