REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Minorul bătut în Școala 28 din Constanța este un COPIL PROBLEMĂ: „A bătut groaznic și a chinuit copiii timp de 6 luni”

Minorul bătut în Școala 28 din Constanța este un COPIL PROBLEMĂ: „A bătut groaznic și a chinuit copiii timp de 6 luni”

Replica API 31 ianuarie 2018 | 13:30 2423

Cazul minorului bătut în Școala 28 „Dan Barbilian” scoate la suprafață probleme vechi de sistem. Este vorba de un copil de 14 ani, Mustafa, care a rămas repetent de mai multe ori, a fost transferat de la o instituție la alta și de fiecare dată a avut un comportament neadecvat, devenind violent și deranjând orele. Procedurile instituțiilor sunt, parcă, fără efect: scăderea notei la purtare, cercetare disciplinară și mutarea disciplinară la o altă instituție. Mamele altor copii din școală fac acuzații incredibile la adresa lui Mustafa, care ar fi amenințat unii copii cu moartea.

Cazul elevului Mustafa, de 14 ani, elev în clasa a V-a la Școala 28 a revoltat un oraș întreg. Vorbim aici de un copil cu comportament violent, care a fost bătut de trei mame pe holul instituției. Atitudinea femeilor este de condamnat chiar de conducerea instituției, iar poliția a și deschis un dosar penal pe numele femeilor. Totuși, alți părinți au precizat faptul că acel copil este un pericol social. „Am înțeles că acest specimen își sugruma colegii, îi dădea cu capul de calorifer, îi lovea brutal etc. Ca și părinte, când vezi că cei din conducere nu iau măsuri, ajungi să își faci dreptate singur”, a spus o femeie. „Îmi este rușine să-l numesc copil, acest câine a bătut 2 copii de clasa a 5-a, timp de 6 luni non-stop”, a spus o mămică. Acuzațiile nu se opresc aici! „Acest copil, care nici nu-mi vine să-i spun copil este un criminal. A bătut groaznic și a chinuit copiii de la Școala gimnazială Dan Barbilian timp de 6 luni de la începutul anului școlar care au fost chinuiți și puși la pămînt amenitându-i să nu spună nimic părinților deoarece îi va omori și încercând să sărute băieti pe gură”, a punctat o altă femeia.

Directorul instituției, Doina David, a precizat că este un copil problemă și că s-a intervenit prompt după ce s-a declanșat conflictul între mame și Mustafa.

„Este adevărat că este un copil cu o fire conflictuală, a avut un parcurs educațional diferit, a fost prin mai multe școli și a ajuns și la noi. Este mult mai mare decât vârsta clasei a V-a în care se află acum. Pe acest fond al conflictelor i s-a scăzut și nota la purtare, iar din cauza învățăturii a rămas repetent, dar și a comportamentului. Lucrurile nu sunt tocmai în regulă cu el din punct de vedere al atitudinii cu colegii mai mici. Dar asta nu justifică atitudinea mamelor de care noi ne delimităm. Dumnealor au intrat ieri în școală pentru că au depus la secretariatul unității niște reclamații. Imediat au ajuns pe holul școlii unde s-a produs incidentul. Totul a durat foarte puțin, 2-3 minute, profesorii au intervenit – directorul adjunct, ceilalți profesori de serviciu – pentru a desparte părțile. Au fost scoase afară doamnele. Totul a fost în 3 minute. Părinții au acționat și ne delimităm de tot comportamentul dumnealor. Știau foarte bine că li s-a prezentat în cadrul ședințelor cu părinții regulamentul intern. Au semnat. Știau care sunt drepturile, dar și obligațiile. Ne pare rău! Suntem o școală de top a Constanței, cu rezultate foarte bune, cu elevi deosebiți. Nu e ceea ce ne caracterizează”, a punctat pentru cotidianul „Replica de Constanța” directorul Școlii nr. 28.

