REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Muncii vine cu noi informații despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat: Vom ține cont de cei cu pensii mici

Ministrul Muncii vine cu noi informații despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat: Vom ține cont de cei cu pensii mici

Replica API 9 decembrie 2019 | 01:36 394

Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit cu explicații, duminică seara, despre propunerea legislativă privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat, afirmând că se va ține cont de situația persoanelor cu pensii mici și măsura va respecta deciziile CCR, potrivit Mediafax.

Violeta Alexandru, ministru al Muncii, a scris, duminică seara, pe Facebook, că ea are 44 de ani și nu ar fi normal să se audă despre ea că se va pensiona anul viitor, apoi că revine pe un loc pe care ar fi putut candida un tânăr absolvent.

„Eu am 44 de ani. Cum ar fi să auziți de mine că mă pensionez anul viitor? După care imediat revin la o instituție publică ca să mă angajeze? Pe un loc pe care ar fi candidat și un tânăr absolvent, de exemplu. Salariile din sistemul public sunt astăzi deosebit de atractive, pe lângă siguranța locului de muncă. Nu este corect ceea ce se întâmplă. Să avem curajul să recunoaștem”, spune Alexandru.

Ministrul Muncii afirmă că peste tot în lume sistemul de pensii este gândit să ajute pe cei care nu mai pot lucra.

„Lucrez la un proiect de lege pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul public. Celor vizați, celor apți de muncă, nu le interzice nimeni dreptul la muncă. Li se cere să opteze între salariu la stat și pensie. Sau, după pensionare, dacă sunt apți de muncă, pot completa veniturile în privat. Oricum, pe legislația actuală (și sunt persoane), cei la limita vârstei de pensionare își pot prelungi puțin activitatea. În toată Europa se simte o tendință de creștere a vârstei de pensionare, atunci când oamenii doresc și pot să mai rămână în activitate. Respectul meu sincer pentru toți cei care vor să muncească. Propunerea va ține cont de situația celor cu pensii mici, chiar sub salariul minim brut. Problema trebuie pusă în mod transparent și corect. Să nu sufere cei cu venituri mici”, mai spune ministrul.

Violeta Alexandru dă asigurări că o asemenea măsură va respecta deciziile Curții Constituționale care a cerut să nu se afecteze drepturi.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar trebui ca aceasta interzicere sa se aplice numai celor care ies la pensie la 45 de ani ca oricum aia care ies la 62 nu mai muncesc decat de nevoie! sau mai bine sa iasa toti la pensie la 65 de ani si ati rezolvat problema!!
0
0
Daca se adopta asta, noi la tara ramanem fara invatatori, profesori si doctori. Halal guvern!
2
2
Militari iesiti la pensie la 45 de ani, cu pensii nesimtit de mari, cu salarii compensatorii, iar acum sunt angajati la stat. Ce dreptate este asta?
5
1
Ce usor pot fi dovediti, medicii..ori spital sau 2,3 policlinici particulare. Foarte usor sunt si la spital si la Pol cu plata..sau aiurea
5
1
toate minunile sunt, de ...discutat si dintr o data s a ...rezolvat!
0
1
O actiune de toata lauda! Bravo. Asa ceva nu trebuia NICIODATA sa existe! O mare HOTIE si mare jaf, la fel ca si pensiile speciale! Toate pensiile speciale, inclusiv ale magistratilor. Toate trebuiesc ANULATE si STOP furtului din banul public. Tara a trimis in parlament oameni sa faca legi bune pentru toti nu legi sa poata fura parlamentarii si alte cozi de topor!
5
1
Reduceti numarul de bugetari. Anulati pensiile speciale. Reduceti salariile si pensiile nesimtite. Eliminati pensionarii din sistemul bugetar. Reduceti salariile celor din justitie pentru injustitia manifestata fata de cetateni. Dati afara pensionarii care lucreaza in sistemul bugetar.
7
1
Acesti derbedei sa returneze si salariile primite sau cei care i-au angajat.
7
1
Dasa interzica si faptul ca un salariat sa aibe n contracte de munca daca are unu cu 8 ore si 3 sau 4 partiale cand are timp sa mearga la toate si sa se mai odihneasca sa fie apt a doua zi pt munca sau uni au afaceri dsi bagati in 3 4 consilii deadministratie
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920