REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Energiei, Anton Anton, declaraţii în premieră: Facem demersuri să construim un nou CET, cu fonduri europene

Ministrul Energiei, Anton Anton, declaraţii în premieră: Facem demersuri să construim un nou CET, cu fonduri europene

Replica API 10 mai 2019 | 00:36 625

Interviu acordat cotidianului „Replica” de Constanţa

Interviu acordat cotidianului „Replica” de Constanţa

Ministrul Energiei, Anton Anton, a sosit vineri, 10 mai, la Constanţa, pe agenda de lucru a acestuia aflându-se mai multe obiective care se află în subordinea ministerului pe care îl conduce: Centrala Nucleară de la Cernavodă, Electrocentrale (CET), Oil Terminal. Deplasarea la Cernavodă vine şi în contextul în care, în data de 8 mai, SN Nuclearelectrica SA și China General Nuclear Power Corporation și CGN Central and Eastern Europe Investment au semnat Acordul Investitorilor în formă preliminară cu privire la continuarea Proiectului Unitățile 3 și 4 CNE.

Ministrul Anton Anton a răspuns invitaţiei cotidianului „Replica” de a acorda un interviu, cu ocazia vizitei sale la Constanţa, marele anunţ fiind acela că se intenţionează construcţia unui nou CET, cu fonduri europene.

Iată fragmentul în care ministrul vorbeşte despre acest proiect:

Reporter: Dacă tot sunteţi la Constanţa, şi aţi fost şi în vizită la CET, aş dori să ne comentaţi datoria pe care RADET o are către CET, asta în situaţia în care aţi discutat şi această problemă.

Anton Anton: Aici aş vrea să vă spun două lucruri: nu vreau să intru în polemică cu primarul Constanţei. Nu vreau. Ministerul nostru poartă discuţii, de când am ajuns eu ministru de anul trecut din februarie, cu Constanţa în permanenţă şi se încearcă să se găsească o soluţie care să rezolve diferendul ăsta. Întotdeauna la discuţiile acestea ajungem la un moment dat la o înţelegere, semnăm înţelegerea, după care cineva rupe înţelegerea, calcă în străchini, nu o respectă. Ceea ce vreau eu să vă spun este că ministerul face demersuri foarte serioase pentru ca în Constanţa să se construiască o centrală nouă, acolo, pe locul CET-ului, o centrală nouă de cogenerare, dacă se poate, de tri-generare de foarte înaltă eficienţă. Noi încercăm să o construim pe bani europeni, există studii de fezabilitate, există chiar şi dorinţă de finanţare.

Rep.: La un moment dat şi primarul Constanţei, şi fostul primar, anunţau că vor să construiască un nou CET.

A.A.: Toată lumea anunţă proiecte din astea. În momentul în care va începe construcţia aceasta, să vedeţi câţi vor dori paternitatea acestei idei. Eu le-ao dau. N-am nici o problemă. Am doar dorinţa ca cetăţenii să o ducă mi bine, să nu mai aibă probleme cu căldura, să nu mai aibă probleme cu apa caldă, să nu aibă probleme cu răcirea, eventual pe vară, pentru că asta înseamnă trigenerare.

Rep.: Domnule ministru, dar în ce stadiu este acest proiect, mai concret?

A.A.: Există un studiu de fezabilitate, există o schemă de finanţare care intră în vigoare de la anul. Pentru schema asta de finanţare europeană care intră în funcţiune de la anul, noi dezvoltăm partea de eligibilitate şi aşa mai departe – adică partea asta birocratică. În momentul în care lucrurile acestea se vor aranja şi vom avea aprobarea celor care finanţează, atunci constanţa imediat depune studiul de fezabilitate pe care îl are. Adică eu sper ca până la sfârşitul anului să avem o decizie clară.

Interviul integral aici:

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților - ALDE. Cod unic de identificare al mandatarului financiar 41190002.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine faci demersuri sa o sugi
0
1
Ce spune omul guvernului PSD. ALDE vrea sa ceara bani de la cei pe care ii numeste colonisti.Am o intrebare pt guvernul Roman:mai ati primit ma vreun leu de la colonisti astia.Domnule Anton i-a intredati cat se pierde pe retea lasati centralele noi.
2
0
antonele mama, trezestete mama, hai ca trebuie sa pleci la scoala, tiam facut si ghiozdanelul, tiam pus si mancarica, vezi sa fi cuminte mama
1
1
astia n-au bani sa achite datoriile de la unii la altii, si promit sa construiasca alt CET. doar pensionarii care se uita la Antena 3 il cred pe gunoiul AA
3
0
Voi nu sunteti in stare sa aveti grija de cet ul asta, dapai sa mai construiti altul.....cand sa treceti la fapte sunteti la stadiul de studiu de fezabilitate, atat
11
0
CENTRALE ELECTRICE DE MULT TIMP, ASTA O SA FIE VIITORUL IN MAXIM 10 ANI, ELE EXISTA DE 15 ANI PE PIATA, CELE DIN PREZENT AU UN CONSUM CU 50% MAI MULT IN COMPARATIE CU CELE PE GAZ, DAR IN VIITOR ASTEA VOR FI SI MAI ESTE AVANTAJUL CA E MAI MICA, NU FACE ZGOMOT ASA MARE, NU MAI ESTE PERICULOS , NU MAI VEZI TEVI PRIN CASA SI NU ITI TREBUIE NICI AUTORIZATIE PT NMK
4
3
Vai de capul lor de nemernici.Despre reteaua de distributie veche si sparta nimic nu spune.Asta vorbeste in campanie electorala.I-a pus Dragnea sa scoata toate prostiile pe gura numai sa castige partidul lui in alegeri.Muie PSD ! Ti-ai naibii de borfasi !
10
0
Cea mai civilzata metoda si curata este incalzirea centrala este drept cu pierderi mici si preturi asemeni.
4
2
Lasati oamenii sa isi puna gaze,nu sa ii trageti voi pe sfoara, sa va tineti plosnitele de tigani gratis, adica votantii psd, pensionarii cu reduceri si beneficii dar cu zeci de euro in banca, directorasi si inginerasi cu salarii de zeci de mii de euro care lucreaza la Cet, raja..Ajunge cat ati muls la vaca asta, nu credeti?mai lasati cacaturile astea comuniste, ca deja ne-am saturat
9
2
glume , glumite ......gazul e la putere si anton promite un nou cet ....halal ministru
10
1
Anton care ti toarna in cur beton
9
2
toata lumea isi trage centrale si astia vor sa faca un alt cet, pai cine mai ramane la voi? blocurile astea care s-au facut si se mai fac, nici unu nu se racordeaza la CET, toti trec direct pe gaze.Pentru cine sa mai faceti alt CET?
10
2
ia mai zi ma cu tri-generarea mancaneai pula de boul baltii
6
3
cum vin alegerile cum vin si promisiunile de construire de reparat cazinoul de facut cm de autostrazi .cet a promis mazare acum 10 ani ,degeaba ca nu va mai crede nimeni jegurilor
12
2
si cum va ajunge agentul termic si apa calda in apartamente? Conductele sunt ciur.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614