De asemenea, copilul a refuzat să fie consiliat psihologic, chiar dacă psihologul instituției știa ce fel de comportament avea acesta și era recomandat să se prezinte la aceste ședințe. Desigur, comportamentul violent al băiatului nu justifică acțiunea femeilor.

„Avem psiholog în școală. Psihologul desfășoară și consiliere la clasă. Îl cunoaște. El a refuzat consilierea. În momentul acesta am făcut tot ce s-a stat în putință. Nu poate fi obligat să participe la niște activități. Inspectoratul nu a fost informat. Sunt probleme care se rezolvă la nivelul instituției. Avem pârghii pentru a rezolva astfel de probleme: scăderea notei la purtare, există comisie de disciplină. ISJ nu are nicio vină, noi avem un regulament pe care îl respectăm și urmăm procedurile. Sunt copii problemă – iar acestea se gestionează la nivel de școală. Problema e că adulții nu au înțeles că dreptatea nu se face cu pumnul. Noi nici nu am apucat să citim acele reclamații. Anul trecut i s-a scăzut nota la purtare și a rămas reptent. Chiar acum avem comisia de curriculum la nivelul clasei care s-a întrunit și se propusese în consiliul profesoral scăderea din nou a notei la purtare. A creat probleme și anul acesta – comportamentul lui în timpul orelor, cu colegii, în pauze, și atunci urmează să discutăm și acest aspect. Mămicile vor răspunde în fața legii pentru atitudinea. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putință”, potrivit conducerii școlii.

Mama lui Mustafa a punctat că și sora minorului a fost lovită de cele trei mame, directorul dorind să clarifice cum s-a întâmplat acest lucru.

„Sora băiatului este elevă în clasa a VIII-a. Ea a ajuns în zona conflictului și a încercat să despartă. E posibil ca în acea îmbrânceală să fi fost rănită și ea. Mama ei declară niște lucruri care nu sunt tocmai conforme cu realitatea. Cercetarea va scoate la lumină toate aspectele”, a precizat directorul instituției.

„Noi de ieri avem toată situația. După ce s-a întâmplat au fost doi colegi de-ai noștri acolo. Avem totul. Înțeleg că există și o cercetare penală pentru cele două mămici care veniseră la școală să depună sesizarea pentru ceea ce făcuse copilul respectiv. Ele erau mămicile unor copii, colegi cu băiatul respectiv. Înțeleg că împlinește anul acesta 14 ani, deci erau niște probleme acolo. Numai că nu așa se rezolvă problemele! După ce și-au depus sesizarea și au înregistrat-o la secretariat, în loc să plece liniștite, s-au dus la etajul al doilea, unde l-au întâlnit și s-a întâmplat. Avem de ieri situația și astăzi este în continuare domnul inspector acolo căci luăm și ceea ce a făcut școala – era cu monitorizarea psihologului, cu o serie de altă lucruri care s-a întâmplat la clasă. Eu i-am și cerut să xeroxeze absolut toate documentele din ultima perioadă. Am vorbit și cu doamna director, mi-a explicat că din momentul în care au intrat, căci mi-a făcut captură de la camerele de supraveghere, a durat puțin până au ajuns la etaj. Asta o să discutăm și noi în Consiliul de Administrație, dar asta după ce o să avem toată cercetarea pe care am demarat-o. După ce vine colegul cu raportul. O să vedem și dacă a existat vreo greșeală a conducerii școlii. Eu am discutat și cu gardianul, dar pe perioada pauzei are misiunea să supravegheze curtea școlii, dar este și normal, iar mamele s-au dus spre secretariat. Să le interzici părinților în unitatea școlară este absurd. Nimeni nu se gândește la reacția lor. Este o situație destul de delicată și uneori te trezești în mijlocul evenimentelor. Din păcate, nu cred că este nici primul, dar nici ultimul eveniment", a spus Petrică Miu, inspector șef la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Ce spun polițiștii de incidentul cu minorul bătut în școală

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de directorul unei școli gimnaziale din municipiul Constanța asupra faptului că un elev al respectivei unități de învățământ ar fi fost agresat fizic, în pauza dintre cursuri, de două femei, în vârstă de 30, respectiv 37 de ani.

