rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorul bătut în Școala 28 din Constanța este un COPIL PROBLEMĂ: „A bătut groaznic și a chinuit copiii timp de 6 luni”

Cazul minorului bătut în Școala 28 „Dan Barbilian” scoate la suprafață probleme vechi de sistem. Este vorba de un copil de 14 ani, Mustafa, care a rămas repetent de mai multe ori, a fost transferat de la o instituție la alta și de fiecare dată a avut un comportament neadecvat, devenind violent și deranjând orele. Procedurile instituțiilor sunt, parcă, fără efect: scăderea notei la purtare, cercetare disciplinară și mutarea disciplinară la o altă instituție. Mamele altor copii din școală fac acuzații incredibile la adresa lui Mustafa, care ar fi amenințat unii copii cu moartea.

Cazul elevului Mustafa, de 14 ani, elev în clasa a V-a la Școala 28 a revoltat un oraș întreg. Vorbim aici de un copil cu comportament violent, care a fost bătut de trei mame pe holul instituției. Atitudinea femeilor este de condamnat chiar de conducerea instituției, iar poliția a și deschis un dosar penal pe numele femeilor. Totuși, alți părinți au precizat faptul că acel copil este un pericol social. „Am înțeles că acest specimen își sugruma colegii, îi dădea cu capul de calorifer, îi lovea brutal etc. Ca și părinte, când vezi că cei din conducere nu iau măsuri, ajungi să își faci dreptate singur”, a spus o femeie. „Îmi este rușine să-l numesc copil, acest câine a bătut 2 copii de clasa a 5-a, timp de 6 luni non-stop”, a spus o mămică. Acuzațiile nu se opresc aici! „Acest copil, care nici nu-mi vine să-i spun copil este un criminal. A bătut groaznic și a chinuit copiii de la Școala gimnazială Dan Barbilian timp de 6 luni de la începutul anului școlar care au fost chinuiți și puși la pămînt amenitându-i să nu spună nimic părinților deoarece îi va omori și încercând să sărute băieti pe gură”, a punctat o altă femeia.

Directorul instituției, Doina David, a precizat că este un copil problemă și că s-a intervenit prompt după ce s-a declanșat conflictul între mame și Mustafa.

„Este adevărat că este un copil cu o fire conflictuală, a avut un parcurs educațional diferit, a fost prin mai multe școli și a ajuns și la noi. Este mult mai mare decât vârsta clasei a V-a în care se află acum. Pe acest fond al conflictelor i s-a scăzut și nota la purtare, iar din cauza învățăturii a rămas repetent, dar și a comportamentului. Lucrurile nu sunt tocmai în regulă cu el din punct de vedere al atitudinii cu colegii mai mici. Dar asta nu justifică atitudinea mamelor de care noi ne delimităm. Dumnealor au intrat ieri în școală pentru că au depus la secretariatul unității niște reclamații. Imediat au ajuns pe holul școlii unde s-a produs incidentul. Totul a durat foarte puțin, 2-3 minute, profesorii au intervenit – directorul adjunct, ceilalți profesori de serviciu – pentru a desparte părțile. Au fost scoase afară doamnele. Totul a fost în 3 minute. Părinții au acționat și ne delimităm de tot comportamentul dumnealor. Știau foarte bine că li s-a prezentat în cadrul ședințelor cu părinții regulamentul intern. Au semnat. Știau care sunt drepturile, dar și obligațiile. Ne pare rău! Suntem o școală de top a Constanței, cu rezultate foarte bune, cu elevi deosebiți. Nu e ceea ce ne caracterizează”, a punctat pentru cotidianul „Replica de Constanța” directorul Școlii nr. 28.

De asemenea, copilul a refuzat să fie consiliat psihologic, chiar dacă psihologul instituției știa ce fel de comportament avea acesta și era recomandat să se prezinte la aceste ședințe. Desigur, comportamentul violent al băiatului nu justifică acțiunea femeilor.

