REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul Mediului a declarat că oraşele pot introduce taxe pentru supraaglomerare. Ce se va întâmpla la Constanţa

Ministrul Mediului a declarat că oraşele pot introduce taxe pentru supraaglomerare. Ce se va întâmpla la Constanţa

Replica API 16 martie 2017 | 00:00 275

Daniel Constantin

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat către presă că nu va fi introdusă o altă taxă în locul timbrului de mediu eliminat la 1 februarie 2017. În schimb, oferă libertatea autorităților locale să introducă diverse taxe pentru zonele aglomerate. În Constanța, nu se vor mai adăuga alte taxe în 2017.

„În unele oraşe europene, unde există o supraaglomerare, s-a introdus un element suplimentar, numit taxarea maşinilor care intră în aglomerările urbane, în funcţie de gradul de poluare. Este un instrument pe care îl au la dispoziţie administraţiile publice locale. În urma discuţiilor pe care le-am avut în Coaliţie, ca rezultat al grupului de lucru pe care l-am avut în Ministerul mediului s-a luat decizia ca România să nu introducă o nouă taxă care să înlocuiască timbrul de mediu, ci să creeze doar legislaţia astfel încât autorităţile publice locale - dacă vor considera necesar - să introducă, atunci când dezvoltă infrastructura, ca şi variantă opţională, o eventuală taxă pentru zonele supraaglomerate.

Dar după cum se văd lucrurile în acest moment, şi cred că nici pe termen mediu, nu se va introduce niciun fel de taxă suplimentară. Cred că primăriile vor face zonarea şi când vor considera că avem foarte multe maşini, aglomeranţie mare, grad de poluare mare, vor putea să introducă pentru acele zone un sistem de taxare suplimentară care să fie la îndemâna cetăţeanului, fie prin sms, fie printr-o altă formă prietenoasă. Acum nu se introduce nicio taxă”, a declarat, marţi, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Daniel Constantin.

Consilierul local, Mircea Dobre, a anunțat că nu vor fi introduse noi taxe pentru orașul Constanța, căci bugetul a fost votat și el este construit pe baza taxelor existente. Astfel, consideră că și primarul Decebal Făgădău ar avea aceeași părere. „Deocamdată, din punctul meu de vedere, taxele pentru 2017 au fost aprobate. Nu mai stă nimeni acum să mai modifice taxele pentru anul în curs. Bănuiesc că și primarul are același punct de vedere pentru că bugetul este făcut având în vedere taxele care sunt stabilite pentru anul 2017. Nu s-ar justifica o modificare prin majorări de taxe”, a punctat Mircea Dobre pentru „Replica”.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plantati cateva mii de arbori in oras, faci din parcuri adevarate paduri iar in loc pe panselute care sa-l imbogateasca pe varu' Bebe a lui Mazare de la Pomaconst, plantati plante perene si gata, ati oxigenat Constanta. Nu mai distrugeti spatiile verzi, umpleti dealul portului cu mii de salcami ca sa nu mai alunece pamantul si lumea o sa va tot voteze.
1
0
pentru ce ati abrogat 102 taxe cu valori minime si introduceti catevacu valori mari. in programul de guvernare nu ati amintit de mariri de taxe, sau ati prinit votul acu calcati pe cadavre. Rusine
2
0
Pai cresterile alea de unde credeti ca sunt acoperite?Tot din banii fraierilor care i-au votat!Asa de neinlocuit este Daniel Constantin asta,ca exceptand perioada Ciolos,a fost prin mai toate guvernele!
2
1
da, dupa ce am platit taxa auto, acum o platesc din nou.
2
0
Caracatita care ai format o la AFIR TREBUIESTE SA DISPARA.
5
0
In loc de taxe, taxe...taxe, masuri de relansare a economiei, cresterea nivelului de trai, sanatate, educatie...sunt multe de facut in tara asta.
4
0
si la pupat moastele este aglomerat,,,puneti taxa pe os,,
3
1
si daca am domiciliul in zona Zero sau A dar conduc un non euro ma astept sa fiu obligat sa dau alte biruri ca sa ajung la propriul garaj pt care platesc impozit. Macar daca am trai in siguranta si am avea strazi decente, din pacate dimpotriva !
3
0
Autoritatile locale in bunul spirit oriental ,nu o sa faca nimic
5
0
Ce excroci au aruncat pisica la autoritatile locale sa puna ei taxe sa le sara lumea lor in cap ei sa nu mai aiba dureri de cap. Banii , banii pe timbru de mediu cand ii dati futavan gura de nemernici.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218