REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mircea Dobre, semnal de alarmă: 'Statul român se împrumută 1 miliard de euro pe lună'

Mircea Dobre, semnal de alarmă: 'Statul român se împrumută 1 miliard de euro pe lună'

Replica API 19 noiembrie 2018 | 07:56 346

Fostul ministru al Turismului, deputatul Mircea Dobre cunoaşte foarte bine ordonanţa care prevede acordarea de tichete de vacanţă pentru angajaţii de la stat. Faptul că medicii încă nu au beneficiat de acestea, se poate traduce prin faptul că Ministerul Sănătăţii nu are ban!

"Sunt curios cum se va păstra acest program (tichetele de vacanţă - n.r.), în condiţiile în care statul român se împrumută 1 miliard de euro pe lună. În primele luni ale anului, s-au împrumutat cu 9 miliarde de euro de la băncile comerciale, unde dobânda este de minim 5%. Bine nu este", atrage atenţia deputatul Pro România. Însă, chiar dacă guvernanţii par să fi scăpat situaţia de sub control, tot Dobre susţine că statul român a mai trecut prin astfel de momente delicate, însă este păcat că se pierde timp şi se irosesc ocazii de investiţii cu cap, adică "pentru plus valoare, investiţii, infrastructură", mai spune deputatul.

"Nu avem investiţii aşa încât să atragem investitori. Nu luăm banii gratis de la UE, Se doreşte în schimb parteneriat public-privat. Se poate şi acel parteneriat, dar hai să se realizeze după ce atragem fondurile UE", mai spune Dobre, încercând astfel să arate unde anume greşesc actualii guvernanţi. "Legat de acest parteneriat public- privat, vreau să mai menţionez că el ar funcţiona în turism. Asta pentru că nu există fonduri UE pentru multe investiţii în turism, mă refer la cele pe care le-ar putea face statul român, cum sunt cele 3 proiecte majore, prinse şi în hotărârea de guvern 558/2017 (master planul investiţiilor în turism - n.r.): domeniu schiabil Transfăgărăşan, portul turistic Sulina, portul turistic Mamaia", mai explică Mircea Titus Dobre.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vrei sa il iei si pe prietenul tau prostalaul Babu la tine. Poate pleaca naiba de la primarie, ca la cat de prost si urat e se sperie si geaurile din primarie la cum intra cu capul in ele
0
0
Pentru pensiile speciale, pe care le-ati votat si de care veti beneficia, ati uitat sa precizati cu cat se imprumuta statul .
6
0
Finule latri ca unprost.
1
0
Mircea Dobre zis coaie de arici
0
0
cine este domnul mircea dobre?
6
0
Suntem vanduti psd mareste pensia si se imprumuta baga taxe mari sa plateasca din datorie fsn psd distruge tara de la lovitura stat 89 pana azi fura psd
5
3
tu ne dai pe fb , nevasta-ta ia muie fizic , de placere . Este adevarat ii dam mici atentii pt tinuta ingrijita in care se prezinta , sper ca iti scapa si tie cate un pachet de tigari . Daca n-ar fi usr-ul sa te premieze ai fi omul strazii , asa mai mananci cacat , mai bei o bere .....ai grija ca fiica ta sa nu faca ce faceti voi , adica nici muie , nici usr ! ramane cum am stabilit , vino la sediu sa-ti dam un ajutor !
2
5
Daca nu era PSD, si tu si tac-tu, rulati si acum placinte la colt de strada. Dar nu e timpul pierdut
12
4
Retardatul dobre e ofuscat ca nu e la butoane. Sa suga si el la miliardul de euro pe luna luat de hotul dragnea. Oamenii cu cap stiu asta ! Muie dragnea, muie pesede !!!
9
4
Ghertoiul asta cine pua mea mai este, ascunde-te bai si tu si tactu ca dupa urmatoarele alegeri o sa fiti niste neica nimeni, nu ca nu ati fi si in prezent
6
1
un copil fustrat care si a pierdut jucaria cand a plecat de la turism , pentru el banii nu sunt o problema ca a avut grija taticu , puterea e problema la el , copil cordit
8
2
dupa comentariile de mai jos multi idioti sunt pe aici iar dobre sa mearga la brutarie sa ne lasa in pace! toti plang dupa investitii ca de acolo trageau tunuri. E mai bine cu salarii, rezultatele se vor vedea in 2-3 ani!
6
4
Psd a cumparat voturi cu acele tichete. De ce beneficiaza doar bugetarii? De ce se face aceasta discriminare? Cand salariile bugetarilor sunt mult mai mari decat in sectorul privat rezulta inflatie. Psd a mai cumparat si 11000 de voturi de la puscariasi liberati. Pe cei aflati la putere nu-i intereseaza ce se v-a intampla peste 5 ani, ei viseaza Madagascar......
12
6
Votam pto romania
1
10
PSD a marit cheltuielile cu pensiile si salariile in tara inainte de a creste productivitatea muncii. Pe aceasta cale imprumuturile externe sunt singura cale de a tine economia.
11
4
SA VA REGULEZE DRACII
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108