Cele două persoane în cauză sunt mamele a doi elevi, colegi de clasă cu persoana vătămată. În cauză, polițiștii constănțeni efectueaza cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Minorul agresat va fi examinat medico-legal și a fi formulate propuneri legale corespunzătoare.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minorul trebuie reeducat...nu putem tine fiara printre copilasii nostri..regret ,nu sunt pentru violenta sub nici o forma dar in aceasta tara mori cu dreptatea in mana!
0
1
Tiganii sar la bataie ca asa le este natura lor , ei n au educatie , nu stiu sa scrie , sa citeasca si voi oameni normali le luati apararea. Despre asta este vorba in aceasta societata! Nu se mai cunoaste diferenta intre normal si anormal
3
3
Copilul este un caine turbat, trebuiau luate masuri.
4
5
Cadrele didactice vor ajunge sa fie batute in clasa ca si in cazul de la tv cind o d-na prof era batuta la fund de catre 2 elevi golani de16 ani
3
0
1. Scoala 28 nu este de top. Este un jeg de scoala care accepta toti tiganii 2. Daca nu se luau masuri eu ca tata il spanzuram de coaie pe acest animal iar pe director si diriginte ii puneam sa si dea palme unul altuia, pt ca sunt la fel de vinovati.
14
1
Jignesti cainii mai prostanaco. Cainii au caracter sunt intelugenti, buni, loiali. Jigodia de copil nu are comportament de caine ci de om psihopat. Ar trebui dus din scoala intr un lagar
14
4
Cele trei mamici erau doua,nu erau tiganci imputite ci doua doamne,scoala 28 e de top are cel putin 4 tigani cu merite deosebite,directoarea ce nici nu a apucat sa citeasca reclamatia stia prea bine de elevul emerit.Copilasul maltratat este o victima a sistemului care il plimba de la o scoala la alta in loc sa ii futa o mama de bataie si o scoala de corectie.Ce este cu adevarat tragic si dureros este faptul ca iau scazut nota la purtare,avea copilul insomnii frate.Tine careva un pariu : in maxim doi ani asta ajunge la puscarie?!
14
1
Lasand la o parte scandalul, articolul acesta de cine este scris? De femeia de serviciu? Spre sfarsitul lui, m-am chinuit rau de tot sa inteleg despre ce este vorba...
15
1
Cum au intrat acele mamici in scoala?Paza ce facea?
5
14
Cum este posibil sa zici ca s-au luat toate masurile? Refuza sa fie consiliat, i se scade nota la purtare si doi bani nu da copilul. Sunt convinsa ca parintii au fost instiintati si nici nu s-au sinchisit sa-ti educe copilul. Ce atitudine poti sa ai ca mama cand iti vezi copilul batut si injosit? Ce vedem la TV? Am ajuns sa ne facem singuri dreptate. Nu sunt de acord cu bataia, dar le dau dreptate.
20
0
copilasul Mustafa a facut ceva scoala in siria iar mamele au actionat corect atita timp cit nimeni nu ia masuri contra ciuhabului
38
1
directoarea si politia sunt mana in mana cu tiganii
9
3
Tot sistemul este devina , neimplicarea si lipsa de profesionalism duc la aceste incidente, cand statul nu isi protejeaza pepeniera , populatia incearca sa se autoprotejeze , prin urmare incidentul acesta este minor, sunt cazuri mult mai grave in scoli si sunt musamalizate sau ascunse, asa ca incercati sa rezistati inca vre-o 50 de ani , care moare moare .....
11
4
Am fost profesor 26 de ani. Din pacate scoala nu are parghii sa se impuna in cazul elevilor problema.Se pare ca trebuie sa faci singur dreptate. Nu e bine dar sltfel nu se mai poate. Bravo mamicilor.
27
3
Daca era vinovat acel baietandru, trebuiau sunate autoritatile statului! Nu sa isi faca singure dreptate, ciorilr alea imputite!!! Doar asa gandeste aceasta etnie nenorocita si antisociala! Moarte ciorilor!