„Avem psiholog în școală. Psihologul desfășoară și consiliere la clasă. Îl cunoaște. El a refuzat consilierea. În momentul acesta am făcut tot ce s-a stat în putință. Nu poate fi obligat să participe la niște activități. Inspectoratul nu a fost informat. Sunt probleme care se rezolvă la nivelul instituției. Avem pârghii pentru a rezolva astfel de probleme: scăderea notei la purtare, există comisie de disciplină. ISJ nu are nicio vină, noi avem un regulament pe care îl respectăm și urmăm procedurile. Sunt copii problemă – iar acestea se gestionează la nivel de școală. Problema e că adulții nu au înțeles că dreptatea nu se face cu pumnul. Noi nici nu am apucat să citim acele reclamații. Anul trecut i s-a scăzut nota la purtare și a rămas reptent. Chiar acum avem comisia de curriculum la nivelul clasei care s-a întrunit și se propusese în consiliul profesoral scăderea din nou a notei la purtare. A creat probleme și anul acesta – comportamentul lui în timpul orelor, cu colegii, în pauze, și atunci urmează să discutăm și acest aspect. Mămicile vor răspunde în fața legii pentru atitudinea. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putință”, potrivit conducerii școlii.

Mama lui Mustafa a punctat că și sora minorului a fost lovită de cele trei mame, directorul dorind să clarifice cum s-a întâmplat acest lucru.

„Sora băiatului este elevă în clasa a VIII-a. Ea a ajuns în zona conflictului și a încercat să despartă. E posibil ca în acea îmbrânceală să fi fost rănită și ea. Mama ei declară niște lucruri care nu sunt tocmai conforme cu realitatea. Cercetarea va scoate la lumină toate aspectele”, a precizat directorul instituției.

„Noi de ieri avem toată situația. După ce s-a întâmplat au fost doi colegi de-ai noștri acolo. Avem totul. Înțeleg că există și o cercetare penală pentru cele două mămici care veniseră la școală să depună sesizarea pentru ceea ce făcuse copilul respectiv. Ele erau mămicile unor copii, colegi cu băiatul respectiv. Înțeleg că împlinește anul acesta 14 ani, deci erau niște probleme acolo. Numai că nu așa se rezolvă problemele! După ce și-au depus sesizarea și au înregistrat-o la secretariat, în loc să plece liniștite, s-au dus la etajul al doilea, unde l-au întâlnit și s-a întâmplat. Avem de ieri situația și astăzi este în continuare domnul inspector acolo căci luăm și ceea ce a făcut școala – era cu monitorizarea psihologului, cu o serie de altă lucruri care s-a întâmplat la clasă. Eu i-am și cerut să xeroxeze absolut toate documentele din ultima perioadă. Am vorbit și cu doamna director, mi-a explicat că din momentul în care au intrat, căci mi-a făcut captură de la camerele de supraveghere, a durat puțin până au ajuns la etaj. Asta o să discutăm și noi în Consiliul de Administrație, dar asta după ce o să avem toată cercetarea pe care am demarat-o. După ce vine colegul cu raportul. O să vedem și dacă a existat vreo greșeală a conducerii școlii. Eu am discutat și cu gardianul, dar pe perioada pauzei are misiunea să supravegheze curtea școlii, dar este și normal, iar mamele s-au dus spre secretariat. Să le interzici părinților în unitatea școlară este absurd. Nimeni nu se gândește la reacția lor. Este o situație destul de delicată și uneori te trezești în mijlocul evenimentelor. Din păcate, nu cred că este nici primul, dar nici ultimul eveniment", a spus Petrică Miu, inspector șef la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Ce spun polițiștii de incidentul cu minorul bătut în școală

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de directorul unei școli gimnaziale din municipiul Constanța asupra faptului că un elev al respectivei unități de învățământ ar fi fost agresat fizic, în pauza dintre cursuri, de două femei, în vârstă de 30, respectiv 37 de ani.

Cele două persoane în cauză sunt mamele a doi elevi, colegi de clasă cu persoana vătămată. În cauză, polițiștii constănțeni efectueaza cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Minorul agresat va fi examinat medico-legal și a fi formulate propuneri legale corespunzătoare.

C.C.

miercuri, 31 ianuarie 2018512
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

