REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Mitroi îi răspunde lui Lupu: Eu lucrez pentru oameni, nu pentru conducerea PNL. Video

Mitroi îi răspunde lui Lupu: Eu lucrez pentru oameni, nu pentru conducerea PNL. Video

Mirela PASCAL 10 aprilie 2024 | 00:00 4703

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian și candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, s-a aflat marți, 9 aprilie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre candidatura la CJ, ce l-a determinat să lase, după 20 de ani, primăria și să intre în cursa electorală pentru CJ.

Mitroi ii raspunde lui Lupu: Eu lucrez pentru oameni, nu pentru conducerea PNL. Video

În debutul interviului, Florin Mitroi a explicat ce l-a determinat să lase Primăria Valu lui Traian pentru Consiliul Județean deși, în urmă cu câteva luni, declara că nu-și lasă oamenii din localitate. „Recunosc mi-a fost tare greu să iau această decizie pentru că pe Florin nu l-a interesat și nu-l interesează funcțiile politice sau administrative. Eu cred că am demonstrat, timp de 20 de ani, ce pot să fac în localitatea Valu lui Traian dar, având în vedere că echipa PNL, majoritatea primarilor și nu numai, au decis ca eu să fiu candidatul, a trebuit să accept. Primeam multe telefoane din județ de la oameni simpli, oameni care m-au cunoscut în toți acești ani și m-au încurajat să intru în această cursă. Nu m-a manipulat nimeni. Exclus. Sunt cetățean al acestui județ și nu îmi este indiferent să trăiesc într-un județ închis, în comparație cu Oradea, Cluj, cred că «omul sfințește locul». A trebuit să accept, am intrat în această cursă nu să fiu la număr, ci să fiu învingător“, a declarat Florin Mitroi. „Județul Constanta este un județ care, dacă ne uităm la ieșire, indiferent unde am pleca, spre Valu, spre Hârșova, spre Agigea... nu vedem nici o zonă industrială. Oamenii nu au avut curajul să investească, s-au văzut în funcția de președinte și au considerat că sunt cel puțin Dumnezeu pe pământ. Trebuie să fii un om bun, un om echilibrat, un om dintre oameni, un om pentru oameni și să asculți durerile lor, doleanțele lor, să te înconjori de o echipă bună și puternică, să te plimbi în județ, nu să stai la birou. Eu nu sunt genul să stau în birou, ci să merg pe teren, lucru pe care l-am făcut 20 de ani în localitatea Valu”, a subliniat Mitroi.

Întrebat care este programul electoral, Florin Mitroi spune că „Eu pot să vin cu o dubiță cu programe și să vă spun că fac spitale, drumuri, pasarelă de-aici la Băneasa, fac un tren subteran. Cred că trebuie să intrăm în Consiliul Județean, să vedem ceea ce se întâmplă acolo, să tăiem răul de la rădăcină, să facem ca Regia de Drumuri, de exemplu, să fie pe profit, să ajungă, dacă Florin ajunge acolo, pe profit, să se înscrie și ea la licitații ca toate societățile, nu să fie finanțată de Consiliul Județean și să plimbăm salariații la București sau în altă parte”, a mai adăugat candidatul PNL la Consiliul Județean.

Mitroi ii raspunde lui Lupu: Eu lucrez pentru oameni, nu pentru conducerea PNL. VideoFlorin Mitroi, Mirela Pascal