26
8
politia in Romania este un handel...intervine doar sa bata femei si batrane in piata pentru o legatura de patrunjel dar pentru a popri un derbedeu ...frica cat cuprinde....pentru asemenea specimene trebuie aplicata oci pentru ochi..atata timp cat justitia si politia sunt doar niste "concepte" si nu realitati.
10
5
Fandosita aia de doamna director cu aere de scoala de prestigiu, se vede ce prestigiu, ar trebui sa plece imediat. Nu a anuntat ca nu era cazul???? Ii era teama pizdei. La un asemenea raspuns, pe langa copil, daca se atingea de copilul meu, ii rupeam capul si ei ca sa intelega cum se poate rezolva
19
3
felicit aceste doamne pentru curaj!
33
2
Solutia legala, respectand valorile democratiei,este una extrem de simpla: Mustafa a fost crescut prost,intr-un mediu familial inadecvat iar rezultatul este vizibil,minorul de 14 ani are tulburari de comportament.Ca atare,parintii lui Mustafa trebuie decazuti din drepturile parintesti iar minorul plasat de urgenta intr-o institutie specializata.Doar in acest mod,departe de familia,cartierul si gasca care l-au transformat intr-un pericol pentru cei din jur,putem spera ca el sa fie recuperat sub supravegherea unor psihologi,psihiatri si ai celor de la casa copiilor.
39
2
Felicitari doamnelor. Rusine conducerii scolii, dirigintelui de la clasa respectiva, profesorilor pentru faptul ca stau la "umbra" si asteapta sa se rezolve totul de la sine... ca daca deschid gura sint taiate la portie. De ce sa se complice cu rapoarte, declaratii si alta hartogaraie cu politia, autoritatea tutelara sau cu inspectoratul scolar ?, cind este mai bine sa ne " facem ca lucram"...
62
2
Cand il ia cu SMURD si Directoarea sterge filmarile ...sigur este vinovat copilul! Jigodii care vor sa musamalizeze...POLITIA si Ministerul educatiei! Plus sfatul conducerii: "nu arata filmuletul altfel nu putem prinde femeile batause"! HA HA HA
18
14
Elevul este arab, iar mamicile sint tiganci in halat. Sa fie inteles..
15
5
FOARTE BINEEEEE !!! Parinti luati exemplu !! Sa se termine cu cacatii astia de golani de mici ! Tebuie caftiti ca la box, daca politia nu ia masuri ,si hai sa facem ompetitie sa se deschida scolile de corectie !
32
5
Foarte bine au facut!Trebuia batut de mult.
42
3
Este clasa a v a si are 14 ani....terorizeaza copii,si a fost batut de 2 mamici...cred ca daca era batut de un tati cu simt de raspundere nu mai aparea filmarea aia...si nici dosare pe la politie!deci domnilor tatici care aveti copii la scoala respectiva,luati masuri,doar sunteti crescuti in vremea cand legea se facea cu pumnul,iar cei mari aveau respect!fereasca sa.mi terorizeze copilul specimene de genul ,ca nici ma.sa nu.l mai cunoaste dupa ce ii dau 2 palme
32
2
Au procedat pe jumatate bine mamele respective. Personal m-as fi ocupat de el fara martori si as fi facut tot posibilul ca 2-3 luni sa doarma doar pe burta. Mi-am crescut copilul de la 2 luni pt ca nu aveam munca iar mama copilului s-a dus la munca. Pus in situatia de a afla ca cineva imi chinuie copilul jur ca ii ruinez toata familia fara a clipi macar. Pt puiul meu transform in ingrasamant mii de animale precum ... viitorul "radicalizat" prezentat in cazul de fata. Sper ca in viitor sa nu trebuiasca cineva sa aibe de suferit inainte de a fi "linistit".
40
4
