REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, și-a cumpărat, anul trecut, două case și șapte terenuri în Constanța!

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, și-a cumpărat, anul trecut, două case și șapte terenuri în Constanța!

Mirela PASCAL 28 octombrie 2023 | 00:00 18997

Pe toții muritorii de rând ne-a lovit fix în moalele capului informația potrivit căreia șefii de la Autoritatea de Supraveghere Financiară primesc 16 salarii pe an, iar salariile angajaților variază între 13.000 de euro și 16.000 de euro. Atenție! Net, nu brut! Adică banii pe care îi iau șmecherii, lunar, în mână. Pentru cei care nu știu, ASF este, chipurile, instituția care ar fi trebuit să verifice bunul mers al instituțiilor de asigurare de pe piața din România. A supravegheat atât de bine încât, într-un timp relativ scurt, patru companii au intrat în faliment, iar pagubele sunt uriașe, cu multe zerouri. Cine le suportă! Cetățenii care cumpără asigurări... cu tarife dublate, poate chiar triplate în ultimul an. Bun! Printre angajații ASF regăsim și un nume cunoscut... de la Constanța, până la Tulcea și București, Mirela Caraman. Dacă nu vă spune nimic numele, vă dăm câteva indicii: nora Sirmei Caraman, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, și soția unui afacerist controversat, Cristian Caraman, același care a ridicat minunatul bloc în Faleză Nord, la un pas să fie demolat de instanță. Mirela Caraman nu ne spune care este salariul pe care-l încasează de la ASF... însă înțelegem că este suficient de mare cât să-și cumpere, într-un an, șapte terenuri și două case.

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!Mirela și Cristian Caraman

Conducerea și salariații ASF și-au acordat 16 salarii anuale, deși au deja unele din cele mai mari salarii din sectorul public și au asistat la falimentele celor mai mari două companii de asigurări. Informațiile nu au fost făcute publice până acum... pentru că sunt secrete. Deputatul USR Claudiu Năsui a făcut public contractul colectiv de muncă de la ASF, pe care l-a obținut în urma unui proces pe care l-a avut cu instituția și care s-a încheiat în luna septembrie cu o decizie definitivă prin care ASF trebuia să îi pună documentul la dispoziție. Amintim că Autoritatea de Supraveghere Financiară a asistat în ultimii ani la falimentele celor doi lideri ai pieței asigurărilor, City Insurance și Euroins, iar prețurile asigurărilor auto RCA au crescut puternic. Printre angajații ASF o regăsim și pe Mirela Caraman, nora fostului secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Sirma Caraman, și soția afaceristului Cristian Caraman. Nu am reușit să aflăm cât câștigă de la ASF, pentru că are salariul la secret, însă am aflat altceva: palmaresul de imobile pe care le-a achiziționat anul trecut și legăturile de rudenie cu alți șefi din instituțiile statului... ne-au lăsat mască. Aspecte despre care vom vorbi, pe larg, în rândurile de mai jos.

În 2022 și-a cumpărat 7 terenuri și 2 case

Așadar, Mirela Caraman are patru imobile: apartamente și case de locuit, dintre care două le-a cumpărat anul trecut, șapte terenuri achiziționate tot anul trecut, din care două intravilane în București și 5 agricole în Constanța, cu suprafață de până la 168.000 mp.

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!terenurile Mirelei Caraman (I)

În anul 2021 și-a cumpărat 2 terenuri, tot agricole, în Constanța, de 35.000 și 25.000 mp. În afară de acestea, mai deține alte trei terenuri în București, în Constanța și Tulcea, dobândite în urmă cu mai mulți ani.

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!

terenurile Mirelei Caraman (II)

În palmaresul de proprietăți, Caraman mai adaugă patru mașini, două Mercedes și două BMW-uri și bijuterii în aur de 10.000 de euro

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!terenurile Mirelei Caraman (III)

Încrengături de firme marca Caraman

Mirela Caramn deține un PFA, care i-a adus, anul trecut, activități în valoare de 80.104 lei. În 2022, figura ca asociat la Smag Group SRL, cu sediul pe strada Zorelelor, în Constanța, însă în prezent unic asociat al firmei este soțul ei, Cristian Caraman. Mai este acționară, cu 51 %, în Sely SRL, alături de Zoița Stercu și Tania Vătășoiu Gogancea, fiica Sirmei Caraman. Firma are sediul în Tulcea și se ocupă cu fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor si a produselor proaspete de patiserie. Mai deține acțiune la Stena Biofarm, cu sediul în Poarta Albă, alături de Caraman Mihai, Stercu Tanase, Pistalu Mihai Costin și Pufleanu Aurica. Mirela Caraman a încasat, anul trecut, dividende de la Stena Biofarm de 98.219 lei. Și soțul Cristian Caraman a încasat, anul trecut, dividende de la firma sa, Top Grain Cargo, în valoare de 1.117.496 lei.

Caraman ne ascunde salariul de la ASF

Mai aflăm că, anul trecut, soțul Mirelei Caraman a cumpărat un teren intravilan și un spațiu comercial de la SC Camburi Enterprises, controlată de Camburi Tanase Dumitru. Ceea ce nu ne spune Mirela Caraman este ce salariu câștigă la ASF. Veniturile de la această instituție sunt secretizate în declarația de avere. De ce oare?!

