REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
14.4° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

Ministrul Ecaterina Andronescu a explicat de ce renunţă la actualele manuale şcolare

Ministrul Ecaterina Andronescu a explicat de ce renunţă la actualele manuale şcolare

Replica API 19 ianuarie 2019 | 00:00 276

Ministerul Educației va înlocui manualul făcut de editura unică cu manuale făcute de edituri sau firme diferite.

Ecaterina Andronescu a lansat în dezbatere publică un ordin pricind revenirea la procedura de achiziţie de manuale școlare prin licitație pe SEAP. Vor fi maximum 3 manuale școlare la fiecare materie, iar contractele cu câștigătorii vor fi încheiate pe 4 ani. Decizia vine la un an după ce fostul ministru Liviu Pop a impus monopolul de stat pe editare.

“În acest an, am scris metodologia pentru manuale, am deschis competiţia pentru manuale pentru că interesul nostru este să avem manuale corecte, manuale de calitate. O să vă uitaţi în metodologie şi o să vedeţi că saltul spre manualele de calitate este absolut imens, se punctează cu 100 calitatea manualelor şi niciun manual nu este selectat dacă obţine mai puţin de 95 de puncte din o sută, ceea ce în opinia mea este un criteriu care să ne asigure că vom avea manuale de calitate”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vineri, 18 ianuarie 2019, la Constanţa.

Deminitarul s-a arătat nemulţumit de calitatea manualelor prezente la această dată în şcoli. “Este o responsabilitate foarte mare pentru cei care fac evaluarea manualelor, pentru că cei care evaluează îşi asumă o responsabilitate. Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că în loc de Turnu Severin autorul de manuale a pus Turnu Măgurele. Eu cred că a fost şi neatenţie, ca să o denumesc într-o manieră uşor academică”, a precizat ministrul Ecaterina Andronescu.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta ce ne mai explica,moartea caprioarei in doua acte?Aceasta doamna nu are nepoti de crescut, nu vrea sa se ocupe mai mult de ea, sa mearga pe jos ca face piciorul frumos, sa se trateze in statiunile noastre balneare cu bilet prin casa de pensii...si sa lase invatamantul romanesc sa respire putin, ca l- a sufocat si o sa moara subit.
3
0
E frumoasa ca Victor Ciorbea imbalsamat
8
0
sunteti niste handicapati .Demisia
7
1
Renunta si la functia publica te rugam frumos!Nu esti decat o prezenta macabra atat pentru invatamantul romanesc cat si pt viata publica!Esti o sluga Rosie si Comunista doar Morticia Addams in straie de Buckingham Palace si te crezi regina din gradina de castraveti!Nu vedeti ca e in zadar?chiar nu realizati este?o incercarti la maxim stil experiment cu poporul de adormiti sa vedeti cat tine coarda nu?sa nu se rupa si sa va loveasca direct in fata ca asa se intampla deobicei.
9
1
iar va incepe scoala fara ca elevii sa aiba manuale.Din cauza contestatiilor...etc.
8
1
Deci statul nu e in stare sa gaseseasca niste profesori capabili sa faca manuale corecte? Iar aducem in scoala tot felul de asa zise manuale alternative facute de cine stie cine, posesori de teancuri de diplome in loc de cunostinte?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407