REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, în vizită la Constanța: ‘Nu mai permitem ca turiștii să fie țepuiți de șmecheri’

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, în vizită la Constanța: ‘Nu mai permitem ca turiștii să fie țepuiți de șmecheri’

Replica API 28 iulie 2018 | 00:00 365

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a aflat, vineri, 27 iulie a.c., pe litoral, unde a semnat un protocol cu Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), privind un proiect de promovare a turismului. În cadrul proiectului urmează să fie realizat un ghid turistic sub formă de aplicație și un nou clip video de promovare. Unul dintre dezideratele ministrului Trif este atragerea mai multor turiști chinezi, motiv pentru care aplicația respectivă va fi realizată și în limba chineză.

Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că, pe lângă protocolul de colaborare încheiat cu Federația Patronatelor din Turism, se demarează și promovarea online a turismului. Astfel, va fi lansată o aplicație - ghid turistic în care vor fi prezentate turiștilor obiectivele de vizitat din țară noastră. Aplicația va fi în mai multe limbi, inclusiv engleză și chineză. "Nu am avut această modalitate de promovare. Vom ști toate obiectivele turistice din fiecare județ, automat din fiecare țară, să putem să facem și trasee turistice, este esențial.Nu am avut această modalitate de promovare. Va fi în mai multe limbi, nu doar engleză și va fi și într-o limbă asiatică. Este o țintă pe care noi ne-o propunem, să aducem cât mai mulți turiști din această zonă. Să nu uităm că doar China exportă anul 120 de milioane de turiști. Este strigător la cer că noi reușim să atragem, an de an, un număr foarte mic. Anul au fost doar 35.000 de turiști din această țară. Este un target al nostru mai ales că avem un parteneriat special cu China, Am reușit să diminunăm perioada de emitere a vizelor pentru cetățenii chinezi, se pot face inclusiv online, iar durate medie este undeva la 48 de ore. Deci venim cu măsuri concrete pentru a stimula inclusiv această piață", a afirmat ministrul Bogdan Trif.

Însă, pentru promovarea internațională - inclusiv pentru infotrip-urile organizate pe litoral pentru jurnaliștii străini- ministerul trebuie să se încadreze într-un buget de 13 milioane de lei. „Este o sumă care nu mă mulțumește, a fost, din păcate, strategia de anul trecut și nu vreau să dau vina pe greaua moștenire. Vă spun doar ce avem și vă asigur că ne descurcăm și cu acești bani”, a mai adăugat ministrul Turismului. De menționat că Bulgaria a alocat anul acesta dublul sumei numai pentru promovarea capitalei! De asemenea, Ministerul Turismului urmează să lanseze, în două luni, și un nou clip pentru promovarea României, realizat în colaborarea cu Universitatea de Teatru și Film.

„Ne dorim să ajungem lideri că atracție turistică în zona Balcani. Avem însă mult de recuperat, vecinii ne-au luat față, neavând facilitățile turistice pe care le are România" a mai afirmat ministrul. La rândul sau, Mohamad Murat, președinte FPTR, a punctat că, în contextul problemelor cu care se confruntă operatorii din turism, respectiv lipsa forței de muncă, birocrație stufoasă, "produsul turistic din țară noastră este de notă 5, 7, 8 și 9". " Trebuie schimbate multe, dar cu toate acestea, noi investim în continuare", a afirmat Murad.

Ordonanța de garantare a pachetelor de servicii turistice, în curs de avizare

Pe de altă parte, în cadrul vizitei la Constanța, ministrul Trif a afirmat că ordonanța de garantare a pachetelor de servicii turistice este în curs de avizare și va intra pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

„Nu mai permitem ca cetățeanul român să fie, scuzați-mi expresia neministerială, să fie țepuit de unii șmecheri, adică ei plătesc vacanțelor, firmele, agențiile de rea credință, le utilizează banii în alte scopuri, după care intră în insolvență, iar cetățeanul român rămâne și fără bani și fără vacanță. Mai mult decât atât, am avut cazuri, anul trecut, când au rămas și în alte colțuri ale lumii îndepărtate și nu am avut nici bani să îi aducem înapoi, să îi repatriem. Prin acest sistem de asigurare turistul român o să fie protejat 100%, iar, în caz de probleme, o să avem și un fond de repatriere a lor”, a dat asigurări, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DICOTUL ar trtebui sa cerceteze ce se afla in spatele turismului facut de Mutad
0
0
e normal China,ce europenii nu mai vin..........
0
0
baa trif cine esti tu?eu nu te cunosc nu te am votat cum ai ajuns acolo si ce vrei mai exact?pai nu bah dale tu teapa la smecheri de 15 x ca sa dea ei teapa de 2 ori la omu de rand!.bighidiule esti politician si voi mintiti unu mai frumos ca altu pt prostime! bah udrea a fost jegoasa pamantului , dar tu nici macar prafu de pe mobila nu poti in fata oamenilor care gandesc catusi de putin.
2
0
Astia sunt concetatenii noastri si din cate stiu pasajul a fost reabilitat Nu e vina nici a primarului nici a politiei locale sau a nu stiu cui ca oameni sunt nesimtiti si se pisa sau arunca gunoaie oriunde . Oamenii sunt de o nesimtire crasa ineori inimaginabila . Tipam ca vrem autobuze noi haideti sa vedem cum voar arata in 3 luni . Cat de multa.politie ar fi nu poate sa acopere orice nesimtit . Tipam ca vrem o tara ca afara dar noi nu vrem sa facem nimic in privinta asta doar sa tipam . Crede ma ca nu vine Dragnea sa le scoata p... sa se pise pe strada
3
1
@ gogu....am fost la gara , acum o saptamana , era plin de tiganime , tot felu de ciudati care te scanau cu privirea , scuipand coji de seminte . In tunelu dintre sine , putea groaznic a pisat si rahat . La iesirea din gara , afara era plin de " frumosi " . Ce imagine isi face turistu despre Constanta , direct din gara ?
5
0
Mai intai sa curete Gara de pirati vanzatori de tigari si babe cu camera.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614