REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mircea Banias, despre DEZASTRUL din Portul Constanța: În 2008 traficul de containere depășea 1 milion de TEU-uri, iar acum sunt la jumătate

Mircea Banias, despre DEZASTRUL din Portul Constanța: În 2008 traficul de containere depășea 1 milion de TEU-uri, iar acum sunt la jumătate

Replica API 2 martie 2019 | 09:10 368

Liderii Pro România Constanţa Mircea Banias, Mircea Titus Dobre și Răzvan Filipescu au susţinut vineri, 1 martie, o conferinţă de presă în cadrul căreia au vorbit despre alegerile europarlamentare și strângerea de semnături pentru aceste alegeri.

Printre altele, Mircea Banias, care a fost director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, a vorbit despre situaţia Portului Constanţa. "Eu vreau să vă spun că de când o parte din acțiuni au fost preluate de Primărie și Fondul de Proprietate lucrurile s-au denaturat în Portul Constanța, cel puțin în sensul în care am fost eu director aveam un consiliu de administrație nu prietenos neaparat dar cooperant care nu a spus niciodata nu, unor investiții. Niciodata la Portul Constanța nu s-a pus problema dividendelor, ani de zile s-au făcut investiții și nu numai cu banii portului, ne-au venit bani de la guvern, țin minte că în 2007 când am plecat eu de la CN APMC erau 6 proiecte mari demarate, podul peste canal, extinderea digului, terminalul de barjă, deci lucruri concrete, de vreo 10 ani, cu tristețe constat că nu prea se mai investește în Portul Constanța și n-aș face neaparat un reproș managerilor care s-au succedat, ci aș face reproș celor care se gândesc cu tot dinadinsul să ia bani din Portul Constanța, pentru că nu este o societate care trebuie să facă profit, este o societate care administrează un bun al statului pe care îl pune nediscriminatoriu la dispoziția operatorilor pentru că ei trebuie să facă profit. În Marea Neagră s-a investit enorm și alte porturi ne-au luat-o înainte, gândiți-vă că în 2008 traficul de containere depășea 1 milion de TEU-uri, iar acum sunt la jumătate, gândiți-vă că peste tot în lume porturile se dezvoltă și crește nivelul de trafic iar la noi scade. Dacă noi în 30 de ani de democrație nu am reușit să atingem vârful istoriei din '88 sau '89 înainte de Revoluție, unde traficul atingea cote maxime, e păcat. Dumnezeu ne-a dat un lucru pe care puteam să îl transformăm într-o mină de aur. Eu nu vreau să spun că pentru orașul Constanța portul nu este benefic pentru că în continuare sunt multe familiie care trăiesc din activitățile portului, dar am așa o tristețe și o strângere de inimă când intru în port și îmi aduc aminte cum era înainte, era plin de mărfuri, nu conta, zi, noapte, iar acum totul pare părăsit, silozuri pentru că s-a specializat portul în traficul de cereale, ceea ce nu este rău, dar este un noroc tot de la Dumnezeu că, țările din jur exportă cereale și că s-a dezvoltat această industrie, însă portul ar trebui să însemne cu totul și cu totul altceva. Proiecte sunt, Master plan, sunt prevăzute extinderi, un proiect care mi-a fost foarte drag dar este și foarte scump dar care sper să se concretizeze la un moment dat, se referă la gazele naturale, care sunt în Italia, Spania, avem și de unde să aducem gazele naturale, e păcat că nu se face", a declarat deputatul Mircea Banias.

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce vrei sa spui Banias ce bine traiam noi pe timpul tau ca eu asta am inteles.
2
0
euroriver nu are activitate?
2
0
Ce dracu, rahatul asta mai exista? Un sugator de ciorapi.... Mars, mai banita... Ai purici.... Pupincuristule.
5
0
incredibil ca in 2019 traseisti odiosi inca pacalesc batranii sa-i voteze. banias fosta trompeta PDL, fost PC, acum cica e de stanga omu poate o mai prinde vreun ciolan
9
0
tu te lauzi cu ce fac altii dar drumurile din port de ce nu le-ai facut ca ne rupem masinile desi platim taxa la poata?
6
0
tu niciodata nu ai inteles pe ce lume traiesti. Daca nu te propulsa Mironescu in scaunul ala de director, erai ce ai fost toata viata: atarnator la usi. In Constanta mai stiu un singur personaj ca tine: Pelcinschi-balbaitul. Tu raportezi 2008, ultimul an dinainte de criza majora la prezent. Idiotule, port-criza, lumea s-a schimbat. Inclusiv transportul maritim. Stim ca n-ai putere de intelegere, dar cere cuiva sa-ti sopteasca. Ca sa nu te mai faci de cacat cand deschizi gura.
11
0
Cum sa mai vina la noi cu containere cand la orice cursa se fura din ciontainere paguba cine o suporta
6
2
Cum e cu transformatoarele alea ???
9
1
... te-ai apucat sa-i critici pe altii! Cu exceptia retelei de linii CF, care ar fi fost investitiile portuare care sa aduca inapoi milionul de TEU-ri? Ca adancimi avem, spatiu in terminale avem. N-ai habar de ce nu mai este milionul ala de TEU-ri. Te trezesti vorbind aiurea, te dai destept dar esti departe de a fi unul!
11
0
adica vine lupul si iti spune ca nu mai sunt oi pentru ca toate au fost mancate de lupi ... tare as mai pleca in madagascar sa vad soare mare palmieri fara buhaitii astia jegosi ... mazare cred ca a intinerit 10 ani acolo ca n-are nici un stres.
11
0
Banias, doar critici pe altii. Tu ce ai facut? Te-ai folosit de functie in interes personal si pentru partidele prin care colinzi pentru a fi parlamentar. Continua, mai ai cateva partide. Rusine.
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272