10Laura(3 feb 08:42)
Minorul trebuie reeducat...nu putem tine fiara printre copilasii nostri..regret ,nu sunt pentru violenta sub nici o forma dar in aceasta tara mori cu dreptatea in mana!
33Ion(1 feb 22:04)
Tiganii sar la bataie ca asa le este natura lor , ei n au educatie , nu stiu sa scrie , sa citeasca si voi oameni normali le luati apararea. Despre asta este vorba in aceasta societata! Nu se mai cunoaste diferenta intre normal si anormal
54Petre baluta(1 feb 13:14)
Copilul este un caine turbat, trebuiau luate masuri.
03maria(1 feb 11:42)
Cadrele didactice vor ajunge sa fie batute in clasa ca si in cazul de la tv cind o d-na prof era batuta la fund de catre 2 elevi golani de16 ani
114Constantean(31 ian 22:50)
1. Scoala 28 nu este de top. Este un jeg de scoala care accepta toti tiganii 2. Daca nu se luau masuri eu ca tata il spanzuram de coaie pe acest animal iar pe director si diriginte ii puneam sa si dea palme unul altuia, pt ca sunt la fel de vinovati.
413Bai aia care il numesti caine(31 ian 22:20)
Jignesti cainii mai prostanaco. Cainii au caracter sunt intelugenti, buni, loiali. Jigodia de copil nu are comportament de caine ci de om psihopat. Ar trebui dus din scoala intr un lagar
114Noaptea mintii(31 ian 22:17)
Cele trei mamici erau doua,nu erau tiganci imputite ci doua doamne,scoala 28 e de top are cel putin 4 tigani cu merite deosebite,directoarea ce nici nu a apucat sa citeasca reclamatia stia prea bine de elevul emerit.Copilasul maltratat este o victima a sistemului care il plimba de la o scoala la alta in loc sa ii futa o mama de bataie si o scoala de corectie.Ce este cu adevarat tragic si dureros este faptul ca iau scazut nota la purtare,avea copilul insomnii frate.Tine careva un pariu : in maxim doi ani asta ajunge la puscarie?!
115Oana(31 ian 21:59)
Lasand la o parte scandalul, articolul acesta de cine este scris? De femeia de serviciu? Spre sfarsitul lui, m-am chinuit rau de tot sa inteleg despre ce este vorba...
145Elena(31 ian 20:11)
Cum au intrat acele mamici in scoala?Paza ce facea?
020Mama indignata(31 ian 19:38)
Cum este posibil sa zici ca s-au luat toate masurile? Refuza sa fie consiliat, i se scade nota la purtare si doi bani nu da copilul. Sunt convinsa ca parintii au fost instiintati si nici nu s-au sinchisit sa-ti educe copilul. Ce atitudine poti sa ai ca mama cand iti vezi copilul batut si injosit? Ce vedem la TV? Am ajuns sa ne facem singuri dreptate. Nu sunt de acord cu bataia, dar le dau dreptate.
138allah(31 ian 19:09)
copilasul Mustafa a facut ceva scoala in siria iar mamele au actionat corect atita timp cit nimeni nu ia masuri contra ciuhabului
39dan(31 ian 19:05)
directoarea si politia sunt mana in mana cu tiganii
411Oras de cacat oameni...(31 ian 18:46)
Tot sistemul este devina , neimplicarea si lipsa de profesionalism duc la aceste incidente, cand statul nu isi protejeaza pepeniera , populatia incearca sa se autoprotejeze , prin urmare incidentul acesta este minor, sunt cazuri mult mai grave in scoli si sunt musamalizate sau ascunse, asa ca incercati sa rezistati inca vre-o 50 de ani , care moare moare .....
327George(31 ian 18:43)
Am fost profesor 26 de ani. Din pacate scoala nu are parghii sa se impuna in cazul elevilor problema.Se pare ca trebuie sa faci singur dreptate. Nu e bine dar sltfel nu se mai poate. Bravo mamicilor.
726Nimic mai fals!!!(31 ian 18:28)
Daca era vinovat acel baietandru, trebuiau sunate autoritatile statului! Nu sa isi faca singure dreptate, ciorilr alea imputite!!! Doar asa gandeste aceasta etnie nenorocita si antisociala! Moarte ciorilor!
510PNL.-..EPRE...(31 ian 17:45)
