REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Minorul din Medgidia care a ajuns cu mașina pe trotuar și A UCIS două femei E ÎN LIBERTATE!

Minorul din Medgidia care a ajuns cu mașina pe trotuar și A UCIS două femei E ÎN LIBERTATE!

Replica API 14 octombrie 2019 | 00:00 710

Minorul care a provocat un accident rutier pe 12 iulie în localitatea Medgidia, în urma căruia 5 persoane au fost rănite grav, dintre care două au decedat, a fost pus în libertate. Schimbarea măsurii arestului preventiv a fost cerută chiar de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. Rudele victimelor sunt revoltate și cer să li se facă dreptate. Acestea spun că individul locuiește pe strada lor, iar părinții lui se laudă că au plătit pentru a-și scăpa odrasla de arestul preventiv.

Două femei au murit şi trei persoane au fost rănite, printre care un copil, după ce un adolescent de 17 ani a pătruns, pe 12 iulie, cu maşina pe care o conducea pe un trotuar la Medgidia, intrând într-un grup de persoane. Adolescentul care a produs tragedia a fugit de la locul accidentului, fiind prins în scurt timp de poliţişti. Adolescentul, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, a condus un autoturism pe strada Fundătura Viilor, dinspre strada Viilor şi ajungând la intersecţia cu strada Văii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns cu autoturismul pe trotuar, unde a accidentat mai multe persoane, dintre care două femei au murit. După producerea accidentului, minorul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat în scurt timp de poliţişti. A fost propus spre arestare iar, pe 13 iulie, magistrații Judecătoriei Medgidia au admis propunerea procurorilor și l-au arestat preventiv, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 iulie 2019, până la data de 11 august 2019, inclusiv. Măsura a fost contestată la Tribunal, însă judecătorii de aici i-au respins contestația. Pe data de 2 august, magistrații Judecătoriei Medgidia au constat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Ş.E., pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, și ucidere din culpă, și au menținut măsura arestării preventive a inculpatului, urmând ca aceasta să fie verificată din nou cel târziu la data de 31.08.2019. Totodată, au respins cererea inculpatului, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, ca neîntemeiată.

Deși nu se împlinise termenul de verificare a măsurii, pe data de 19 august, procurorii din Medgidia au depus o acțiune la Judecătorie, de verificare măsură preventivă, prin intermediul căreia au solicitat înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Pe 30 august, magistrații au admis cererea, iar adolescentul care a omorât doi oameni și a rănit alte trei persoane, a fost pus în libertatea. ”Admite cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar formulată de reprezentantul Ministerului Public și de inculpatul Ş.E. prin apărătorul ales. Înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ş.E. acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și ucidere din culpă. Dispune punerea în libertate, la rămânerea definitivă a prezentei, a inculpatului Ş-E-, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, Jud. Constanţa, în baza mandatului de arestare preventivă nr. 10/UP/13.07.2019 emis de Judecătoria Medgidia”, se arată în minuta Judecătoriei Medgidia.

Rudele victimelor sunt revoltate că individul care a produs mai multe infracțiuni și a omorât doi oameni a fost scos atât de repede din arest. ”Părinții lui se laudă că au plătit la magistraţi să îl scape. Ne sfidează, stă chiar pe stradă cu noi băiatul ăsta. Am depus multe cereri, dar nimic. Dacă ei au cumpărat ce trebuie și de la cine trebuie, atunci înseamnă că ei o să încurajeze pe toți minorii să facă astfel de lucruri, să ucidă lumea pe stradă, că nu este problemă”, a declarat, pentru Replica, nepotul unei dintre persoanele decedate.

Pe 1 august, adolescentul a fos trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și ucidere din culpă. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa lume nu poate sa comentezee pentru ca e cenzura , ca sunt cuvinte nepermise aiurea
0
0
Roman sau romanes e acelasi lucru
1
0
MOARTE TIGANILOR !!!!!
9
0
e clar romanes
5
0
Termenul din culpa e atat de vag. Te sui la volan fara permis perfect constient ca nu ai voie si ei te judeca n libertate ptr omor din culpa . Cand te urci la volan beat , drogat fara permis sau toate combinatiile la un loc consider ca totul e premeditat si ar trebui sa infunzi puscaria 20 de ani
7
0
E roman sau e de etnie romanes??
6
0
justitie de tot KAKATU . Spaga va intereseaza nenorocitilor
10
1
Romanii trebuie sa faca brigada sa le sparga mutra rromilor zi de zi pana se plictisesc.
10
1
E lasat in libertate deoarece tipul conduce numai prin mahala. Asa ca nu-i mare paguba...
3
7
asta-i justitia noastra , corupta , cum e plicul mai gros cum judecata e mai strimba . Halal judecatori. Salrii mari , pensii uriase, spaga cit mai multa.
14
2
de salariile magistratilor si de pensiile lor speciale. Ba, dar voi chiar nu vedeti ca astia isi bat joc de noi cum si cand vor ei ?
18
3
tiganii vor distruge Romania. Oricum romanii sunt terorizati de setrele tot mai numeroase...
26
0
e incurajat de tanar, o sa mai faca multe rele,la fel si parinti lui!
17
2
In conditiile astea nu mai dureaza mult si se va ajunge la anarhie , cand legea nu mai exista sau este stramba oamenii tind sa-si faca dreptate singuri !
25
3
Aceeasi justitie romana, care nu isi justifica activitatea si salariile primite. Acest organism trebuie reorganizat din temelii.
29
2
Asta se intampla intro tara in care nu exista raspunderea magistratilor, pe astia nu ii poate trage nimeni la raspundere caci daca ar fi asa cica ar lua decizii in stare de stres saraci si deciziile lor ar fi proaste,dar doveziile ca judecatori sunt niste spagari corupti si ca legea lor este peste legea tari aia pe care au jurat sa o apere sunt tot mai multe si parlamentari nu modifica legea pentru ca si ei sunt niste penali in mare parte si au nevoie de judecatori corupti care sa nu vada ce ilegalitate au facut daca ajung vreodata in fata lor.
24
2
Mai aveti putina rabdare ca PNL va face ordine
13
11
Coruptie totala nu exista dreptate in tara asta
28
3
RUSINE PROCURORILOR SI JUDECATORILOR PE CARE II INTERESEAZA DOAR BANII DREPTATEA NE-O FACE DUMNEZEU CRED CA IN ROMANIA
33
2
Sa va iau rasa in carabina de babuini. Ati invadat tot orasul iar politia are alta treaba ... sta la panda sa vada care nu poarta centura,in loc sa opreasca in trafic masini care nu sunt inmatriculate si conduse de toti babuinii analfabeti fara permis.
39
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102