REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ministrul Muncii nu știe câți angajați sunt în sectorul public: „Nu există o centralizare la nivelul țării“

Ministrul Muncii nu știe câți angajați sunt în sectorul public: „Nu există o centralizare la nivelul țării“

Replica API 13 aprilie 2020 | 00:00 1096

Violeta Alexandru

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, încă nu știe câți angajați din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, pentru că nu există o bază de date care să centralizeze toți angajații de la stat, iar aceasta este o problemă mai veche a sistemului. Cu toate acestea, ministrul spune că are încredere în evaluarea și datele pe care i le vor transmite în acest sens conducătorii fiecărei structuri a statului, inclusiv de la nivelul autorităților locale.

„Nu există nicio evaluare într-un singur loc a tuturor angajaților din sistemul public și am mai vorbit despre acest lucru.

În REVISAL, în registrul electronic de evidență a salariaților, sunt salariații din sistemul privat.

În România, fiecare angajator își știe structura echipei și funcție de moment, se face o centralizare pentru fundamentarea unor decizii, moment la care se văd anumite minusuri în bazele de date legate de tot ce înseamnă angajat în sistemul public.

Nu că nu știm astăzi, n-am știut niciodată câți angajați sunt în sectorul public. Nu există o centralizare la nivelul țării cu privire la toți angajații din toate primăriile, toți angajații din toate consiliile județene, toate prefecturile, toate companiile.Violeta Alexandru: Nu am știut niciodată câți angajați sunt în sectorul public, câți sunt în primării, în toate structurile statului”, a spus Violeta Alexandru, potrivit Digi24.ro, citat de stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@violenta: violenta darling, vad ca postezi in prostie mesajul referitor la taierea pensiilor speciale. Iti spun ca efortul tau e inutil, chiar prostesc am putea spune. Orice student la drept de anul intai te poate lamuri ca un drept castigat nu poate fi retras. Prin urmare, orice eventuala taiere a acestora ar fi urmata de un val de contestatii in instanta, castigate de reclamanti in proportie de suta la suta. Odihneste te in pace violenta draga si nu mai posta tampenii. Te faci de ras in fata preanobililor cititorfi ai Replica online.
0
0
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
1
0
@ CEREM la 08:45 sa iti dam muie si tie si familiei tele de oligofreni frustati
2
4
din pacate asta e realitatea romaneasca actuala : nu se stie care este numarul locuitorilor din tara , nu se stie numarul angajatilor , al elevilor , al celor fara venit , al tuturor celor plecati legal sau fara rost . de fapt nici nu inteeseaza pe nimeni . legile sau oug urile sunt date pentru grupuri de interese sau pe persoana fizica .
4
0
Adica cum, in REVISAL sunt doar angajatii din sistemul privat. Pai, orice salariat cu carte de munca perioada determinata sau nedeterminata este inscris in revisal, din toate institutiile, asta e regula si legea. Inseamna ca ceilalti lucreaza la negru? fals. E dusa cu pluta doamna asta. E depasita de situatie. Nici macar nu are dreptul sa spuna asa ceva atunci cand conduce un minister de asa anvergura. Nu e pregatita pentru asta.
3
1
incubatoarele au livrat in administratia publica sute de mi de ...absolventi,fara experienta, fara constiinta muncii ,doar cu salariu cat mai mare!sefi, cat mai multi simpatizanti ai politicului din guverne, bani suportati de cei ce muncesc si au muncit efectiv!
2
1
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
5
1
in urma centralizarii pentru fundamentarea deciziilor am hotarat ca toate locurile vacante de pe schema de personal bugetar a institutiei sa intre in somaj tehnic oar restul angajatilor sa primeasca in continuare salariul de la stat pentru stat benemeritat. Am mai decis ca este mai bine si in continuare sa nu inregistram personalul in REVISAL. Ar fi pacat ca noi cei cu functii politice sa aflam ca primim bani pentru n functii din n organizatii publice. Nu de alta dar am realiza ca lucram 3 saptamani intr-o saptamana si ... am fi obligati sa cerem o marire de salariu. Mergem ca inainte!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272