REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Municipalitatea va achiziționa un echipament care va măsura noxele din trafic!

Municipalitatea va achiziționa un echipament care va măsura noxele din trafic!

Replica API 24 februarie 2017 | 08:30 323

Proiect internațional

Proiect internațional

Municipiul Constanstanța este angrenat alături de alți 32 de parteneri într-un amplu proiect numit „Port- Cities: Innovation for sustenability“. Scopul principal este demonstrarea și testarea unor soluții eficiente pentru un transport urban și o mobilitate mai curată și mai bună. Toți partenerii, care sunt orașe port vor prezenta la final soluții inovative cu privire la modul în care sunt folosite măsurile de mobilitate și accesibilitate pentru a spori coeziunea funcțională și socială dintre oraș și port, într-un mod complet durabil și, în același timp, realizând creștere economică în oraș și zona sa funcțională.

Municipalitatea a lansat recent o procedură de achiziție pentru un echipament modern, de măsurare a emisiilor de poluanță și a zgomotului rezultat din trafic. „Obiectul contractului constă în achiziția unui echipament pentru măsurarea emisiilor de poluanți și a zgomotului rezultat din trafic, respectiv: măsurarea concentrației de NO, NO2, NOx în conformitate cu SR EN 14211, măsurarea concentrației de SO2 în conformitate cu SR EN 14212, măsurarea concentrației de CO în conformitate cu SR EN 14626, măsurarea concentrației de CO2 – principiu de analiză: absorbție în infraroșu nedispersiv (NDIR) -Sistem de prelevare gaz -Sistem de calibratoare cu diluție -analizor de pulberi în suspensie, PM10, PM2,5, Pulberi Totale (PM tot), măsurate simultan în conformitate cu SR EN 12341 pentru PM10 și SR EN14907 pentru PM2.5, stație meteo compactă – sistem pentru colectare, prelucrare și vizualizare date, computer portabil, sonometru clasa 1“, se arată în proiect. Valoarea estimată a acestor echipamente este de 567.226 lei. Ofertele în cadrul procedurii de cerere de ofertă se pot depune până cel târziu pe 13 martie. Menționăm că în ceea ce privește orașul Constanța, parteneriatul local este format din municipiul Constanța – coordonator local, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța“, Universitatea „Ovidius”, Asociația MedGreen Cluster, Centrul European pentru Dezvoltare și European Integrated Project.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NU MAI CUMPARATI APARATURA. VA ZIC EU: PUTE CONSTANTA
2
0
Mare dreptate ai...Prostul nu e prost destul,pana nu-i putin fudul!
0
0
E buna venita! Sa aiba si tiganii obiect nou de furat si dus la fier vechi.Sau sa scrie bagabontii cu graffiti pe el mazgaleli.
2
0
O sa masoare basinile machidonesti.....
4
0
Ba da' voi vreti sa traiti cat broasca testoasa? Urmasii cand dreak mai fac succesiunea? La Ciocarlia,Zorile, Limanu mu e poluare!
2
1
sunt masini ceare FUMEGA prinoras . de ce nu le opreste nimeni ?RAR-ul ce face ?
1
5
voi vreti sa cumparati aparate dar se simte duhoarea din orasul asta si fara aparate sau vreti sa sifonati niste bani si nu stiti cum?
8
0
Ba voi vedeti jegul de pe strada??? Praful mizeria ghene imputite si praful care vine din port de la terminale????? Ecologia pulii si voi cumparati aparat de masurare. Faceti curat ba boilor mai intai adunati gunoaiele imputitilor constanta arata ca un centru de colectare gunoi
13
0
orasul pute de mizerie si voi achizitionati aparate degeaba ca oricum daca o sa constatai ca aerul este poluat tot nu aveti ce face
10
0
De ce nu s-a achizitionat pana acum acest gen de aparatura! Mi se pare normal sa existe la municipalitate! Iar daca nu se poate instala sa fie mobil si sa fie inchiriat si in celelalte orase cum ar fi Mangalia, navodari, medgidia, cernavoda... statiuni, atunci sa se faca eforturi si sa se achizitioneze si acolo! Datorita acestor investitii inteligente alte tari sunt avansate, iar noi nu suntem!
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272