politia in Romania este un handel...intervine doar sa bata femei si batrane in piata pentru o legatura de patrunjel dar pentru a popri un derbedeu ...frica cat cuprinde....pentru asemenea specimene trebuie aplicata oci pentru ochi..atata timp cat justitia si politia sunt doar niste "concepte" si nu realitati.
319Bogdan(31 ian 17:18)
Fandosita aia de doamna director cu aere de scoala de prestigiu, se vede ce prestigiu, ar trebui sa plece imediat. Nu a anuntat ca nu era cazul???? Ii era teama pizdei. La un asemenea raspuns, pe langa copil, daca se atingea de copilul meu, ii rupeam capul si ei ca sa intelega cum se poate rezolva
233tata(31 ian 17:14)
felicit aceste doamne pentru curaj!
239Anton(31 ian 16:38)
Solutia legala, respectand valorile democratiei,este una extrem de simpla: Mustafa a fost crescut prost,intr-un mediu familial inadecvat iar rezultatul este vizibil,minorul de 14 ani are tulburari de comportament.Ca atare,parintii lui Mustafa trebuie decazuti din drepturile parintesti iar minorul plasat de urgenta intr-o institutie specializata.Doar in acest mod,departe de familia,cartierul si gasca care l-au transformat intr-un pericol pentru cei din jur,putem spera ca el sa fie recuperat sub supravegherea unor psihologi,psihiatri si ai celor de la casa copiilor.
262Gabs(31 ian 15:53)
Felicitari doamnelor. Rusine conducerii scolii, dirigintelui de la clasa respectiva, profesorilor pentru faptul ca stau la "umbra" si asteapta sa se rezolve totul de la sine... ca daca deschid gura sint taiate la portie. De ce sa se complice cu rapoarte, declaratii si alta hartogaraie cu politia, autoritatea tutelara sau cu inspectoratul scolar ?, cind este mai bine sa ne " facem ca lucram"...
1418Dreptate(31 ian 15:47)
Cand il ia cu SMURD si Directoarea sterge filmarile ...sigur este vinovat copilul! Jigodii care vor sa musamalizeze...POLITIA si Ministerul educatiei! Plus sfatul conducerii: "nu arata filmuletul altfel nu putem prinde femeile batause"! HA HA HA
515adevar(31 ian 15:18)
Elevul este arab, iar mamicile sint tiganci in halat. Sa fie inteles..
531Bug(31 ian 15:13)
FOARTE BINEEEEE !!! Parinti luati exemplu !! Sa se termine cu cacatii astia de golani de mici ! Tebuie caftiti ca la box, daca politia nu ia masuri ,si hai sa facem ompetitie sa se deschida scolile de corectie !
342Catalin(31 ian 15:05)
Foarte bine au facut!Trebuia batut de mult.
232Justitiarul(31 ian 14:54)
Este clasa a v a si are 14 ani....terorizeaza copii,si a fost batut de 2 mamici...cred ca daca era batut de un tati cu simt de raspundere nu mai aparea filmarea aia...si nici dosare pe la politie!deci domnilor tatici care aveti copii la scoala respectiva,luati masuri,doar sunteti crescuti in vremea cand legea se facea cu pumnul,iar cei mari aveau respect!fereasca sa.mi terorizeze copilul specimene de genul ,ca nici ma.sa nu.l mai cunoaste dupa ce ii dau 2 palme
440Nicu(31 ian 14:51)
Au procedat pe jumatate bine mamele respective. Personal m-as fi ocupat de el fara martori si as fi facut tot posibilul ca 2-3 luni sa doarma doar pe burta. Mi-am crescut copilul de la 2 luni pt ca nu aveam munca iar mama copilului s-a dus la munca. Pus in situatia de a afla ca cineva imi chinuie copilul jur ca ii ruinez toata familia fara a clipi macar. Pt puiul meu transform in ingrasamant mii de animale precum ... viitorul "radicalizat" prezentat in cazul de fata. Sper ca in viitor sa nu trebuiasca cineva sa aibe de suferit inainte de a fi "linistit".
434Daniela(31 ian 14:41)
