REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Sănătății contrazice Jandarmeria: femeia jandarm bătută nu are probleme la coloană

Ministrul Sănătății contrazice Jandarmeria: femeia jandarm bătută nu are probleme la coloană

Replica API 11 august 2018 | 15:19 349

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, i-a vizitat, sâmbătă, 11 august, pe răniții internați în Spitalul de Urgență Floreasca, după protestele din Capitală de vineri seară, inclusiv pe jandarmerița despre care reprezentanții Jandarmeriei ar fi susținut că are un traumatism grav la coloana vertabrală și există riscul să rămână paralizată.

Sorina Pintea contrazice însă afirmațiile Jandarmeriei și susține că femeia este bine, are doar un hematon la nivelul cefei, nici vorbă de fractură la coloană. „Are un hematom aici (indică zona cefei - n.r.). Este foarte bine fizic. Nu este la terapie intensivă”, a spus ea. „Nu, nu are coloana ruptă... este bine, comunică, se ridică din pat (...) dar este foarte bine fizic, mă așteptam la cu totul și cu totul altceva”, a subliniat Sorina Pintea, Potrivit ministrului, toți cei cinci răniți ajunși la Floreasca „se simt foarte bine”. „Și cei doi colegi ai ei (ai femeii-jandarmi) sunt bine. Mai era o tânără de 29 de ani cu o plagă la picior, probabil o arsură, și un bărbat de 37 de ani care avea un proiectil în picior, și l-a scos singur...”, a relatat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a mai menționat că alte trei persoane rănite aseară sunt internate la Spitalul Universitar.

Despre protestele anunțate și în această seară, Pintea a spus că „și pentru azi avem echipaje și spitale pregătile”.

Jandarmeria Română a informat vineri noapte că unul dintre jandarmii loviți de mai mulți protestatari în Piața Victoriei este internat la Spitalul Floreasca din Capitală, cu suspiciunea de fractură la coloana cervicală. Este vorba despre o femeie jandarm.

Femeia ce făcea parte din forțele de ordine ale Jandarmeriei și care a fost lovită a fost internată la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Floreasca, cu un traumatism - suspiciune de fractură la coloana cervicală, a transmis Jandarmeria. Ea a fost prinsă în mulțime alături de un alt coleg jandarm, fiind loviți de mai mulți manifestanți violenți. Alți protestatari au intervenit, însă, și au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi.

Peste 450 de persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, oameni care au făcut atacuri de panică sau care au fost expuși la substanțe iritante.

Sorina Pintea

Zeci de oameni au fost transferați către spitale, iar alții au venit singuri

În total, peste 90 de persoane au ajuns la trei spitale. La Spitalul Floreasca, La Spitalul Universitar și la Elias.La Spitalul Floreasca au primit îngrijiri medicale 50 de persoane, dintre care 6 au rămas internate.Un pacient are o arsură la nivelul piciorului, un pacient are un traumatism cranio cerebral minor, un altul are o plagă la nivelul mâinii. Femeia jandarm de 23 de ani are un traumatism cranio-cerebral, un traumatism la coloana cervicală, are contuzii toraco-abdominale și hematoame la nivelul feței. Un alt jandarm a fost rănit. Are un traumatism la coloana cervicală și hematoame. La această unitate s-a activat parțial planul alb.

La Spitalul Universitar au fost duși 19 oameni, dintre care 4 au rămas internați. Dintre aceștia, doi sunt internați la chirurgie plastică cu arsuri pe mai puțin de 15% din suprafața corpului. Un alt bărbat are o plagă prin tăiere și este internat la chirurgie generală. La primiri urgențe mai sunt doi pacienți, cărora li se fac mai multe investigații. Este posibil ca unul dintre ei să rămână internat.

La Spitalul Universitar a fost activat planul alb de intervenție. Au fost chemați mai mulți medici de acasă pentru a face față numărului mare de pacienți.

La Spitalul Elias au fost transportați 22 de pacienți, dintre care 2 jandarmi. Aici nu a rămas nimeni internat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exagerarile ciumatilor! Ne-am saturat de scenariile lor, de circul lor penibil.... Sa plece ! Daaa.... Oricum ii alungam. Gata, s-a umplut paharul !
8
0
Sa-i dea viata jandarmeritei diagnosticul dat de colegul ei purtator de cuvinte
4
0
Asta e logica Jandarmeriei: am trimis o pasarica sa dea in ei cu bulanul, dar a fost ea cea arsa. Ca urmare, jandarmeria a facut bine ca a batut copii si femei. Atat valoreaza o pasarica din jandarmerie: cateva zeci de femei si copii batuti.
11
1
Purtatorii aia de cuvant deci minteau
18
1
Pe cine sa mai crezi niste mincinosi. Imi vine sa urlu . Multumesc lu Dumnezeu ca nu am nevasta si copil .
9
1
Multa benzina
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108