REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Ministrul Justiţiei nu renunţă la graţiere şi la amnistie

Ministrul Justiţiei nu renunţă la graţiere şi la amnistie

Replica API 31 ianuarie 2017 | 08:03 318

Va propune acte normative, care să respecte consultarea publică de luni

Va propune acte normative, care să respecte consultarea publică de luni

Florin Iordache

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat la finalul dezbaterii publice că va veni în faţa Guvernului cu două acte normative privind graţierea unor persoane şi modificarea Codurilor Penale, care să ţină cont de o serie de observaţii care au fost făcute în decursul acestor discuţii, notează b1.ro. Iordache a precizat că actele normative vor fi strict rezultatul muncii din Ministerul pe care îl conduce, că se va consulta doar cu premierul Grindeannu, nu cu PSD şi că va ţine cont de observaţiile făcute de participanţii la această dezbatere.

„Vom ţine cont de observaţiile făcute azi. Prevederile care erau neclare sau în neconcordanţă vor fi eliminate. Am nişte observaţii care vreau să fie cuprinse în cele două acte normative”, a declarat Iordache. Întrebat dacă de cele două acte normative va beneficia vreun politician, Ministrul Justiţiei a răspuns, conform b1.ro: „Nu. Actele normative nu se fac pentru politicieni, ci pentru a rezolva politica penală a statului. Nu am în vedere o persoană. Am vizitat şi voi vizita penitenciare fără a vizita sau viza o persoană”.

Iordache a spus că, înainte de a accepta să fie Ministru al Justiţiei, nu a discutat cu Liviu Dragnea pe marginea acestui subiect. Ministrul Justiţiei a mai susţinut că are în vedere un pachet mai larg de măsuri menit să rezolve problema condiţiilor din penitenciare. Întrebat despre o eventuală trecere prin Parlament a celor două proiecte, proces care să presupună şi o dezbatere mai largă, Iordache a răspuns: „Dezbatere înseamnă şi când îşi asumă Guvernul”. În opinia sa, o dezbatere există din momentul în care cele două proiecte au fost făcute publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce dracu este prioritar situatia infractorilor in defavoarea sanatatii, educatiei, locurlor de munca, etc!!?? In spitale stau doi in pat, elevii invata in frig si avem someri cu studii superioare, dar ne fute grija hotilor, sa-i protejam. Popor stupid!!
2
0
Ce sa va fac idiotilor daca ati fost cinstiti si ati muncit? Daca praduiati si voi acum erati in prag de reabilitare, cu pungile pline si le radeati in nas prostilor. Sa va fie de bine, noi o sa intram toti in politica. Doar nu suntem aiuriti sa mergem la munca!
3
0
Am o singura nelamurire: din citi absolventi de drept sint in tara asta, care si profeseaza, cum l-o fi gasit pe imbecilul asta ??? Ce inteleg, e dobitocul e PARAVAN...dar cum de-l suporta specialistii in drept, care au diplome PE BUNE, NU CUMPARATE...
5
0
Cand sa vorbit de amnistie bolanzilor ???
2
1
Inchisori ii trebuia Romaniei, n asa ? Bateti va: cine intra acolo... ?
2
0
Astia cu gratierea lor au idei putine,dar fixe.Iordache pentru OUG-urile astea a fost pus in functie.Dupa ce trec,pa!Asa au adus-o si pe madam Pivniceru acum cativa ani.
11
2
Ati citit proiectul OUG privind gratierea! Atat timp cat faptele sunt la categoria infractiunilor la care nu se aplica... Poti avea si 90 ani... Dar penibil e faza ca Abuzul ii da o anumit plaform ca la farmacie... Iar fapte marunte nu se incadreaza. Edilul care prin abuz face 50000 lei scapa iar functionarul care ia o ciocolata trebuie sa faca puscarie ....
10
0
Va fut in gat cu titlu vostru ca: NICI odata nu a fost pusa in discutie-AMNISTIE-Sunteti o ZOAIE de PROPAGANDISTI Hitleristi,
3
8
O alta scursura a societatii romanesti. Sunt prea multi ca asta in tarisoara asta din pacate.
8
0
prost,prost dar hotarat
7
1
daca parlamentul plin de hoti nu e trimis inapoi in oltenia cu pietre,astia isi bat in continuare joc de noi !
12
4
Daaa Hotii de la PNL nui vedeti ,,Blaga ,Currrghiu ,,Udrea ,pmp,,Vdeanu ,Olteanu,,,sa va trag moooe.
5
6
tot guvernul este asa, o adunatura de hoti si de slugi ale lui Dragnea, au stiut de la inceput ca vin in functii sa se faca de tot kktul dar sa isi indeplineasca ordinele primite si nu va ganditi ca degeaba, vor fi plasati apoi in posturi platite gras si discrete
12
3
Care amnistie debilule ?
9
1
Oltenasul balbait Iordache are conditionata functia de ministru de aceasta OUG. Dar acum a cam scrantito tare,daca o da sau daca nu o da tot pleaca.Este ca un excrement de caine intr-o sala de asteptare,ori este luat pe talpa unui calator ori pe farasul femeii de serviciu!Privitii fata si va veti convinge,un kamikaze al ciumei rosii.
14
1
Oare acest individ nu-si da seama ca aceasta ordonanta nu va "trece" NICIODATA ?! NICIODATA!!!
10
3
Cum.sa renunte daca asa are ordin. Sa moara cu ordonanta de gat ! Acest subinginer mecanic devenit legiuitor ! Doamne in ce tara traim !!!
22
3
Nu dezinformati, stiti foarte bine ca nu e vorba de amnistie.
8
2
Esti sarac tocmai pentru ca politicienii tai sunt plini de bani pentru ca sunt hoti, adica te fura. Acum tu esti si prost pentru ca-i aplauzi cand ei iti spun in fata ca se vor gratia. Natie plina de dobitoci.
25
2
de lingaii ai lui soros,jannes,kovesi si alte rapandule...sa va vad in parnaie pe toti sa vedeti ce elegant este..
6
19
Esti o sluga pesedista, esti marioneta lui Dragnea si Tariceanu. Demisia ! Sunteti niste hoti, mincinosi si penali ! Rusine, aperi interesele dictatorului Dragnea !
21
4
Se vede ca Dl are ideei putine si fixe...el stie una si buna ...trebuie sa-si rezolve sefii sa scape de anchete si condamnari. In ce tara traim?!
23
2
uite ca exista si d'astia! tampit obedient
22
2
Amice "bravo iordache", ESTI IDIOT!
22
2
poporul roman nu are nevoie de mitinguri anti hotia PSD-ista ! Are nevoie de un sniper care sa faca din cand in cand curatenie ...
23
0
Au iesit in strada masturbatorii... Gratierea este ceva omenesc.
7
37
Un dobitoc, sluga pesedista
30
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369