REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Motivare devastatoare în dosarul retrocedărilor lui Radu Măzăre!

Motivare devastatoare în dosarul retrocedărilor lui Radu Măzăre!

Replica API 8 decembrie 2018 | 00:00 251

Cu suspendare!

Cu suspendare!

Radu Mazăre

Cum a motivat instanța condamnarea de patru ani cu suspendare în cazul lui Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor! Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost condamnat, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri. Cum și-au motivat judecătorii decizia de pe fond?

”Rechizitoriul nu descrie într-o manieră clară, inteligibilă și concisă faptele pe care se presupune că inculpații le-au săvârșit”, spun judecătorii, în motivarea hotărârii Curţii de Apel. În motivare se mai arată că procurorii au depus la dosar expertize indoielnice, făcute greșit.

De exemplu, erau evaluate alte terenuri decât cele care se presupune că s-ar fi aflat pe domeniul public și n-au venit cu nici un fel de alte probe. ”Poziționarea greșita a imobilelor în raportul de constatare este datorată în principal nestudierii schițelor anexă la provesele verbale de punere în posesie, a formei, dimensiunilor si vecinătăților din documentațiile cadastrale”, mai arată hotărârea Curții de Apel.

Același document, mai arată că ”rechizitoriul se bazează aproape in exclusivitate pe raportul de constatare, iar vinovatia majorității inculpatilor este stabilită de procuror în urma unei analize pe text a tuturor acțiunilor în raport de cele stabilite de raportul de constatare, fără ca acestea să fie coroborate cu vreo altă proba care să dea consistență susținerilor”.

De asemenea, Curtea a reținut, cu privire la modalitatea de individualizare a executării pedepsei, ”că faptele au fost săvârșite în perioada 2002-2004, trimiterea în judecată a avut loc în 2008, punându-se în discutie depășirea termenului rezonabil, situatie în care conform practicii CEDO o sancțiune mai ușoară ce urmează a fi aplicată unui inculpat este considerată un remediu eficient pentru depășirea termenului rezonabil de desfășurare a procedurilor judiciare îndreptate împotriva inculpatului, motiv pentru care va aplica pedepse orientate catre minimul special in modalitatea executarii suspendarii sub supraveghere”, se arată în hotărâre.

Reamintim că, pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Alături de Radu Mazăre au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, printre care: Nicușor Constantinescu-fost președinte al CJ Constanța; fostul șef al Direcției Administrație Publică, Constantin Racu; șeful Direcției Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu; șeful Direcției Tehnic-Investiții, Ion Marica; fostul consilier municipal Dan Miron și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dezbraca te nicusor ca vine alifie din madagascar
7
2
Nicusor Constantinescu cel mai tare comentariu.
1
3
dar si panaramele puturoase care nu se deranjeaza sa-si cheltuiasca 15 minute pentru un cacat de vot. Mazare iesea cu 60-70 la suta din 20 si ceva prezenta la vot. Adica nici macar 15 la suta din populatia Ctei nu l-a votat vreodata. Ca si pe panorama asta de acum.
17
1
de vina ..jigodiile de pensionari comunisti care l au votat si l au facut primar pe hotul de mazare
21
6
Bravo PSD bravo Mazare
4
27
Din pacate pentru ei, nu ii va umple de respect, ci de bube. Mai cunoastem una din justitie care a denigrat si jignit. Noroc ca judecatorii nu o ascultau cand ea latra.
11
3
Boilor! Raducu nu va face nici 1 zi de puscarie...ca altfel ar pica ffff multi din PSD si judecatori....asa ca e protejat 100%. Succes.
15
12
Justitie nu inseamna sa pedepsesti niste abuzuri prin alte abuzuri! Procurorii trebuie sa prezinte PROBE si judecatorii sa dea sentinta pe baza PROBELOR administrate, cu respectarea drepturilor acuzatilor! Respectarea drepturilor omului, indiferent de nume, functie, trebuie sa primeze. Procurorul este un functionar public care intr un proces reprezinta autoritatea statului,acuzarea, si trebuie sa fie la acelasi nivel cu apararea care il reprezinta pe acuzat. Deasupra celor doi este judectorul care decide in functie de PROBELE existente. Asta inseamna JUSTITIE! Nu ce face DNA!
15
20
Felicitari justitiei constantene !-- A facut varza orasul Cta si nimeni nu a vazut Tot inainte tovarasi !!!
52
3
Justitia e corecta dupa ce si-a luat si ei partea de terenuri.Felicitari , furi 120 ha si primesti cu suspendare.
53
6
pt un l de ulei si mascarile lui toti pensionarii din cta erau in 4 labe dupa mazare acum pupati i urma V a fraierit pe toti si a jumulit tot ce s a putut lasand orasul intr un dezastru exemplar De vina sunt si consilierrii care i a facut jocul Toti la parnaie
44
7
Maz a vandut toate terenurile din ct si cand nu mai aveam de vandut a vandut si printre blocuri si chiar si parcu tabacarie jumate
43
7
Asta inseamna sa fi smecher
10
26
Radu te astept la poarta alba dormin amundoi in acelas pat dar trebue sa ne dezbracam sa avem loc
40
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272