REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Economiei, la Șantierul Naval DMHI. Se caută soluţii pentru salvarea de la DEZASTRU

Ministrul Economiei, la Șantierul Naval DMHI. Se caută soluţii pentru salvarea de la DEZASTRU

Replica API 13 februarie 2017 | 14:20 685

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu și Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, au efectuat o vizită pe Șantierul Naval DMHI din Mangalia, luni, 13 februarie a.c. Vizita vine în contextul în care șantierul are probleme mari, la care trebuie găsite soluții. Angajații din Mangalia și localitățiile limitrofe riscă să își piardă locurile de muncă din lipsă de comenzi.

"Ne interesează să încurajăm acest gen de business. Ședința de astăzi va fi o discuție managerială ca acest business să prospere. Aș vrea să înțeleg unde ne situăm astăzi și unde mergem în viitor și aș vrea să vă asigur că o să găsiți în Ministerul Economiei un partener viabil.", a declarat în cursul zilei de luni, 13 februarie a.c., ministrul economiei Alexandru Petrescu. Acesta a adăugat că se va așeza la ma discuțiilor pentru găsirea unor soluții în vederea funcționării în parametri optimi a businessului. El a recomandat să se axeze pe reparația navelor în cazul în care nu vor exista comenzi pentru construire.

De precizat este că, pentru anul 2018, încă nu există comenzi pentru nave.

Menționăm și faptul că portofoliul actual de comenzi al societății se ridică la un număr de 7 nave, 2 proiecte fiind livrate de la începutul anului 2017; prezentul portofoliu cumulează o valoare totală de contract de 395 milioane USD.

1.000 de persoane riscă să rămână fără locuri de muncă!

Marin Florian, lider de sindicat Daewoo Mangalia a precizat că, după sărbătorile pascale, circa 1.000 de persoane riscă să rămână fără locuri de muncă. "Singura scăpare pentru salvarea șantierului este calea dialogului dintre partea română și cea coreeană. Vizita ministrului a vnit cam târziu, dar îi sugerez să se pună la masă cu ministrul de Finanțe pentru a veda pierderile șantierului în ultimii doi ani", a spus Marin Florian.

Coreeni au scos la vânzare șantierul, însă nimeni nu-l cumpără. O altă soluție de supraviețuire ar fi să se încheie contracte cu șantierele din Tulcea și Brăila, au precizat cei aflați la fața locului.