Aceeasi situatie este si la sc nr 8, nu este doar un elev ci chiar 2 care au mari probleme de comportament , ne terorizeaza copii , fiica mea a fost agresata de nenumarate ori. Conducerea sustine ca mai mult decat monitorizarea acestora nu se poate face . Domnul director da ochii peste cap cand aude de situatie . Deja s-au facut nenumarate reclamatii, chiar eu azi am facut 3 reclamatii si declaratii cu privire la acest elev. Sunt tare curioasa ce se va rezolva . Cert e ca , fiica mea nu mai vrea si nu mai poate venii singura acasa de frica. Ce e de facut? sa asteptam sa se intample o nenorocir
34
4
Ce o sa faca cand va fi mare? Cazare MOCA de la primarie in selectul si neproductivul cartier Henry Coanda. Mancare moca si ajutor social cu duiumu, doar doar sa voteze cu ciuma rosie.
38
1
Nici eu nu as fii stat cu mainile in san ! Trebuiau luate masuri,chiar si exmatricularea ! Daca sistemul imi bate copilul,acceptand violenta in scoala,eu sa stau si sa astept ? Nu ! Doar ca, daca era fara martori era fara repercursiuni pt mame ! Violenta in scoala,nu trebuie tolerata ! Dupa cateva avertismente,copilul sa ramana acasa !
34
0
Ba trebuia rupt in doua.. adica imi trimit copilul la scoala si asta 6 luni il chinuie fara sa i se intample nimic? Adica el are drepturi si eu nu? Il bateam si pe director si pe diriginte
44
0
Exista un caz identic la scoala 8 din Constanta. Dar cadrele didactice nu iau nici o masura. Nu au chemat niciodata politia, nu au scazut nota la purtare agresorului , nu au anuntat inspectoratul scolar desi cazul este cunoscut de cel putin 2 -3 ani .Mama agresorului este cadru didactic
36
3
Trebuie batut ca pe hotii de cai.Dati bani la nsite borfasi sa-i rupa o mina si un picior ca sa mai stea pe acasa.dca mai bate copii,se repeta tratamentul pina se invata minte!
39
2
Ce "scoala de top" sunteti voi? Ne trimitem copii la scoala si sunt maltratati de un huligan care nu-l vrea nimeni? Stiind ca are probleme trebuia monitorizat indeaproape! Conducerea scolii este vinovata de tot!
37
2
Doamele ar trebuii medaliate cu aur iar coplilul batut in fiecare zi, fara motiv, impreuna cu familia lui.
51
4
Si cand te gandesti ca din taxele noastre "integram" cancerul asta social, iar UE se uita peste gard ca ii discriminam si nu le dam sanse la educatie. Iata sansa la educatie - la 30 de ani poate trecea clasa a VI-a. Poate se sesizeaza si Primaria sa isi pazeasca scolile din subordine, nu sa plateasca parintii firme de paza. Greseala mamelor ca nu au apelat la niste specialisti in domeniu!
42
3
Acel copil are parinti. Cel putin o mama,care se pare ca vine pe la scoala. Ce masuri s-au luat la nivel de familie? Daca familia nu poate corecta, daca scoala nu poate face nimic de ce il mai obligam pe acest copil sa vina la scoala?
38
1
Ce vrea politia? Amendeaza mamele care si-au aparat copiii nu o amendeaza pe mama lui Mustafa? Iti deschide politia dosar penal daca iti aperi copilul nu mamei sau parintilor elevului agresiv si periculos?
35
1
Deja avem in discutie doua subiecte complet separate. Unul este subiectul unui "copil problema" intr-un sistem de invatamint, iar rezolvarea acestui caz este de competenta scolii, a protectiei copilului, a psihiatrilor a justitie, a programelor de protectie ori reeducare a minorilor. Cel de-al doilea subiect, care nu se poate justifica prin faptul ca un copil este catalogat ca "copil cu probleme", este faptul ca trei "mame" au patruns in scoala si l-au luat la bataie pe minorul problema. Ori rezolvarea acestui caz este doar de competenta politiei si a justitiei.
20
8