Aceeasi situatie este si la sc nr 8, nu este doar un elev ci chiar 2 care au mari probleme de comportament , ne terorizeaza copii , fiica mea a fost agresata de nenumarate ori. Conducerea sustine ca mai mult decat monitorizarea acestora nu se poate face . Domnul director da ochii peste cap cand aude de situatie . Deja s-au facut nenumarate reclamatii, chiar eu azi am facut 3 reclamatii si declaratii cu privire la acest elev. Sunt tare curioasa ce se va rezolva . Cert e ca , fiica mea nu mai vrea si nu mai poate venii singura acasa de frica. Ce e de facut? sa asteptam sa se intample o nenorocir
138Grohgroh(31 ian 14:30)
Ce o sa faca cand va fi mare? Cazare MOCA de la primarie in selectul si neproductivul cartier Henry Coanda. Mancare moca si ajutor social cu duiumu, doar doar sa voteze cu ciuma rosie.
034Miruna(31 ian 14:28)
Nici eu nu as fii stat cu mainile in san ! Trebuiau luate masuri,chiar si exmatricularea ! Daca sistemul imi bate copilul,acceptand violenta in scoala,eu sa stau si sa astept ? Nu ! Doar ca, daca era fara martori era fara repercursiuni pt mame ! Violenta in scoala,nu trebuie tolerata ! Dupa cateva avertismente,copilul sa ramana acasa !
044Gig(31 ian 14:25)
Ba trebuia rupt in doua.. adica imi trimit copilul la scoala si asta 6 luni il chinuie fara sa i se intample nimic? Adica el are drepturi si eu nu? Il bateam si pe director si pe diriginte
336Tot un parinte(31 ian 14:20)
Exista un caz identic la scoala 8 din Constanta. Dar cadrele didactice nu iau nici o masura. Nu au chemat niciodata politia, nu au scazut nota la purtare agresorului , nu au anuntat inspectoratul scolar desi cazul este cunoscut de cel putin 2 -3 ani .Mama agresorului este cadru didactic
239travis(31 ian 14:14)
Trebuie batut ca pe hotii de cai.Dati bani la nsite borfasi sa-i rupa o mina si un picior ca sa mai stea pe acasa.dca mai bate copii,se repeta tratamentul pina se invata minte!
237Nicu(31 ian 14:00)
Ce "scoala de top" sunteti voi? Ne trimitem copii la scoala si sunt maltratati de un huligan care nu-l vrea nimeni? Stiind ca are probleme trebuia monitorizat indeaproape! Conducerea scolii este vinovata de tot!
451Mazare(31 ian 13:53)
Doamele ar trebuii medaliate cu aur iar coplilul batut in fiecare zi, fara motiv, impreuna cu familia lui.
342Laur(31 ian 13:39)
Si cand te gandesti ca din taxele noastre "integram" cancerul asta social, iar UE se uita peste gard ca ii discriminam si nu le dam sanse la educatie. Iata sansa la educatie - la 30 de ani poate trecea clasa a VI-a. Poate se sesizeaza si Primaria sa isi pazeasca scolile din subordine, nu sa plateasca parintii firme de paza. Greseala mamelor ca nu au apelat la niste specialisti in domeniu!
138Mamadecopil(31 ian 13:33)
Acel copil are parinti. Cel putin o mama,care se pare ca vine pe la scoala. Ce masuri s-au luat la nivel de familie? Daca familia nu poate corecta, daca scoala nu poate face nimic de ce il mai obligam pe acest copil sa vina la scoala?
135O mama indignata(31 ian 13:31)
Ce vrea politia? Amendeaza mamele care si-au aparat copiii nu o amendeaza pe mama lui Mustafa? Iti deschide politia dosar penal daca iti aperi copilul nu mamei sau parintilor elevului agresiv si periculos?
820naekst(31 ian 13:28)
Deja avem in discutie doua subiecte complet separate. Unul este subiectul unui "copil problema" intr-un sistem de invatamint, iar rezolvarea acestui caz este de competenta scolii, a protectiei copilului, a psihiatrilor a justitie, a programelor de protectie ori reeducare a minorilor. Cel de-al doilea subiect, care nu se poate justifica prin faptul ca un copil este catalogat ca "copil cu probleme", este faptul ca trei "mame" au patruns in scoala si l-au luat la bataie pe minorul problema. Ori rezolvarea acestui caz este doar de competenta politiei si a justitiei.
228ana(31 ian 13:21)
felicitari mamicilor care au reactionat .rusine celor responsabili din scoala care nu au facut nimic nota scazuta la purtare nu e o solutie .iar mustafa cu tot neamul la SOCOLANu e posibil ca un dement mintal sa si bata joc de o scoala
