REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Moga îi linişteşte pe primari: Legea pensiilor va fi rediscutată. Se aşteaptă motivarea CCR

Moga îi linişteşte pe primari: Legea pensiilor va fi rediscutată. Se aşteaptă motivarea CCR

Replica API 8 noiembrie 2018 | 08:26 293

Nicolae Moga

Senatorul Nicolae Moga îi liniștește pe edilii îngrijorați că nu vor beneficia de pensii speciale. Acesta spune că așteaptă motivarea de la Curtea Constituțională, după care legea pensiilor speciale va fi refăcută. ”O să vină înapoi, vedem motivarea și o refacem. E un lucru care trebuie făcut, pentru că un primar, dacă stă mai multe mandate, de unde ia pensie, că n-are nici spor de vechime. N-avem motivarea de la Curte, nu știm ce-i neconstituțional. Urmează să se rediscute la comisii și se reface legea”, a declarat, pentru Replica, Nicolae Moga.

Reamintim că judecătorii Curții Constituționale au decis, marți, că prevederile Legii privind Codul administrativ al României sunt neconforme cu Legea fundamentală. Legea prevede ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate, precum şi faptul că pot avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt ce pensii speciale ce stres mare au avut !?? Nu pot dormi noaptea de cat au furat !
0
0
toti hotii in varful gramezii,dar cine va mai voteaza mai pesedisti,sa vedeti la anul la europarlamentare,muiepesede
2
1
Vai de mama voastra de saracii, s-a ales praful din voi.
1
1
tocmai fosila asta vorbeste...si-a angajat fiul la APC in Port
4
0
Nu le mai ajunga acestor hapsini de primari !--Si-au facut salarii cit a vrut fiecare si vor pensie in plus de 5 ori cit are un pensionar care a muncit 45 de ani!
4
0
cand ceva este neconstitutional, nu mai e nimic de discutat, este foarte limpede, cred
9
0
Un taran veritabil, care nu uita de unde a plecat.
5
2
nu mai consumati spatiul cu mesaje emise sub influenta instinctului primar. Indemnizatia de pensie pentru primari este indreptatita. Practic li se adauga la pensie cuantumul vechimii in munca, de care voi cu totii beneficiati. Moga tu esti o trompeta oxidata. Nu de la tine avem asteptari. De la Guvern si Parlament DA.
2
5
cine l pune sa fie primar??daca nu i convine sa nu candideze.baga bani in campania electorala in spagi sa fie ales si dupa asta se plange domnu primar ca nu e salariu mare sau ca nu e pensia mare.cin te pune ma primare.UIE hotilor
10
0
Faci 70 de ani, nu te mai saturi de stat pe acolo, ai fost sef in trei regimuri, vrei si sa ramai acolo. Chiar nu mainsunt altii decat astia batrani. Sa va voteze aia de peste 70 de ani ca astialalti noi nu va mai votam
9
0
Un hotz care apara hotzia
14
0
Individul asta care se da drept inginer , cu toate ca el a terminat in vreo 6 ani o facultate de subingineri , este un betiv notoriu imbogatit cu terenuri prin Mamaia de catre mascaricul dereglat psihic si complice la furturile betivului umflat cu drena de NY...
12
1
n-o mai rediscutati, nu merita si asa ne fura bani, localitatile arata dezastuos, RUSINE VOUA POLITRUCILOR
12
0
Domnul Senator, cati salariati din mediu privat mai primesc spor de vechime, ii plangeti pe primari care au salarii mari, la care li se calculeaza punctul de pensie.
13
0
SARACII PRIMARI . merita pensii special la orice varsta
11
0
Numai moca asta vreti hotilor.
13
0
o piz-a pana atunci
4
0
ce sa mai discutati voi nemernicilor ordinari, cu 1000 lei o pensie a omului care a muncit o viata la stat nu va puteti multumii, nu v-au ajuns sau nu aveti cosmaruri de tipetele ingerasilor ce au ahuns in ceruri din cauza voastra?, din ce bani dati voi nenorocitilor ordinari, pensiile astea?, chiar sunteti atat de cretini?, la puscarie pe viata, CCR desfiintata
10
1
saracii primari!!!!!!!!!!
11
0
pe ce lume traiesc astia? Pai hai sa punem mana de la mana pt primary! M_ _ e p_d
13
0
Ce sa mai rediscutam, nu iau destui bani primari care si asa nu prea fac treaba
17
0
Cand te uiti la asta vezi cimitir, restul nimic de comentat.
27
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272