felicitari mamicilor care au reactionat .rusine celor responsabili din scoala care nu au facut nimic nota scazuta la purtare nu e o solutie .iar mustafa cu tot neamul la SOCOLANu e posibil ca un dement mintal sa si bata joc de o scoala
28
2
D aia l -au luat hadaroaicele la palme...
26
4
Sistemul este prost si incurajeaza asemenea comportamente. Noi, cadrele didactice, nu avem voie sa ii atingem nici cu un fulg ca ne trezim cu penalizari iar elevul, care se manifesta ingrozitor la clasa si isi deranjeaza colegii, nu pateste nimic. Doar i se scade nota la purtare! Trebuie sa se ia masuri si sa nu mai dati vina pe cadre didactice si directori! Noi suntem nevoiti sa respectam legea impusa de catre sistem altfel ne pierdem locul de munca! Dar in ritmul acesta vom ajunge sa fim dati afara in suturi de catre elevi...
38
2
1 copilu treb dat afara din scola 2 profii treb sa sesizeze politia 3 parintii treb sa l ooare cu bataia 4 eu ma pish pe el si i dau foc 5 pe masa o fac posta iar tacsu e un retard nevinovat daca nu reuseste sa l educe
33
3
Asa ceva la scoala Dan Barbilian ?!
2
13
Judec a ne face dreptate singuri,dar dincolo de lege ce am face restul daca am fi in locul acestor femei? Cabd iti vezi copilul terorizat si nimeni nu face nimic??? Inainte de a respecta legea esti om ,esti mama!!! Chiar daca au incalcat legea le respect ca au fost mame!!! Frumos ar fi ca multi sa mergem cabd ele vor fi judecate!!! Daca stam cu mainile in san multi vom pati ca ele!!! Trebuie mediatizata masiv sustinerea lor!!!!!
25
0
ce fel de director este ,daca timp de 6 luni a tolerat acte de violenta fara sa ia masuri, ce trebuia se se mai intample ca sa se faca nu stiu ce comisie , in scoala?Ala putea sa bata cat voia el ca si asa nu il puteau opri si parintii sa stea sa ce? normal ca imi fac singur dreptate.pana ajungila inspectorat, pana se citeste reclamatia, pana , pana asta batea cat voia el.De vina e conducerea scoalii, clar.Eu as intreba-o pe dna director ,in situatia in care unul din copiii batuti si maltratati era copilul ei sau o cunostinta, ar mai fi stat 6 luni fara sa faca nimic?
52
2
felicitari doamnelor
63
2
directorul scolii,profesorii,agentii de paza,in situatia ca stiu de un asemenea element ce masuri iau ? directoarea recunoaste senina ca situatia se perpetueaza de 6 luni,ca nu a citit macar reclamatiile parintilor, or aacest fapt ma duce cu gandul ca primea darul de la paritii batausului sa nu facaa nimic,sa nu anunte inspectoratul ca este depasita de situatie,sa astepte sa se intample o tragedie ! aceasta directoare care pune viata celorlalti copii in pericol de dragul spagii mai poate sta pe post ?? sau este si ea numita politic si nimeni nu se atinga de ea ??
40
2
Mamelor care l-au batut, felicitari ! Si eu as fi facut la fel.
65
2
de curiozitate care e scorul la scoala aia de top? pe vremea mea si daca stateai la casa in fata la 28 nu te primeau ca vezi doamne numa elevi buni sunt acolo.
30
1
Copilul acesta trebuie dus la scoala de corectie! Daca a ramas repetent 3 ani, este clar ca are 1 problema! De ce sta in scoala alaturi de alti copii! Personal daca copilul meu era terorizat de alt copil constant nu cred ca puteam sa ma opresc pana nu il zdrobeam! Si cu siguranta 6 luni nu mai calca in scoala! Sunt rezoltat ca in 2018 se tolereaza astfel de comportante din partea unor directori incometenti care in primul rand in scoala trebuie sa puna SIGURANTA copiilor pe primul loc! In rest nu ma intereseaza daca ai nota 5 sau nota 9! Daca copilul merge traumatizat la scoala este pierdut!!
59
1
