REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Municipalitatea are de plată 63 de milioane de lei către Polaris. Firma de salubrizare RENUNŢĂ la penalităţi. UPDATE

Municipalitatea are de plată 63 de milioane de lei către Polaris. Firma de salubrizare RENUNŢĂ la penalităţi. UPDATE

Replica API 23 septembrie 2017 | 13:53 941

S-a ajuns la un compromis, forţat de procesul pierdut de primărie

S-a ajuns la un compromis, forţat de procesul pierdut de primărie

Primăria Constanţa a pierdut un proces cu Polaris şi are de plătit, din urmă, neactualizarea preţului la salubritate! Este vorba despre acţiunea formulată de SC Polaris M Holding SRL, în contradictoriu cu Municipiul Constanţa prin primar şi primarul municipiului Constanţa, având ca obiect „alte cereri aplicare penalităţi”. Magistraţii din Iaşi s-au pronunţat în acest dosar (în 2015), după cum urmează: „Admite cererea astfel cum a fost formulată şi completată de SC Polaris M Holding SRL prin reprezentant legal în contradictoriu cu municipiul Constanţa prin primar şi primarul municipiului Constanţa şi, în consecinţă: obligă pârâţii la plata către reclamanta a unei penalităţi de 1% pe zi de întârziere calculate de la data rămânerii irevocabile a Sentinţei civile nr.2605/20.11.2012 a Tribunalului Iaşi, Secţia de Contencios administrativ şi fiscal in Dosarul 1560/118/2012 şi până la punerea în executare efectivă a sentinţei sus-indicate. Obligă pârâtul primarul municipiului Constanţa la plata unei amenzi de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere începând de la data pronunţării hotărârii de faţă şi până la executarea sentinţei civile 2605/20.11.2012 (…)”, se arată pe portalul instanţei de judecată. Ulterior, sentinţa tribunalului a fost confirmată şi la Curtea de Apel, cu menţiunea că s-a luat act de decizia Polaris M Holding de a renunţa la obligarea primarului de a achita o amendă de 20% din salariu pe zi de la data sentinţei şi până la punerea ei în aplicare.

Situaţia, extrem de sensibilă, a fost comentată şi de către asociatul unic al Polaris M holding, Eduard Martin. În toată perioada, de la data când primăria a pierdut procesul (la tribunal) şi până în prezent, reprezentanţii administraţiei locale nu au dorit să medieze conflictul, după cum se plângea, în urmă cu ceva timp, Eduard Martin. Într-un final, când nu s-a mai putut trage de timp pe acest subiect, primarul Decebal Făgădău a luat iniţiativa tranşării problemei după cum urmează: „Proiect de hotărâre pentru aprobarea ajustării tarifelor pentru activitatea specifică serviciului de salubrizare în vederea punerii în executare, a Sentinţei civile nr. 2605/2012 c.a. pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul nr. 1560/118/2012 şi pentru aprobarea încheierii tranzacţiei judiciare dintre municipiul Constanţa şi POLARIS M. HOLDING S.R.L. în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2017 aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi”. Proiectul va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din data de 29 septembrie. Nu este exclus ca acest proiect să nu treacă, iar asta pentru că detaliile iniţiativei nu au fost discutate la comisia de specialitate, după cum susţin anumiţi consilieri.

Însă, până când vom vedea ce se întâmplă la şedinţa de consiliu, de menţionat că, urmare a negocierilor cu firma de salubrizare, s-a ajuns la următoarea înţelegere: Polaris M Holding renunţă la pretenţiile de a încasa penalităţi (socotite la valoarea de 418 milioane de lei). În schimb, Polaris ar urma să primească suma de peste 60 de milioane de lei, calculate de expertul judicar desemnat în cadrul procesului. Suma reprezintă ajustarea tarifelor de salubrizare începând cu anul 2013. Mai precis, din acel an, municipalitatea a refuzat să ţină cont de inflaţie la calculul pentru salubrizare, fapt pentru care compania s-a adresat instanţelor de judecată. Suma de peste 60 de milioane de lei ar urma să fie achitată de municipalitate în tranşe.

UPDATE:

“S-a ajuns la o formă finală, care are ca principiu de bază renunţarea la cele 416 milioane penalităţi, contra plăţii sumei de bază de 63 de milioane de lei, calculată prin expertiza judiciară”, a declarat asociatul unic al sC Polaris M Holding, Eduard Martin.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
instant a hotarit inocentilor nu polarisul s-au primaria cta.de alffel va place tuturor sa produce gunoi.in fapt unu dintre voi asta si sinteti.gunoaie umane.munciti voi gratis kktilor.
3
1
Fagadau pa pa si de la municipiu si de la primarie
6
3
Manintreb cine e vinovat ?? Oare cine a semnat ? Oare cine a ridicat mana sa voteze ? Cine era viceprimar ? Bai cate intrebari am in cap !!!
9
1
Problema de fapt sunt clauzele din contract si cine a semnat asa hal de contract. Probabil ca e o intelegere intre ei de la bun inceput pe banii nostrii.
12
2
In conformitate cu hotararile de consiliu, taxa aia de salubritate o platesc in Constanta de la nou-nascut la aia cu un picior in groapa. De acord si inteleg. Ce nu inteleg este de ce sa platesc eu pentru toti muistii care inchiriaza apartamente vara si schimba 10 insi pe saptamana in casa. Si aia tot gunoi produc. De ce nu ii taxati pe aia si umblati la portofelul comunal?
15
0
Bbaaaaa pune ba si dunghene din alea care se baga sub pamant si la abator ca ne-am saturat sa vina ciorile sa le rastoarne vin cu caii si fac dezastru pune calul sa pasca pe locul de joaca pentru copii ei Fac picnic pe jos.cersesc si lasa totul o mizerie de nedescris.2017 constanta orasul tiganesc
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108