426Gigi(31 ian 13:08)
D aia l -au luat hadaroaicele la palme...
238Un profesor(31 ian 13:06)
Sistemul este prost si incurajeaza asemenea comportamente. Noi, cadrele didactice, nu avem voie sa ii atingem nici cu un fulg ca ne trezim cu penalizari iar elevul, care se manifesta ingrozitor la clasa si isi deranjeaza colegii, nu pateste nimic. Doar i se scade nota la purtare! Trebuie sa se ia masuri si sa nu mai dati vina pe cadre didactice si directori! Noi suntem nevoiti sa respectam legea impusa de catre sistem altfel ne pierdem locul de munca! Dar in ritmul acesta vom ajunge sa fim dati afara in suturi de catre elevi...
333judecatoru(31 ian 13:06)
1 copilu treb dat afara din scola 2 profii treb sa sesizeze politia 3 parintii treb sa l ooare cu bataia 4 eu ma pish pe el si i dau foc 5 pe masa o fac posta iar tacsu e un retard nevinovat daca nu reuseste sa l educe
132Ion(31 ian 12:58)
Asa ceva la scoala Dan Barbilian ?!
025Un simplu cetatean(31 ian 12:51)
Judec a ne face dreptate singuri,dar dincolo de lege ce am face restul daca am fi in locul acestor femei? Cabd iti vezi copilul terorizat si nimeni nu face nimic??? Inainte de a respecta legea esti om ,esti mama!!! Chiar daca au incalcat legea le respect ca au fost mame!!! Frumos ar fi ca multi sa mergem cabd ele vor fi judecate!!! Daca stam cu mainile in san multi vom pati ca ele!!! Trebuie mediatizata masiv sustinerea lor!!!!!
252parinte(31 ian 12:45)
ce fel de director este ,daca timp de 6 luni a tolerat acte de violenta fara sa ia masuri, ce trebuia se se mai intample ca sa se faca nu stiu ce comisie , in scoala?Ala putea sa bata cat voia el ca si asa nu il puteau opri si parintii sa stea sa ce? normal ca imi fac singur dreptate.pana ajungila inspectorat, pana se citeste reclamatia, pana , pana asta batea cat voia el.De vina e conducerea scoalii, clar.Eu as intreba-o pe dna director ,in situatia in care unul din copiii batuti si maltratati era copilul ei sau o cunostinta, ar mai fi stat 6 luni fara sa faca nimic?
263profesoru(31 ian 12:06)
felicitari doamnelor
240nicolae(31 ian 12:03)
directorul scolii,profesorii,agentii de paza,in situatia ca stiu de un asemenea element ce masuri iau ? directoarea recunoaste senina ca situatia se perpetueaza de 6 luni,ca nu a citit macar reclamatiile parintilor, or aacest fapt ma duce cu gandul ca primea darul de la paritii batausului sa nu facaa nimic,sa nu anunte inspectoratul ca este depasita de situatie,sa astepte sa se intample o tragedie ! aceasta directoare care pune viata celorlalti copii in pericol de dragul spagii mai poate sta pe post ?? sau este si ea numita politic si nimeni nu se atinga de ea ??
265Calin(31 ian 12:03)
Mamelor care l-au batut, felicitari ! Si eu as fi facut la fel.
130gogu(31 ian 11:59)
de curiozitate care e scorul la scoala aia de top? pe vremea mea si daca stateai la casa in fata la 28 nu te primeau ca vezi doamne numa elevi buni sunt acolo.
159Vicentiu(31 ian 11:34)
Copilul acesta trebuie dus la scoala de corectie! Daca a ramas repetent 3 ani, este clar ca are 1 problema! De ce sta in scoala alaturi de alti copii! Personal daca copilul meu era terorizat de alt copil constant nu cred ca puteam sa ma opresc pana nu il zdrobeam! Si cu siguranta 6 luni nu mai calca in scoala! Sunt rezoltat ca in 2018 se tolereaza astfel de comportante din partea unor directori incometenti care in primul rand in scoala trebuie sa puna SIGURANTA copiilor pe primul loc! In rest nu ma intereseaza daca ai nota 5 sau nota 9! Daca copilul merge traumatizat la scoala este pierdut!!
mai mult...Replica
1 aug 00:01ReplicaSTAȚIUNEA MAMAIA, CRITICATĂ DUR de TURIȘTI: ‘SCUMPĂ ŞI MIZERABILĂ!`

