REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Morgan Freeman, adăugat de ruși pe lista neagră

Morgan Freeman, adăugat de ruși pe lista neagră

Replica API 23 mai 2022 | 00:00 830

Actorul Morgan Freeman, unul dintre cei mai simpatici și „cuminți” artiști americani va mai avea de așteptat până va ajunge să își facă planuri pentru o vacanță în Rusia.

Morgan Freeman

Asta dacă și-a dorit vreodată acest lucru, numele său fiind trecut pe o „listă neagră” de autoritățile din Federația Rusă, scrie click.ro.

Vizat pentru că a narat un clip promoțional

Prestația impecabilă este principalul punct forte al carierei lui Morgan Freeman, 84 ani, însă, vocea sa inconfundabilă a dat personalitate și greutate multor filme documentare sau reclame, în care artistul a fost narator.

A fost angajat ca narator, evident, nefiind obligatoriu ca actorul să fie în asentimentul producătorilor, aceasta fiind o regulă general acceptată în întreaga industrie. Pentru autoritățile din Rusia, însă, lucrurile nu stau așa.

Dacă Morgan Freeman a fost de acord să nareze clipul promoțional al unei producții în care guvernul rus era acuzat că se amestecă în politica și în democrația americană, pentru ruși a însemnat o asociere evidentă între actor și ideile promovate, scrie click.ro.

Lista celor aproape 1.000 de americani

Așa că Morgan Freeman a fost inclus pe o „listă neagră”, alături de alți 962 de americani, cărora li s-a interzis definitiv să mai intre în Rusia, ca răspuns la sancțiunile Statelor Unite ale Americii aplicate Rusiei pentru invadarea Ucrainei, anunță Sky News.

Până în acest moment nu se știe dacă planurile de vacanță ale lui Morgan Freeman au fost afectate în vreun fel. Cert este că reprezentanții ministerului de externe al Rusiei au susținut că persoanele trecute în listă incită la rusofobie.

Pe listă au fost trecuți și alți „dușmani ai statului” rus, precum secretarul de stat american Antony Blinken, șeful CIA, evident, William Burns și alte persoane cheie din structurile de securitate națională.

Nici decedații nu sunt bineveniți în Rusia

De pe listă nu lipsește nici Mark Zuckerberg a cărui organizație, Meta, este clasificată drept teroristă de ruși.

Atât de înverșunați și categorici s-au dovedit cei care au întocmit lista neagră, încât printre numele celor cărora li se va refuza accesul în Rusia ar fi fost trecute și persoane trecute de ceva timp în lumea celor drepți. Este greu de stabilit ce au dorit să demonstreze autorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vai,ce durere ca nu mai poate vizita imperiul raului!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369