REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.4° Constanța Joi, 7 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6570
3.4° Constanța Joi, 7 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6570

MITĂ sub formă de bijuterii pentru deschiderea unor noi farmacii

MITĂ sub formă de bijuterii pentru deschiderea unor noi farmacii

Replica API 10 decembrie 2015 | 13:38 659

Un poliţist constănţean şi mai mulţi reprezentanţi ai Direcţiei Politica Medicamentului, trimişi în judecată de DNA

Un poliţist constănţean şi mai mulţi reprezentanţi ai Direcţiei Politica Medicamentului, trimişi în judecată de DNA

Încă un dosar marca DNA Constanţa, instrumentat de procurorul şef Sorin Constantinescu! Este vorba despre un poliţist din cadrul IPJ Constanţa, Cosmin Tănase, dar şi a mai multor angajaţi din cadrul Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, care au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru luare şi dare de mită, dar şi complicitate la aceste infracţiuni. Totodată, precizăm că mita a constat în bijuterii în valoare de 1.500 de lei.

Este vorba despre Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, la data săvârşirii faptei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, Ştefania Claudia Tănase, farmacist diriginte şi reprezentant al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, Nicoleta Silvia Pascu Cota, administrator al unei societăţi comerciale, Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Zâna Dobre, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Traseul şpăgii: bijuterii în valoare de 1.500 de lei

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, la data de 27 august 2015, inculpata Ştefania Claudia Tănase a remis, cu titlu de mită, inculpatei, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuţiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecţiei unui punct de lucru al firmei, cu destinaţia „farmacie”, procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

De asemenea, Ştefania Claudia Tănase a beneficiat de sprijinul inculpatei Zâna Dobrin şi al inculpatului Cosmin Tănase care, împreună, au convenit asupra necesităţii remiterii mitei şi a valorii aproximative a acesteia, precum şi de sprijinul inculpatei Pascu Nicoleta Silvia Cota care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

UPDATE: Inculpații au fost achitați de două instanțe!

Procesul de judecată și-a văzut cursul firesc și, pe 4.04.2017, magistrații Tribunalului Constanța i-a achitat, pe motiv că nu există probe. ”Achită pe inculpata Tănase Ștefania Claudia- pentru comiterea infractiunii de dare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpata, pentru comiterea infractiunii de luare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpatul Tănase Cosmin- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită întrucat nu există probe că inculpatul a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpata Dobrin Zâna- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpata Cota Pascu Nicoleta Silvia- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infractiunea”, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu a fost definitivă și DNA e depus apel, la fel și cei trimiși în judecată. Pe 29 noiembrie anul curent, Curtea de Apel Constanța a respins contestația depusă de Direcția Națională Anticorupție, S.T. Constanța. Decizia este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302