De la an la an, stațiunea considerată cea mai luxoasă de pe litoralul românesc, Mamaia, pare să se coboare rușinos...913

1 aug 22:38ReplicaLOCUITORII din TOMIS NORD sunt DISPERAȚI: Au ÎNCEPUT LUCRĂRILE pe CIȘMELEI!688
1 aug 00:28ReplicaConstănțeanca Alexandra STAN nu mai face TOPLESS pentru că... NU o LASĂ SOȚUL!1041
31 iul 13:29ReplicaATENȚIE! Temperaturi de până la 38 de grade, în Dobrogea

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de ploi și vijelii valabil în 10 județe din țară,...1371

1 aug 22:02ReplicaPOLIȚISTUL de la Secția 5, care a OMORÂT în BĂTAIE un om, trimis în JUDECATĂ548
1 aug 22:10ReplicaOana Marica a confirmat că este în vacanță cu Alex Bodi!6480
1 aug 00:02ReplicaFlorin CÎȚU, la Tulcea: Aţi SALVAT România de un SPION RUS'

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat, sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, pe liberalii din acest...784

1 aug 22:19ReplicaZeci de români au RĂMAS pe AEROPORT după ce WizzAir a vândut mai multe bilete decât locuri666
1 aug 00:00ReplicaPRINS la FURAT, pe bulevardul Mamaia3098
1 aug 22:25ReplicaDana Săvuică face SENZAȚIE pe plajă la 51 de ani, în costum de baie

Într-un costum de baie care îi acoperă perfect sânii și formele atât cât trebuie, Dana Săvuică a fost...1168

1 aug 22:30ReplicaPolițiștii constănțeni, RAZII în JUDEȚ! Video716
1 aug 00:05ReplicaOMS mai SPULBERĂ un MIT legat de tulpina DELTA!752
Vremea
21.3°21.3° - 27.3° duminică, 1 august 2021
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 4.46 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/4923482026638
5/404212093311
joker2113434310
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 aug 00:00SportFC Voluntari, prima victorie a sezonului (2-1 vs U Craiova 1948)

FC Voluntari a obținut prima victorie din noul sezon de Liga 1, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-1, în fața...72

1 aug 01:19SportRomânia a coborât pe locul 23 în clasamentul pe medalii / China se menține pe prima poziție

România a coborât de pe locul 21 pe 23 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la finalul zilei...80

1 aug 00:00SportIanis Hagi, gol spectaculos în prima etapă - A deschis scorul pentru Rangers, dar a părăsit terenul după un fault dur al unui adversar

Ianis Hagi a debutat perfect în noul sezon din Scoția: internaționalul român a înscris un gol spectaculos pentru...100

1 aug 00:29SportO canotoare australiană a câștigat o medalie de bronz și una de aur la JO 2020 după ce și-a reparat caiacul cu un prezervativ

Canotoarea australiană Jessica Fox, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a folosit un prezervativ pentru...278

Local
31 iul 23:51LocalUn CONTAINER s-a DESPRINS și a AVARIAT o MAȘINĂ, între Castelu și Murfatlar!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este întrerupt,...1510

31 iul 23:52LocalPERCHEZIȚII DIICOT: Un individ prins în MAMAIA!

La data de 29.07.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din...1329

31 iul 23:52LocalLinia estivală City Tour, DEVIATĂ. VEZI pe ce RUTĂ!

581

31 iul 23:52LocalȘEDINȚĂ de Consiliu Local, la Medgidia. Vezi ce proiecte s-au aprobat!

Joi, 29 iulie 2021, s-a desfășurat ședința ordinară a lunii iulie în cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia....557

31 iul 23:53LocalRAEDPP scoate la LICITAȚIE trei AUTOTURISME

Regia Autonomă ,,Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa organizează licitație publică cu plic...1067

31 iul 23:53LocalO MAȘINĂ s-a RĂSTURNAT și a ajuns în ȘANȚ, la HÂRȘOVA! ȘOFERUL era MORT de BEAT

680

Politică
31 iul 00:13PoliticăCioloș: Nu renunţăm la alegerea primarilor în două tururi

Copreşedintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Teleorman, că formaţiunea sa...266

31 iul 00:15PoliticăRăsăuțeanu îl atacă pe Caragheorghe: „De ce jucați teatru?”

Ședința de Consiliu Local Municipal nu se putea desfășura nici de această dată în liniște și prietenește....530

31 iul 00:16PoliticăBăsescu tună și fulgeră: Drulă trebuie să demisioneze!

691

31 iul 00:16PoliticăBarna execută ordinul lui Cîțu: Va fi primit în audiență de Patriarhul României

Dan Barna i-a cerut lui Florin Cîțu să implice mai mult Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare...444

31 iul 00:18PoliticăMinistrul Muncii anunță noi ajutoare: banii merg către românii lăsați fără avuții de inundații

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat că 82 de familii şi persoane singure din şapte judeţe vor primi ajutoare...296

31 iul 00:19PoliticăBarna: Problema este viteza reformelor. Intenţie de schimbare există la toate partidele din coaliţie

334

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1198

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2049

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11453

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1448

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2211

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2710

Monden
31 iul 00:00MondenEmisiunea de talente The X Factor a lui Simon Cowell, anulată după 17 ani