Mitroi: Eu lucrez pentru oameni, nu pentru conducerea PNL

Recent, chiar în studioul Replica, Mihai Lupu spunea despre Florin Mitroi că a fost manipulat de PNL și că va fi abandonat și trădat, așa cum s-a întâmplat în cazul lui. Mitroi nu a dorit să facă prea multe comentarii legate de acest subiect. „Pentru ce să fiu abandonat? Important e să nu fiu abandonat de oameni. Eu lucrez pentru oameni, nu pentru conducerea PNL. Florin nu face politică, Florin nu-și dorește să fie președinte de partid, Florin face politica cetățeanului din acest județ. Fiecare om, în viață își ia propriile decizii, dacă vorbim de partide PNL-PSD-USR-AUR partidul este o siglă, iar oamenii fac politică benevol. Din păcate, și eu am trăit aceste momente, de-a lungul anilor fiind primar... Primarul este băgat în seamă din patru în patru ani, numai la alegeri contează, atunci este cel mai bun, îl caută toată lumea, pentru că pe toți îi interesează votul politic. În cazul meu știți foarte bine că nu am trecut la un partid pentru că era la putere, nu am trecut la un partid că mi-a fost frică. Am plecat de la PSD la PD pentru că nu mă regăseam sub nici o formă în echipa de atunci, și acolo am rămas, ulterior, m-a dus valul la PNL, așa cum va veni și Valu spre Constanța“, a precizat primarul.

Mitroi ii raspunde lui Lupu: Eu lucrez pentru oameni, nu pentru conducerea PNL. VideoFlorin Mitroi

Mitroi: Nu vin cu nimeni la CJ, nici măcar cu șoferul

Cu ce echipă va merge la Consiliul Județean: „Nici măcar cu șofer, conduc singur mașina mea, încă pot să conduc și îmi place să conduc... Eu sper ca oamenii să înțeleagă că trebuie să lucrăm pentru cetățenii acestui județ, nu vreau să omor pe nimeni, nu schimb pe nimeni, pentru început, dacă oamenii se aliniază și consideră că ei sunt acolo în slujba cetățeanului continuăm să lucrăm. Este foarte greu să dai pe cineva afară, dar îl poți schimba dintr-o poziție în alta.“

Credeți că Florin Mitroi are nevoie de blaturi?!

Ce zice Florin Mitroi despre un posibil blat între PNL și PSD? „Dumneavoastră credeți că eu am nevoie de blaturi? Cine îl cunoaște pe Florin crede că eu am nevoie de blaturi? Dacă tot mi-am asumat această candidatură credeți-mă că nu vreau să dezamăgesc oamenii, vreau să demonstrez ceea ce pot să fac împreună cu oamenii acestui județ. Nu am făcut și nu voi face blaturi în viața mea, tocmai de aceea îmi doresc să muncesc și sper ca oamenii să înțeleagă și să-mi dea majoritatea în Consiliul Județean. Dacă voi avea majoritatea în Consiliul Județean le voi demonstra acestor oameni ce poate Florin să facă pentru ei în acest județ. Pot să vă spun că Filipescu Răzvan va fi unul dintre vicepreședinții CJ, al doilea, să vedem dacă luăm majoritate”, a adăugat primarul.

În ce relații a rămas Mitroi cu Stroe?

Așa cum a spus și Mitroi, acesta a fost, la un moment dat, prieten cu Felix Stroe, pe vremea când era în PSD. Întrebat cum se mai înțelege cu Stroe, primarul a declarat: „Eu am fost prieten cu toată lumea, un om care a comunicat cu toată lumea, care a putut să-și aducă un aport la dezvoltarea localității mele. Mie nu-mi place să arunc cu noroi sau să ameninț sau să spun minciuni, dar mi-au ajuns la urechi multe lucruri și atunci am spus că mă opresc și punct...“, a precizat Mitroi, fără să facă alte comentarii.

Florin Mitroi, cu lacrimi în ochi...

Întrebat ce ar însemna pentru Florin să piardă alegerile? „O liniște pentru toți anii pe care îi voi trăi. Merg acasă și-mi văd de afacerile mele, de nepoții mei, de copii mei și de mine personal“, a spus Mitroi. În încheiere, primarul a avut lacrimi în ochi în momentul în care a vorbit, din nou, despre oamenii săi din localitate, oamenii pe care i-a reprezentat timp de 20 de ani. „Dacă mă vedeți, încerc să vorbesc să nu plâng, dar sunt un tip sentimental. Nu mi-a fost ușor și, mergând pe stradă, oamenii plâng, indiferent de omul cu care mă întâlnesc. Eu nu-i las, se mărește familia“, a spus Mitroi.

Vedeți mai jos momentul înduioșător cu primarul Florin Mitroi, având lacrimi în ochi când vorbește despre Valu lui Traian...

Urmăriți mai jos interviul integral!

.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272