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/probleme-grave-la-santierul-naval-dmhi-307697/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multumim, dl presedinte tutuianu
0
2
Avem incredere ca puteti redresa compania!!
0
3
PSD a vandut avutia poporului roman timp de 27 de ani si nici acum n-o sa-i pasa de romani, si o sa rada de ei ca au plecat la munca in afara, ca sunt "capsunari", si o sa continue sa elibereze corupti din puscarii, dar timpul lor s-a sfarsit suntem in NATO si UE si nu pot da ce legi vor ei , oamenii incep sa se trezeasca si PSD scade in sondaje, oricum PSD nu a fost votat decat de 45% din 39% prezenta deci doar 18% din romani l-au votat in mare parte senili, parsivi, coruputi, interlopi, tigani, egoisti si naivi, dar naivii incep acum sa se trezeasca!
5
1
vedeti daca ati muncit prea multe ore suplimentare unde ati ajuns? trebuia sa va fi negociat salariul care il primiti cu ore suplimentare ca pentru un program normal de 8 ore pe zi. v-au pacalit galbejitii.
4
0
delegatie insotita de primarul com Limanu....Radu C, ce parere ai ?
4
0
va spun unde gasiti banii. va duceti la mazare, si ii spuneti: ne-a trimis liviu pentru cotizatie, el stie. va da cat va trece voua prin cap, a luat cam 1 miliard de euro pentru cheltuieli de protocol. sau il aveti pe moga acolo, trimite-ti-l pe el ca e vecin cu mazare.
6
0
ce vreti sa faca un fost director la posta ?? asiaticii pentru cine nu a inteles , primesc contracte numai de la stat .....coreeni , chinezi , japonezi . pentru asiatici nu conteaza profitul ci recordul de a depasi numarul de nave livrate . de ce ? pentru ca la asiatici statul da de munca si tot statul sterge datoriile . la noi statul reprezentat de d-l ministru petrescu NU poate face asa ceva ............statul roman da de munca numai la BUGETARI ............nu la privati ........
8
2
cand exporta daewoo profiturile ce facea statul roman ? lua spaga prin interpusi. acum se repeta povestea, de aia s-au dus maharii acolo, sa spele un ban gros.
8
1
Ce cauta betivul Moga , imbogatit de mascariciul dereglat psihic mazare de Moga...?!?
7
0
Stati calm vine damen si va cumpara. Ce poate face un parlit de primar, prefect si o ciuma rosie din guvern. Nimic.
10
0
Trebuie sa schimbi si curvarul betivan drogat de la aeroport.
5
0
sclavii mangaliei! zi de zi la munca si acasa nevestele isi rup vizuinele cu altii! bagati sclavilor! la camp cu voi,ca doar sunteti obisnuiti cu munca! hahaha!
6
1
O alta initiativa de bun augur a presedintelul cjc! Slava Domnului ca mai exista si astfel de oameni, carora la pasa, indiferent de culoarea politica! Bravo, deci se poate...
3
9
Clasa muncitoaaaareeee, mandra ca o floaaareeeeeeeeee
5
1
Bravo! Asa Presedinte DA! Implicare in problemele cetatenilor! Gasiti solutii va rugam. Avem rate, copii si multe alte probleme!
4
9
Mangalia are nevoie ca de aer de santier.salveazal dl Horia
6
8
Domnule Tutuianu acem nevoie de dumneavoastra. Daca se inchide santierul acesta zona devine Valea Jiului. Acesti angajati au familii, au rate, credite, datorii. Ce se va intampla cu ei si cu familile lor. Este un subiect delicat pe care trebuie sa il gestionati cu mare atentie. Va multumim. In ultimii ani nimeni nu sa mai interesat de soarta noastra. Succes
3
10
Felicitari domnule Tutuianu pentru efortul pe care il depuneti in a gestiona problemele judetului nostru , mai rar asa om FELICITARI !!!
7
9
foarte simplu, construiti un kilometru de autostrada lapretul corect si aveti bani! puteti ?
9
0
Toata Romania e un dezastru,si voi il cautati la Mangalia ! Nu numai santierul naval, dar si turismul are nevoie de resurcitare.Poate guvernul Grindeanu infiinteaza si un SMURD pentru salvarea tarii .
11
1
Ca de fiecare data romanii sunt de vina ca au suportat tot ce li s a cerut: munca multa peste program, un salariu mic in comparatie cu felul muncii, ma refer la muncitori si nu la sefi, umilire .Sindicatul nu prea a mai existat dar vina o au tot oamenii ca nu au fost uniti.Este cam tarziu acum.
12
0
Simplu. Oamenii ce oricum munceau si erau deja aflati acolo cand au venit coreenii,s-au adaptat sistemului nou de lucru. Au fost batjocoriti,multi din ei sunt azi in situatii grave,pentru ca nu, ... nu a ajuns adaptarea la un nou stil de lucru,trebuia supunere,obedienta,pupincurism.Romani din conducere? Niste ficusi pe care se pisa cateii!!!Restul lumii,pauza! Coreenii si-au facut de cap profitand de stilul romanesc de ,,sa traiti sefu' ''. Romanii au fost batjocoriti de romani,chiar cu multa placere uneori....Nu e compania echipelor,a coeziunii adevarate. Sincer,romanii sunt de vina.
12
0
Hai ca v-am dat de munca , ati venit de la Moldova si acum gargarisiti de manageri. pai noi suntem de aici , avem carte , nu am venit de la oi. Normal ca avem firme , ce ati vrea sa aveti voi ? Inca nu va vedeti lungul nasului ? La munca , nu la stat pe net. nu va ajunge cata motorina furati si alte cele.
6
10
Guvern dobitoc si-a batut joc de oameni , acum plecam in strainatate sa muncim
13
6
Dupa declaratia lui, Marin Florian a devenit ;pe fata liderul de sindicat al coreenilor. Daca pina acum doar banuiam azi chiar s-a adeverit. Rusine pleaca de la sindicat .Macar din bun simt.Daca ai asa ceva.
12
7
luati masuri si la aeroport si schimbati limbricul curvar. Acest director nu face decat angajari pe criterii de favoruri sexuale ..
13
0
Ce conteaza,bine ca managerii si-au facut plinul prin fiemele lor capuse.
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614