Daca nu se integreaza in societate trebuie eliminat sau macar o scoala ajutatoare - este un element nociv pt intreaga comunitate
72
1
Cei de la paza, platiti de parinti, unde erau? Le-a fost jena sa reactioneze sa nu deranjeze pe agresori?
43
3
Mama il prind p-asta la mine in constanta la scoala tot in a 5 ii rup capu,sa vedem daca se invata minte
28
2
Daca iese razboi cu ciorile vin si eu. Iau pusca cu glont de mistret.
34
3
Jegul asta de elev bataus este un tzigan turcesc spurcat. Bine i-au facut mamele. Astept si reactia taticilor.
40
3
Este interesant de aflat cum a ajuns un astfel de copil problema sa fie transferat intr-o scoala care se pretinde de top. Trei ani de repetentie plus cateva sigurante arse la mansarda banuiesc ca au avut un pret frumusel.
50
2
foarte bine au facut mamele. Bravo lor, rusine sistemului de invatamant care permite ca bestii de copii sa terorizeze scoli intregi. Merita batut mult mai bine jegul ala
51
3
Au facut dosar penal celor 3 mame. Dar lui de ce nu i au facut nimic inainte,sa nu se mai ajunga aici? Pentru ca profesorii si conducerea e plina de incompetenti la fel ca in orice institutie din Romania. Toti prostii intra pe relatii si vin la munca cu sila
55
3
Nu sunt de acord cu astfel de comportament din partea mamelor. Imi pare rau sa o spun, faci orice ca mama, te duci peste director, te duci pana la minister daca e nevoie, iti muti copilul la alta clasa, chiar alta scoala daca il consideri in pericol dar NU recurgi la violenta fata de un alt copil. Violenta naste violenta, atat.
22
36
Moarte ciorilor,daca pun mana pe el il rup pe tigan
35
10
Cioara aia jegoasa trebuia calcata pe cap mai demult! Rupte mainile si picioarele unor scursuri de genul asta! Bravo mamicilor care au luat atitudine!
43
3
Scoala se pare ca nu a facut tocmai ce trebuia si cand trebuia pentru ca altfel nu s - ar fi ajuns aici.Scoala nu este monitorizata video? Se pot vedea etapele conflictului cat si loviturile date de mame. Daca scoala are destule parghii de a interveni de ce nu au fost eficiente si sa nu se ajunga aici? De ce nu au adus la cunostinta Inspectoratului daca situatia i- a depasit? Cum sa permiti ca timp de luni de zile acest Mustafa sa terorizere copii iar tu institutie de invatamant sa spui ca ai respectat procedurile si te ascunzi dupa un regulament scolar?
47
3
Asa merita jegul ala!
36
3
Bravo mamelor care au luat atitudine. Pacat ca au facut-o in scoala, de fata cu toti elevii. Partea buna este ca s-ar putea sa nu mai fie asa zmeu in scoala. Sper ca tatii copiilor sa-l convoace pe acest specimen,Mustafa, la runda a-II-a, in afara scolii....
50
3
Respect mamelor, daca imbecilii aia care administreaza rahatu ala de scoala nu-s in stare sa scape de jigodia aia de copil, ce vroiati sa fac mamele ? Sa stea cu mainile in san ? Foarte bine i-au facut ! Eu as fi procedat la fel, ce-i drept nu in scoala.Il asteptam sa iasa si ii futeam o bataie sora cu moartea !
58
2
Pai si ce ar trb sa faca mamicile cand vad ca toti se caca pe ei? Sa accepte ca copii lor sunt maltratati in fiecare zi de catre acest copil problema? Sa vina batuti zilnic sau violati? De ce nu se iau masuri mai drastice imediat...cat dureaza sa citesti.niste reclamatii? Ce cauta acest.copil violent intr o scoala normala cand ar trb deja dus la centre de reeducare?! Cine plateste pt sechelele lasate de bataus asupra celorlati copii? Ca psihologul va acorda o sedinta doua si...aia e problem solved!!!
67
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108