REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministrul Vela a anunţat NOI INTERDICȚII de DEPLASARE

Ministrul Vela a anunţat NOI INTERDICȚII de DEPLASARE

Replica API 24 martie 2020 | 00:19 4304

Ministrul MAI, Marcel Vela, a făcut declarații și a anunțat o nouă ordonanță militară.

„Nu ne jucăm cu sănătatea publică. Polițiștii și jandarmii își fac treaba. Sunt încă foarte mulți care nu conștientizează pericolul la care se expun. Așadar, MAI a emis Ordonanţa 3 privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara gospodăriei cu excepția deplasării către locurile de muncă. Sunt permise deplasările doar pentru cumpărături și servicii medicale, deplasările scurte, în apropierea gospodăriei. Nu sunt permise activitățile sportive. Deplasarea în scopul donării de sânge e o altă excepție sau pentru voluntariat. Circulația persoanelor peste 65 de ani e permisă între intervalul 11-13 pentru anumite motive: îngrijire minor, asistența altor persoane cu dizabilități şi pentru nevoile animalelor de companie. Circulaţia persoanelor peste 65 de ani e permisă în afara intervalului doar dacă se face în interes profesional“, a precizat Vela.

Această măsură se aplica de mâine, 25 martie, ora 12.00.

Se interzice accesul piloţilor la bordul navelor provenite din zonele roşii dacă nu deţin echipament de protecţie.

Se suspendă toate zborurile spre Franţa şi Germania pentru un timp de 14 zile. Măsura intră în vigoare de mâine, ora 22.00.

Se interzice accesul în porturile maritime.

Un articol foarte important care vine in sprijinul cetățenilor: documentele care expiră pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență.

Suspendarea activității comercială din centrele comerciale nu se aplică vânzarii produselor de electronice și electrocasnice care asigură transport la domiciliu, şi nici serviciilor de optică medicală.

În ultimele 24 de ore, 12 mii de poliţişti împreună cu jandarmeria şi poliţia locală au depistat 1700 persoane care nu au respectat normele în vigoare

Totodată, au fost verificate 60.000 de persoane care se aflau în carantină. Personalul MAI acţionează permanent.

Orice activitate ilicită va fi sancţionată pe măsură.

Raed Arafat a emis un ordin prin care a stabilit suspendarea începând cu 24 martie a internărilor pentru intervenții chirurgicale care nu necesită urgență. A solicitat ca, în termen de 48 de ore, să fie externați pacienții care nu reprezinta urgență.

„În ultima perioadă, colegii din centrele de transfuzii ne au semnalat o scădere a donatorilor de sânge. Atragem atenția că această activitate continuă și e extrem de necesară. Centrele sunt deschise și așteaptă donatorii, altfel putem înregistra decese", a spus Arafat.

„Trebuie să întelegem cât de important e să respectăm regulile. Vă rugăm să întelegeti: mai bine nu vă vedeți rudele, prietenii, pentru o lună, două, decât să-i pierdeți pentru totdeauna. Evităm un posibil dezastru viitor“, a precizat Marcel Vela.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca este virusul asa periculos, de ce nu s au inchis spitalele? Toate cadrele medicale ar trebui sa fie contaminate pentru ca nu se protejaza. Nu au cu ce.
3
0
'Suspendarea activitatii comerciala din centrele comerciale nu se aplica vanzarii produselor de electronice si electrocasnice care asigura transport la domiciliu'. Imi traduce si mie cineva ce-a vrut sa spuna poetul ? Dar aia cu 'Se interzice accesul in porturile maritime' ce vrea sa insemne ? Ramane portul gol ? Bravo, Replica ! Daca mai pun la socoteala faptul ca ati dezactivat comentariile la minunea aia de articol cu Dobre, mi-e clar ce hram purtati.
0
0
Cred ca domnul ministru Vela nu a inteles ca aproape toti pensionarii astia intre 65 si 70 au contracte de munca in derulare. Ori ii opriti, ori nu. Nu stim ce vreti de fapt. Pana la urma, pentru cine sunt regulile astea? Cred ca pentru tineri, ca pentru pensionari, nu!
3
0
Daca ati facut virusul asta cu simt de raspundere pentru pensionari sa degrevati guvernele de plata pensiilor acum de ce-i cocolositi lasati-i sa zburde daca vreti sa va atigeti scopul.Ori virusul a devenit mutant si atinge si populatia activa si nu v-ati asteptat la asta?Ce sa-i faci si cercetatorii sunt oameni ,mai gresesc si ei!
5
1
M.m.mooie cu lamaie
10
4
de ce ma la pnlisti nu se ia? vai de curu vostru, daca inchideau granitele si bloca tot peste 4 zile se termina criza, ratatilor si condusilor de vrajeli
10
0
Toti frustratii si toate jegurile psd-iste dau comentarii aici. Mars in plm in casa si mai taceti dracu de maimutoi
5
14
Din cauza celor care iau totul in ras si nu-i respecta pe cei din jur, ba mai mult ies la gratare se ajunge aici. Sa zicem ca e un lucru ok ca iese politia si armata pe strazi, dar am o intrebare decenta. Cei din armata si politie care interactioneaza cu lumea, sunt toti testati, sunt sanatosi?
12
1
mai aduceti la constanta deastia bolnavi. liberi la oras...le face fratele vosturu mamaia deschisa..baaa noi si cand muriti facem bani...aduceti aici ca bubuim la flora la tata mazare...nu spune nimeni nimic ce bani facem noi acum...tunuri baaa tunuriiii...hahahahahaha sper sa ia copiii mei coronavirus. sa cumpar vaccin, daca am de unde. asa o sa isi dea prostu din mine seama. hai succes. daca esti Dumnezeu o sa mor si eu si progeniturile. daca nu exista. am furat si v-am pupat
5
1
Voi astia care comentati, sunteti tampiti de-a dreptul ... inclusiv eu sunt, ca va bag in seama.
4
6
De cacat sunte.ti speriati lumea degeaba asta e politica voastra vreti bani pe urma populatia...o sa iasa lumea sa strada si sa va dea muie de jeguri ce sunte.ti...scoate.ti armata in strada jandarmii.. aia nu au nicio boala sau nu poate lua fiirar mama voastra a dracului
12
5
cum era aia cu muie jandarmeria,parca asa strigau vreo 500000 de dobitoci .
10
9
s-o trimiti iohanus pe mata pe strada la revolutia di 1989,noi asa am crezut am facut un pact cu armata,ei nu ne vor impusca noi nu-i vom lapida,ca vrea iohanus jidanus-tradatorul romaniei altceva asta e
11
16

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212