REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministrul Transporturilor, BLOCAT în trenul modernizat: ‘Cred că merită să venim cu trenul la mare’

Ministrul Transporturilor, BLOCAT în trenul modernizat: ‘Cred că merită să venim cu trenul la mare’

Replica API 1 mai 2019 | 00:00 304

Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns la Constanţa, cu trenul, într-o vizită inopinată. Nu a venit cu personalul, unde mirosul de toaletă îţi întoarce stomacul pe dos, iar mizeria domneşte ca la ea acasă, ci a "aterizat" pe litoral cu un tren modernizat şi, culmea, mai devreme cu 4 minute.

Asta, în condiţiile în care un alt tren ce trebuie să ajungă la Constanţa, de la Timişoara, are întârziere de 20 de minute întârziere. Dar nu se află niciun ministru în el! Revenind la trenul care l-a adus pe Cuc la mare, trebuie precizat că, la destinaţie, uşile locomotivei s-au blocat.

Vizita inopinată a ministrului Răzvan Cuc şi şmotrul din Gara Constanţa, o maximă coincidenţă! Angajaţii de la salubritate au fost puşi la treabă, fix în dimineaţa în care oficialul a venit la Constanţa. Au curăţat peronul de gunoaie, au şters geamurile neatinse de luni de zile...

"Nu trebuie să fim tendenţioşi. Nu cred că s-a făcut curăţenie că vine ministrul, asta trebuie să facă oamenii (n.red. angajaţii) în fiecare zi. Voi veni la Constanţa în vizite inopinate, dacă nu se desfăşoară în mod normal treaba, voi lua măsuri, aşa cum am luat peste tot. O să vin şi cu maşina şi o să mă opresc în gară", a spus ministrul Cuc.

Ministrul nu a stat în picioare, aşa cum se obişnuieşte în trenurile CFR. "Am avut loc, n-au fost călători în picioare am decis să fac această călătorie cu operatorul naţional de transport feroviar, tocmai pentru a vedea cum se desfăşoară condiţiile de trafic , de circulaţie pentru români.

Am venit cu un tren modernizat în 2018, în România, am fost mulţumit de condiţii, am făcut o inspecţie în tot trenul, să văd şi toaletele. A fost o călătorie de două ore. Cred că merită să venim cu trenul la mare", este părerea ministrul, după ce a călătorit cu un tren modernizat anul trecut.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea directorului CFR Călători Constanţa, Gabriel Ţăranu, acesta a declarat. "Nu vreau să judec. Haideţi să vedem ce se întâmplă, am toleranţă 0 faţă de lucrurile care ţin de bunul simţ de gospodar al unui manager", a declarat ministrul în faţa Gării Constanţa, Răzvan Cuc.

Alături de Cuc, la acţiune a participat şi directorul CFR Călători, Valentin Dorobanțu. Ce a spus Dorobanţu despre întârzieri. "Având în vedere că trenurile circulă la un parcurs de 700, 800 km, e evident că pot fi întârzieri". "Pe tronsonul Bucureşti-Constanţa nu vor fi întârzieri", a completat Cuc.

Ministrul a mai anunţat că vor începe lucrările de intreţinere la tronsonul Constanţa-Mangalia

"Tronsonul acesta, care este folosit doar 3 luni pe an, în perioada turistică, va intra în reabilitare în acest an, pe fondurile CFR Infrastructură. Este un proiect costisitor, vorbim de 200 milioane de euro, probabil se va lansa un proiect de modernizare, dar întreţinerea pe acest tronson va începe anul acesta. Vorbim de 50 de km", a spus Cuc.

În concluzie, Cuc a mai precizat că a discutat cu călătorii, cei mai mulţi i-au adus la cunoştinţă întârzierile, ministrul anunţând că va avea o întâlnire cu şefii de la Infrastructură şi Călători pentru a vedea în ce măsură se poate remedia această problemă, deseori întâlnită, atât iarna, cât şi vara. Cât despre lipsa locurilor în vagoane...."Avem bugetul dublu pentru reparat vagoane. Targetul nostru este să dublăm numărul vagoanelor", a spus şeful CFR Călători. Concret, în 2019 se vor moderniza peste 300 de vagoane.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pleaca draq imn plm de aici jegosule
0
0
Cine plm vine de la Bucuresti la Chiustende cu... personalul si in picioare??
3
0
Daca vrea sa faca ceva util sa il demita pe Artagea Bogdan, care isi ia parte din toate contractele. Face lucrari fictive a umplut aeroporul de forduri ca sa isi ia spaga.
1
0
sa vina saptamanal cu trenul sa se faca ordine si curatenie in gara . gara portuara europeana plina de bisnitari si chioscuri .....UE e departe de Constanta .........Rotterdam la milioane de ani departe de Constanta ......asta e adevarul .......
8
0
Este in campanie, ce vreti! Sa vina la vara cu trenul. Cand nu functioneaza aerul conditionat.
8
1
Mai rau ca la ceausescu! Daca era interesat de confortul calatorilor trebuia sa isi traga pe cap o gluga si sa calatoreasca incognito. Dar era cam mult sa suporte mizeria 3 ore. Asa a stat la whisky si poate i au adus si vreuna sa i faca o muie pana la Constanta si ne zice ca ce bine e cu trenul! E bine cand esti ministru baaaa!
8
1
Oare stie d-l ministru Cuc si d-l Gabriel Taranu - directorul CFR Calatori Constanta despre faptul ca salariatele de la biroul de informatii nu cunosc compunerea trenurilor de calatori - mai precis numerotarea vagoaneleor si ne face pe noi calatorii sa alergan de la un capat la altul al trenului sa identificam vagonul unde avem loc? Inainte vreme biroul de informatii anunta la statie acest lucru iar acum nu. Oare de ce?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212