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!salariu de la ASF, secret

Contactată pentru un punct de vedere, Mirela Caraman a declarat, pentru Replica, faptul că regulamentul ASF prevede ca salariile să fie anonimizate. „Dacă vă uitați în regulamentul ASF, salariile sunt anonimizate. Aceasta este singura declarație pe care o fac”, a spus Caraman.

Păcat, pentru că ne-am fi dorit să aflăm mai multe despre parcursul ei profesional, dar și al surorii, Georgiana, cât și al cumnatului Andrei Chivu, șefi în Ministerul Fondurilor Europene. Detalii despre acest aspect, aflați mai jos! Până atunci aflați că și părinții Mirelei Caraman se înțeleg bine cu instituțiile statului.

Rudele Mirelei Caraman, contracte cu statul pe bandă rulantă, inclusiv cu o primărie condusă tot de un Caraman

Mirela Caraman este fiica lui Stere Pufleanu, afacerist cunoscut în Tulcea și sugativă de contracte cu statul. Firma lui, pe care o deține împreună cu Maria Pufleni, Falnic SRL, a „agățat”, anul trecut, 11 contracte cu primăriile și școlile din județul Tulcea.

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!contractele tatălui Mirelei Caraman cu statul (I)

Cel mai mare contract l-a bifat de la Primăria Babadag, în valoare de 666.693 lei, pentru servicii de catering. Coincidența face ca aici să fie primar tot un Caraman... Georgian Caraman.

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!Georgian Caraman, primarul din Babadag

Nu știm dacă este doar o simplă coincidență de nume sau edilul are legături de rudenie cu soacra Mirelei Caraman, în speță Sirma Caraman, dar vom afla!

Cert este că în lista de prieteni a primarului din Babadag, Georgian Caraman, regăsim întreaga familie a fostului secretar de stat.

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!

contractele părinților Mirelei Caraman cu statul (II)

Cumnatul Mirelei Caraman, director în Ministerul Fondurilor Europene, sora e șef serviciu în cadrul aceluiași minister

Revenind, Mirela Caraman este cumnata lui Andrei Chivu, director în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene, așa cum am precizat și mai sus. Acesta este căsătorit cu sora Mirelei, Georgiana, din anul 2017. Cei doi au avut o nuntă de poveste, iar petrecerea a avut loc la restaurantul firmei Falnic, al tatălui Stere Pufleanu, din Tulcea.

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!Georgiana Chivu, sora Mirelei Caraman, și Andrei Chivu, cumnatul, ambii angajați la Ministerul Fondurilor Europene

Cum a ajuns Chivu director într-un minister foarte important? Simplu! Pe 21 februarie 2019, Ministerul Fondurilor Europene a scos la concurs, prin Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, postul de adjunct al Direcţiei de Monitorizare Proiecte din cadrul Direcţiei Generale a Programului European Operaţional Infrastructură Mare” (POIM). La concurs, s-a înscris un singur candidat, Andrei Chivu. Și l-a câștigat! În 2010 a fost consilier la Direcţia Gestionare Program din Ministerul Dezvoltării şi Turismului condus la acea vreme de Elena Udrea, o direcţie a Autorităţii de Management din cadrul Programului Operaţional Regional. De atunci, Andrei Chivu a rămas în administraţia centrală, în funcţii apropiate Programului Operaţional Regional. Georgiana, soția sa și sora Mirelei Caraman, îi era colegă de serviciu. Așa s-au cunoscut, iar săgeata lui Cupidon s-a înfipt direct în inimile celor doi. Soția lui Andrei Chivu unde credeți că lucrează? Tot la Ministerul Fondurilor Europene, unde câștigă un salariu de 123.089 lei pe an.

Soacra Mirelei Caraman e Sirma Caraman, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Așa cum am specificat și mai sus, Mirela Caraman este nora Sirmei Caraman, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării până prin 2019, fiind căsătorită cu fiul acesteia, Cristian Caraman. 

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!Mirela Caraman, Cristian Caraman și Sirma Caraman

Sirma Caraman mai are o fiică, Tania Gogancea, asociata Mirelei Caraman și soția lui Mihai Gogancea-Vătășoiu, fost vicepreședinte al ANAF, care a ajuns șef administrație adjunct la Direcția Generală a Finanțelor Publice București.

Mirela Caraman, nora Sirmei Caraman, si-a cumparat, anul trecut, doua case si sapte terenuri in Constanta!Tania Gogancea

Tania Gogancea-Vătășoiu s-a perindat, în ultimii ani, pe la mai multe instituții publice. Însă se pare că nu și-a găsit locul pe nicăieri, ajungând, în final, un simplu expert la Fondul de Garantare a Asiguraților. Așadar, de la mare director la Agenția Naționale pentru Achiziții Publice, Gogancea Vătășoiu a ajuns un simplu funcționar.

În concluzie, vorbim despre o mare familie... de bugetari, cu salarii de lux și cu beneficii!

Revenind la Sirma Caraman, înainte de a ajunge secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, a fost directorul executiv al Consiliului Județean Tulcea, acolo unde a devenit omul de încredere al lui Horia Teodorescu, baronul PSD de Tulcea. După ce a plecat din minister, s-a întors la Consiliul Județean Tulcea, în prezent fiind director adjunct al UNCJR - Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România. Neobosita Sirma Caraman are venerabila vârstă de 70 de ani. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212