Emisiunea de talente „The X Factor” a lui Simon Cowell a fost anulată de ITV după 17 ani, informează The Sun,...286

31 iul 00:00MondenRegé-Jean Page va fi Sfântul, într-o nouă adaptare Paramount a romanelor scrise de Leslie Charteris

Actorul Regé-Jean Page, care a devenit cunoscut graţie rolului din serialul „Bridgerton”, va interpreta rolul...198

31 iul 00:00MondenGérard Depardieu va filma un lungmetraj în Rusia

Actorul francez Gérard Depardieu, cetăţean rus din 2013, va filma în Rusia un lungmetraj despre un regiment francez...201

31 iul 00:00MondenActorul Bob Odenkirk se află "în stare stabilă", după ce a leşinat în timpul filmărilor pentru un serial TV

Actorul american Bob Odenkirk se afla în stare stabilă miercuri într-un spital în care a fost internat de urgenţă...203

31 iul 00:00MondenSerialul de animaţie pentru copii „Arthur“ se va încheia după 25 de ani de difuzare

Serialul ''Arthur'', cel mai longeviv serial de animaţie pentru copii din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani...160

31 iul 00:00MondenCântăreţul Johnny Ventura, vedetă a stilului merengue, a decedat la 81 de ani

191

Mapamond
31 iul 00:00MapamondUn oraş polonez pierde fonduri europene şi norvegiene pentru că s-a declarat „zonă liberă de LGBT“

Oraşul Swidnik, din estul Poloniei, nu va mai putea obţine fonduri europene şi norvegiene în valoare totală de 8,8...210

31 iul 00:00MapamondGermania: Bilanţul exploziei din uzina de tratare a deşeurilor din Leverkusen a crescut la cinci morţi

Trei cadavre au fost descoperite în ruinele incineratorului de deşeuri care a fost distrus în această săptămână...177

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: ECDC avertizează împotriva călătoriilor în insulele elene din sudul Mării Egee

173

31 iul 00:00MapamondAustria a descoperit peste 200 de cazuri de COVID-19 în rândul participanţilor la un festival în Croaţia

Austria a identificat cel puţin 215 cazuri de COVID-19 în rândul unor tineri care au călătorit în Croaţia pentru...179

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: Autorităţile din Atena oferă servicii de vaccinare la domiciliul persoanelor care nu se pot deplasa

Autorităţile sanitare din Atena lansează o unitate mobilă de vaccinare în scopul inoculării la domiciliu...170

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: Portugalia ridică interdicţia privind circulaţia pe timpul nopţii

174

Sănătate
31 iul 00:00SănătateTerapia comportamentală online, eficientă pentru copii și adolescenți cu tulburare obsesiv-compulsivă

Potrivit unui studiu al Institutului Karolinska din Suedia, terapia cognitv-comportamentală online poate fi la fel de...163

31 iul 21:17SănătateExfolierea buzelor: ce ingrediente naturale poți folosi?

Află în cele ce urmează de ce e bine să-ți exfoliezi regulat buzele, cum procedezi și ce ingrediente naturale...171

31 iul 21:15SănătateCum îți afectează perna tenul și părul și ce poți face în acest sens

205

30 iul 10:05SănătateMINISTRUL SĂNĂTĂȚII: Ne așteptăm la un număr MARE de INFECȚII cu tulpina DELTA!

Tulpina Delta începe să devină dominantă, iar România s-ar putea aștepta un o creștere importantă a numărului...784

31 iul 00:00SănătateNutrienți esentiali pentru dezvoltarea copilului

Pentru a crește și a se dezvolta sănătos, un copil are nevoie de proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și de...173

31 iul 00:00SănătateActivități de vacanță care îi mențin pe copii curioși și le îmbunătățesc atenția

Vacanța de vara poate fi un adevărat paradis pentru copii când vine vorba de învățare și educație, dacă știi...170

31 iul 21:12SănătateGazpacho și tarator: rețete de supe reci de vară

În zilele caniculare, când vrei să scapi de căldura de la aragaz, apelează cu încredere la supele reci de vară,...196

31 iul 00:00SănătateMuzica în căști pentru alergare te ajută să fii mai motivat

Cercetările arată că persoanele care preferă să aibă muzică în căști pentru momentele de alergare se simt mai...176

31 iul 00:00SănătateCe beneficii au îmbrățișările pentru sănătate?

194

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT