REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Minorul din Medgidia care a UCIS două femei, TRIMIS într-un centru educativ. Ce spun rudele victimelor!

Minorul din Medgidia care a UCIS două femei, TRIMIS într-un centru educativ. Ce spun rudele victimelor!

Replica API 31 decembrie 2019 | 09:59 589

Minorul care a provocat un accident rutier pe 12 iulie în localitatea Medgidia, în urma căruia 5 persoane au fost rănite grav, dintre care două au decedat, și-a aflat pedeapsa. Magistrații Judecătoriei Medgidia au dispus luarea măsurii educative privată de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 6 luni pentru conducere fără permis și ucidere din culpă. Rudele nu sunt mulțumite de pedeapsa primită, nici inculpatul, motiv pentru care au formulat, cu toții, apel. Pe 6 februarie 2020 a fost stabilit primul termen.

Două femei au murit şi trei persoane au fost rănite, printre care un copil, după ce un adolescent de 17 ani a pătruns, pe 12 iulie 2019, cu maşina pe care o conducea pe un trotuar la Medgidia, intrând într-un grup de persoane. Adolescentul care a produs tragedia a fugit de la locul accidentului, fiind prins în scurt timp de poliţişti. El nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, însă s-a urcat la volan și a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns cu autoturismul pe trotuar, unde a accidentat mai multe persoane, dintre care două femei au murit. După producerea accidentului, minorul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat în scurt timp de poliţişti. A fost propus spre arestare iar, pe 13 iulie, magistrații Judecătoriei Medgidia au admis propunerea procurorilor și l-au arestat preventiv, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 iulie 2019, până la data de 11 august 2019, inclusiv. Măsura a fost contestată la Tribunal, însă judecătorii de aici i-au respins contestația. Pe data de 2 august, magistrații Judecătoriei Medgidia au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Ş.E., pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, și ucidere din culpă, și au menținut măsura arestării preventive a inculpatului, urmând ca aceasta să fie verificată din nou cel târziu la data de 31.08.2019. Totodată, au respins cererea inculpatului, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, ca neîntemeiată. Deși nu se împlinise termenul de verificare a măsurii, pe data de 19 august, procurorii din Medgidia au depus o acțiune la Judecătorie, de verificare măsură preventivă, prin intermediul căreia au solicitat înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Pe 30 august, magistrații au admis cererea, iar adolescentul care a omorât doi oameni și a rănit alte trei persoane, a fost pus în libertatea. Rudele victimelor au formulat recurs, în zadar.

Pe 1 august, adolescentul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și ucidere din culpă, iar magistrații s-au pronunțat pe fond. Judecătoria Medgidia a dispus luarea măsurii educativă privată de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 6 luni pentru conducere fără permis și ucidere din culpă. O pedeapsă mult prea mică, spun rudele victimelor, pentru răul provocat. ”S-a finalizat dosarul pe fond. Am putut obține privativă de libertate doar 1 an și 6 luni, procurorul și-a depășit atribuțiile, în loc să acuze, a cerut 6 luni neprivativ de libertate, asistat de asistențe sociale. Am declarat apel pentru că e foarte puțin 1 an și 6 luni!”, a declarat, pentru Replica, una dintre rudele victimelor.

Primul termen în dosarul de apel a fost stabilit pentru 6 februarie 2020.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Impuscat rapid fara judecata la locul faptei!
2
1
Il doare pe el in varful batului. Dupa ce iese din scoala de corectie, mai sta un an, apoi obtine permisul de conducere LEGAL si va sofa toata viata.
1
3
Pentru nereguli in justitie va salvam noi. 10.000 Euro so il matrasim pe criminal. Dupa ce va da coltul vor fi mai putine tentative de a urca fara permis la volan.
6
4
rahatul cu ochi trebuie sa putrezeasca in inchisoare.rudele ar trebui sa l matraseasca
5
3
Cum dracu privative de liberate si sa fie supravegheat de asistent social???? Aloo, sunt 2 lucruri difefite, asistent social il folosesti unei persoane care se afla in nevoie, ori copilul asta nu are nevoie, aici trebuie aplicatia o corectie, cum sa il duc la un centru unde sunt copii parasitic temporar de familie??? Ati citit bine sentient a aia sau judecatorilor trebuie sa le explice cineva diferenta intre penal si civi
4
4
Ce are lumea cu noi ,tiganii? Cat rasism in tara asta , noi suntem asa buni si toata lumea asta e tembela , ne uraste degeaba ! Ti.ai dracu de nespalati , pacat ca nu au mai trait doua personaje importate cu un puternic impact asupra natiei voastre nespalate si jegoase!!
8
3
de ce oare nu s a aruncat el in fata unei masini, sa vada cum e cand esti minor si tampit!
10
1
Un dement la volan ! Ce parinti o fi avut ?
11
2
roman de etnie romanes
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108